När ska jag kunna skriva att jag lyckats?

Jag gick och la mig tidigt igår, kände att jag kunde det som var nödvändigt och la mig nervös men med gott mod. Jag och min kompis peppade varande hela vägen till skrivsalen, bad till alla gudar som finns att vi skulle klara denna tentan. Jag kunde det här, ändå gick det åt skogen! 
 
Frågorna var så mycket svårare denna gången än sist. Till och med benen man skulle skriva och peka ut var några av de svåraste. Varför? Vill vår examinator att vi ska misslyckas en gång till eller varför rota fram de svåraste frågorna på lagret? Jag har inte kunnat deppa så mycket idag. Har istället skrattat åt det, skrattat åt hur misslyckad jag är. Ska jag behöva göra omtenta på omtenta? Jag skäms över mig själv, ännu en gång. 
 
Jag önskar att jag kunde lägga alla smådetaljer i hela boken på minnet, men det kan jag inte. Frågan om vad en astrocyt har för viktig funktion och var den fanns gjorde mig helt nollställd, det har jag ju läst, någon gång. Frågan där man skulle namnge de tre olika klassificationerna av skelettmuskelfibrer samt beskriva dess funktion mm fick mig att undra om jag verkligen pluggat i rätt bok. Frågan där man skulle namge de 5 olika sinnesreceptorerna lika så. Att utförligt beskriva hur en aktionspotential går från en synaps till en annan fick mig också att vilja slå mig själv för att jag faktiskt kunde det igår men glömt av. Och Kranialnerv 10, vad var det nu igen och vad gjorde den? Medulla oblongatas viktigaste funktioner, de kunde jag igår men idag? Nej, såklart att jag ska drabbas av extrem minnesförlust just när jag gör tenta. 
 
När jag satt där och skrev så tänkte jag att denna tentan kan jag verkligen inte lägga upp på bloggen sen för det var verkligen helknasiga gissningar jag drog till med när hjärnan svek mig. Nu ska ni såklart inte tro att jag nollat hela provet för många frågor kunde jag, men de ovan nämnda var de som jag hade svårast för och som också gav mest poäng. Skulle jag klara denna tentan skulle det vara ett under. Det jobbigaste är ju när jag nu i efterhand läser om de saker jag svarat fel på. De tre olika skelettmuskelfibrerna läste jag mig till att de bara heter Typ 1. typ 2 och typ 3. VARFÖR kunde jag inte gissa på det? Nej, det var för simpelt. Jag hade ju ändå inte vetat vad det var för speciellt med dom men något poäng kunde jag skrapat ihop. Nu ska jag inte tänka mer på det. Jag tror att de flesta av oss som gjorde omtentan kände detsamma. Svår, mycket svårare än sist. Ska mejla kursansvarig och höra när nästa omtenta är, det lär nog dröja ett tag...
Kommentar postad
Usch vad tråkigt! Hoppas det vänder för dig så du inte tappar hoppet om att bli sjuksköterska, du kommer bli så bra som det!
Svar: Åh tack för din fina kommentar, vad glad jag blir!
Julia Sundström
Kommentar postad
Men om det bara var några frågor du var osäker på så är det väl inte självklart att du inte klarat den? Det verkade ju inte vara såå många frågor menar jag, och det är ju inte säkert att du nollat på frågorna utan att du fått nått poäng på varje ändå! <3
Svar: Ja vi får hoppas på det! Grejen är att själva provet var inte så stort och just de frågor jag nämnde var sådan som hade väldigt många poäng vilket gör att jag bog missade ganska många poäng :/ men jag håller tummarna att det gick vägen ändå! Kram <3
Julia Sundström
Kommentar postad
Lycka till! Jag hoppas verkligen det löser sig för dig <3

Ett tips är att hämta ut gamla tentor, våra lärare la upp gamla tentor men de var från typ 2011, så jag gick och hämtade ut de fyra senaste från 2012-2013 istället. De ville egentligen inte lämna dem till mig men med tanke på att gamla tentor är en offentlig handling så får man hämta ut dem.
Det är verkligen ett hett tips, att plugga på de senaste tentorna, för mkt återkommer faktiskt :)
Svar: Åh tack vilket bra tips! Det kan jag kolla om man kan fixa :)
Julia Sundström
Anonym
Kommentar postad
Du klarar det så småningom! Du verkar vara as duktig! Framförallt en as duktig undersköterska! ((:
Svar: Åh tack snälla du vad glad jag blir! Kram
Julia Sundström
Anonym
Kommentar postad
Förresten! Vad gjorde du för slags projektarbete? (:
Svar: Jag åkte till indien och volontärarbetade :)
Julia Sundström
hanna
Kommentar postad
men du, ta det lugnt. Du går termin 1 (elr 2?) jag går termin 6 på sskprogrammet, jag har en hel pärm full med omtentor, det beror inte på att jag är dålig, utan alla har olika taktik att få in saker, vissa är skitbra på seminarium, andra på tentor. Du kommer klara dig bra, och tänk på hur mycket mer du lär dig när du måste plugga på samma sak fler gånger? Jag vet att det är skittråkigt att skriva omtenta på omtenta, men tillslut går det.
Svar: Jo jag vet jag går bara termin två men det känns ändå stressande med terminsspärrarna de har :/ Skönt att höra att du klarat dig fint ändå! Lycka till med resten, tack för dina peppande ord!
Julia Sundström
Kommentar postad
skulle inte du vilja berätta lite om dina arbetsuppgifter på sjukhuset och om du går tillsammans med ssk eller hur ni gör? :) Jag har sökt sommarjobb på sjukhuset nu (bara jobbat inom äldrevården innan) och är lite nyfiken på vad man gör som undersköterska:)
Kommentar postad
Hejhej, ett tips med anatomin är att skriva om alla anteckningar, måla upp bilder på organen och sånt! Det fick mig att klara det hela, har också svårt för tentor! :/
Svar: Åh tack så jättemycket för tipset! Ska testa det! :)
Julia Sundström

 • 2018:

  Mars, Maj

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December