Gårdagens praktik

Igår var jag på min praktik igen och denna gång var jag och min sjuksköterska placerade i laboratoriet. Hon undrade först om jag hade tagit prover någon gång och jag svarade att hehe ja det gjorde vi hela tiden på jobbet. Bra sa hon då, då kan du ta kapillärprov då? (stick i fingret). Haha jajamen, det kan jag minst sagt. Vi har ett flertal sådana prover varje dag på jobbet! Sa även att jag kunde ta venprov.
 
I labbet jobbar en undersköterska som främst tar hand om provtagningen men vi var där för att hjälpa henne att ta emot patienter, så där inne fanns två stickstolar osv. Första patienten tog min handledare men andra patienten som var en glad herre med en svenska som var sisådär, som glatt erbjöd sin arm åt studenten. Tackar! Jag som vanligtvis brukar sticka med butterfly blev lite nervös när de bara hade vanliga nålar men det var inga problem. Visst blir man lite nervös att man inte ska pricka rätt när man ser sin handledare ta ett prov på en halv minut utan problem, alltid lika pricksäker! Men, det gick bra som sagt. 
 
Fick alltså under dagen ta prover, urinprov, kolla på hur man tar halsprov mm och ja bara tog emot patienter. Den sista mannen som kom in ville inte att studenten skulle få stick honom då han hade blivit stucken många gånger dagen innan och inte ville riskera det (tror han var lite nålrädd). Men, när min handledare sa att kärlen var bra lät han mig lite tveksamt ta det ändå. Prickade direkt och samtidigt som jag fyllde rören frågade jag honom om det gick bra eftersom han hade vänt bort huvudet. GICK DET? sa han, han som tidigare hade påstått att han var svårstucken. Jajamensan. 
Det var en duktig student du har sa mannen till min handledare. Därmed kunde jag vara nöjd över dagens insatser och gå hem.

Idag i skolan hade vi Workshop vilket i slutet innebar en redovisning framme vid tavlan för halva klassen (120/2=60 pers). PUH säger jag bara såhär i efterhand. Det gick bra, darrade inte ens på rösten! Det enda jag kunde känna var värmen som kokade inifrån min kropp och ut i öronen, men det är ju inget ovanligt då jag serisöt lider av klimakteriebesvär haha. Kan ta det i ett annat inlägg när jag fått mina provsvar. 
Kommentar postad
Låter som att du hade en jätte lärorik och rolig dag :D Du är så duktig Julia! <3 Kram på dig! <3
Svar: Ja verkligen :D Tack så mycket Linda vad söt du är <3
Julia Sundström
Andrea
Kommentar postad
Hej! Mycket intressant blogg! :D Speciellt för mig nu när jag precis börjat på sjuksköterskeprogrammet vid GU. Vi har inte kommit till workshops ännu och jag undrar vad det är för någonting? Det står på schemat att vi har det snart, men jag har ingen aning om vad det är? Tacksam för svar :)
Svar: Hej! Workshops är tillfällen där man arbetar kring och kanske presenterar en liten del av ett arbete osv :) inte så komplicerat :)
Julia Sundström

 • 2018:

  Mars, Maj, Juni, Augusti

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December