Tentavecka

Nu har jag gjort tre tentor på en vecka och tyvärr kan jag inte påstå att någon gick speciellt bra. Mest besviken över mikrobiologin som känns för mig omöjlig att klara. 
Också otroligt besviken över läkemedelsberäkningen idag då jag endast hade tre frågor på infusion att klara men när jag sedan lämnade salen kom jag på att jag hade slarvat på första frågan och där med gjort ett litet fel vilket betyder att det blir omtenta igen. Fan jag kan ju det här, jäkla slarvfel mitt huvud var inte alls med mig idag och trots att det var relativt enkelt fick jag ändå läsa frågorna hundra gånger för min hjärna var inte alls samarbetsvillig. Men jag ska inte deppa allt för länge över detta. Jag tar nya tag och satsar stort på nästa gång! I slutändan löser sig ju det mesta. 

Har haft en väldigt hektisk vecka med tentaplugg och packning här hemma. Imorgon flyttar min syster äntligen ut och jag får bo för mig själv. Hurra säger jag om det! Mycket som ska fixas samtidigt som det är jobb och annat här i livet så jag har inte ens hunnit reflektera över att vardagen snart byts ut från jobb till skola och slit igen. Är inte alls sugen faktiskt och när jag blickar framåt får jag bara ångest över allt jobbigt som finna kvar under utbildning. Men, det jag får göra är väl att ta en månad i taget och ta tag i det som är just nu annars deppar jag ihop helt skulle jag tro. 

Hoppas att alla haft en bra sommar och så roligt att få så mycket kommentarer från andra som också ska börja läsa till sjuksköterskor nu! 


Anna
Kommentar postad
Hej! Jag undrar om man kan bli läkare efter att blivit en utbildad sjuksköterska ? Hoppas på svar ! Kram ! 😄
Svar: Nej tyvärr är läkare en egen utbildning :) kram
Julia Sundström
Marie
Kommentar postad
De tentorna fixar du nåt tillfälle ska du se! :) Jag börjar min fjärde termin nu..är inte heller så värst taggad, skönare att jobba :P Men ska ut på vfu nästa vecka så det blir spännande :) Lycka till och kämpa på!! :D
Svar: Tack :D kämpa på du med snart i mål!
Julia Sundström
Kommentar postad
Som du säger är det bara att ta en månad i taget :) Du kan ju också dela upp så att du tar en tenta åt gången, så blir det inte lika hektiskt och istället för att prestera sådär på alla. Men vet själv hur det är, har också tre omtentor, så inte roligt alls :/
Svar: Nej men precis! Tack för tipsen :)
Julia Sundström
Kommentar postad
Jag ska börja sjuksköterskeutbildningen i Jönköping redan på måndag!!! Är sjukt taggad men samtidigt orolig för att det kommer bli stentufft... Håll huvudet högt och ge inte upp. Förr eller senare klarar du alla tentor.:thumbup:
Svar: Tack söta du! Lycka till med din utbildning :)
Julia Sundström
Anonym
Kommentar postad
Hej Julia<3
Håller alla tummarna för alla den tentor du ska skriva.
Undrar över ,spalten på din blogg om länkar,klickar man så kommer det upp andra namn på personer som även dem läser till ssk. Varför går det inte komma in och kika?..
Kram
Svar: Hej! Tack snälla <3 jag ska kika om jag kan lösa problemet tack för att du sa till :)
Julia Sundström
Kommentar postad
Här är en till som börjar utbildningen på måndag! Det är roligt att läsa det du skriver och jag beundrar dig som kämpar på fast det är tufft med tentorna! Hoppas det kommer lossna och du får en superbra termin!!
Svar: Åh tack snälla! Lycka till med din utbildning! Kram
Julia Sundström
Kommentar postad
Skrev en kommentar, men den försvann. Nytt försök! Börjar ssk- utbildning på måndag och tycker det är kul att följa det du skriver. Du är så tuff som kämpar på fast det är motigt med tentorna. Hoppas du kommer få en superbra termin!!
Emma
Kommentar postad
Hej! Vilken linje gick du på gymnasiet?
Svar: Hejsan! Jag gick omvårdnadsprogrammet som det hette då :)
Julia Sundström
Anonym
Kommentar postad
hej Julia!

äntligen får man läsa lite igen ;) det kommer att gå jättebra för dig ska du se, du har varit så duktig hittills. Själv har jag börjat min första kurs i "introduktion till omvårdnad" och jag är LIVRÄDD! sitter här under en hel hög med böcker och all info som ska in i skallen....och detta ska vara det lättaste vi någonsin kommer läsa haha jisses...

kramar maja
Svar: Hej! Tack snälla du! Och jag förstår att det är rörigt just nu för dig men det klarnar upp snart så kommer du in i det :D
Julia Sundström
Anonym
Kommentar postad
Hej Julia, undrar hur länge innan du brukar börjar plugga till tentor och om det är stor skillnad på tentor och proven man hade på gymnasiet?
Svar: Det är stor skillnad på prov på gymnasiet och tentor tyvärr! Jag brukar börja plugga ca 1 vecka innan :)
Julia Sundström

 • 2018:

  Mars, Maj

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December