Deprimerad

När räknas man som deprimerad? Kvalificerar jag in mig där om jag helt okontrollerat börjar gråta lite varstans? Om dagarna känns jobbiga och ledsna fastän man är omgiven av vänner och familj och egentligen borde ha roligt. Ja, isåfall kan jag väl säga att jag är deprimerad. Jag är deprimerad över min rygg som inte funkar som den ska. Det har gått tre månader sedan jag tog ut mina stag ur ryggen och jag mår fruktansvärt dåligt. 
 
Kort och gott:
Kan inte sova, inte hoppa, inte springa, inte gå fort, Inte vända mig i sängen på natten (vaknar varje gång av smärta) inte ta mig upp ur sängen på morgonen och inte heller från soffan om jag har satt mig långt ner. Vill inte ha det så, jag är 20 år och vill inte leva såhär. Nu drar nya utredningar igång om varför jag har så ont när jag egentligen hade tänkt lägga detta på hyllan och vara färdigbehandlad efter 1 korsettbehandling och 3 ryggoperationer, men icke. Jag måste gjort någon himla illa i mitt förra liv. 
 
Som om inte det vore nog drar det ihop sig för tentamånad. I augusti har jag 3 omtentor. Symtom och tecken på ohälsa, mikrobiologi samt tre frågor i läkemedelsberäkning. Puh. Vet knappt vart jag ska börja, och alla tentor ligger typ med två dagars mellanrum så det blir tight. 
 
 
Såhär sned har min rygg blivit på dessa tre månader bara av att ha tagit ut stagen. 
Kommentar postad
usch blir så ledsen, önskar verkligen att det kunde få bli bättre för dig och många andra som kämpar med sin skolios. Du är såå grym Julia, glöm aldrig det! <3
Svar: Tack fina sandra <3
Julia Sundström
Kommentar postad
Man brukar säga att om man känner sig nedstämd och orkeslös varje dag under mer än två veckor så kan det vara en depression. :-(

Jag hoppas att utredningarna leder till att det blir bra med ryggen. <3
Svar: Tack snälla <3
Julia Sundström
JS
Kommentar postad
Du är så stark som fortsätter att kämpa, trots att du inte klarar tentorna på första försöket så ger du inte upp. Jag blir riktigt inspirerad av dig! Blev ledsen att läsa att du har det så tufft med din rygg, hoppas verkligen att de hittar problemet och fixar det så att du kan få må bra!
Svar: Åh tack snälla vad jag blev glad över din kommentar. Kram
Julia Sundström
Mimmi
Kommentar postad
Fyllt i alla uppgifter ovan?
mimmi
Kommentar postad
Hej Julia! Jag hittade din blogg på Google när jag sökte lite om ssk-utbildning. Ska nämligen börja läsa till ssk nu i höst! Din blogg är jättebra och ligger numera bokmärkt på min mobil. Känns som jag har fått lite större insikt i hur ssk-plugget ser ut och vad jag faktiskt ger mig in på haha. Lite nervös blir jag ändå om jag ska klara detta!

Jag är tjej på 23 år och har också skolios. Till skillnad från dig så vågade jag aldrig utföra steloperationen. Min skolios sitter längst hela ryggraden (skulle jag utföra operationen skulle jag alltså låsa alla kotor utom de två nedersta och tre i nacken). Det var alldeles för mycket för mig så jag vågade aldrig göra operationen!

Jag tycker det är bra av dig att du gjorde operationen. Speciellt när du inte behövt låsa hela ryggen. Men det är otäckt att det krånglar så mycket för dig! Jag hoppas verkligen att de kan hitta anledningen till att du får så ont snart.

Min egentliga anledning
till att jag skriver är att jag förstår varför du är så ledsen. Jag har varit så sjukt olycklig pågrund av min rygg. Jag har haft väldigt ont tidigare. Sen ställdes jag inför valet att göra operation och då har jag upplevt en helt otrolig ångest: kmr operationen gå bra? Hur är det att leva med en helt stelopererad rygg? Om jag inte opererar mig, hur ont kommer jag få i framtiden??? Osv.

Så det är inget konstigt att du är ledsen! Ryggraden påverkar ju jättemycket, och används i princip alla större kroppsrörelser. Men försök att inte oroa dig i onödan och inte begrava dig i oroliga tankar, de är lätt hänt :(

Av egna erfarenheter har min ryggsmärta lindrats mycket av träning. Och när jag bytte jobbplats från stillasittande "kontors"jobb till jobb med rörelse (äldreboende och restaurang). Men dessa tips kanske inte ger så mycket om du redan har opererat dig? Då kanske smärtan bottnar i något annat? Oroa dig i alla fall inte för mycket. Det kommer säkert lösa sig! :)

Lyckohälsningar! /mimmi
Svar: Hej! Vad glad jag blev över din kommentar! Roligt att höra från någon mer som har problem med skolios :) Roligt att höra att även du ska börja läsa till sjuksköterska, du kommer att klara det galant! :) Du kan alltid höra av dig om det är något du undrar över eller vill se gamla uppgifter/tentor. Tack för uppmuntran. Kram
Julia Sundström
Anonym
Kommentar postad
Julia!
Vet du om man vaccutain med nål har ett
Utgångsdatum?!.. Var tog prover på
Labb varpå ena sköterskan använda sig utav en sån, sen hörde jag när jag fick sitta åter i väntrum att,labbdörren var på glänt. Hörde ens sköterskan säga till den som stack mig då,oj, har du använt dig utav denna sorten. Men dem skulle vi inte ha mera har lämnat dem tillbaka till sterilcentralen. För många klagar på skydds hölje som sitter ovanför detta om jag förstår rätt för undvika att den som sticker mig ska sticka sig på kanylen,jag kan ha fel. Men sen säger hon som stack mig jaha- varpå hon andra svara men utgångsdatumet har gått ut har dessutom beställt hem nya,om ifall då ni är fler som använder den modellen. Sen säger hon då hon som stack mig,oj!
Alltså vad ska man tro som patient?
Den var steril ,hon öppnande den, stack mig med den? Behöver jag vara orolig?
Sen en Anna sak är att man blir arg lver att dem pratar så högt ,sitter folk precis utanför . Ingen sekretess ?:( suck
Ps: kom inte in på ssk till ht känns som allt är emot mig. Men ska inte inte ge upp. Kram
Svar: Nej jag tror inte att du behöver vara orolig! :) Och ja visst blir man irriterad över den bristande sekretess det råder på framförallt vårdcentraler? Usch usch. Och ge inte upp! Tänk på att det fortfarande är en andra intagning och att de ringer in reserver de två första veckorna efter terminstarten :) Håller tummarna för dig. Kram
Julia Sundström
Anonym
Kommentar postad
Tänkte liksom ,vadå? Har nålar en utgång datum? Antar att dem är sterila sålänge man inte har brutit förpackningen.
Tar så föregivet att dem hantera rätt men vad ska man tro som patient när man hör dem prata på det viset? Jag tänkte tänk om hon gett mig nått då,typ smittsam Sjukdom, då datumet gått ut? Och vad menas det att det inte längre är sterilt! Varför får man inte veta det som patient, om dem tabbat sig?
Soory men man blir livrädd,hoppas du har bättre svar. Som både jobbar och studerar inom området.
Ps: stackare krya på dig,ryggen är inte att leka med , har själv ryggproblem men inte i samma omfattning som du lider med dig. Men du är stark&tuff. Hejar på dig!
Maja
Kommentar postad
hej Julia!

Nu tror jag att jag har läst alla inlägg i Din härliga blogg! vilken supertjej Du är! blir så imponerad av Dig på riktigt :) om en månad ska jag börja läsa min första termin på sjuksköterskeprogrammet i Gävle (eller förhoppningsvis i Uppsala om jag kommer in där, har reserv 21) men huvudsaken är den att jag kom in :) hoppas Du får en härlig sommar trotts Din stackars rygg...och lycka till med alla 3 tentor!


Kramar Maja
Svar: Åh vad jag blev glad av din fina kommentar! :) Jag önskar dig all lycka med din utbildning, du kommer få lära dig massa intressant under det kommande året vill jag lova! :) Du kan alltid höra av dig om du behöver hjälp/gamla tentor osv! Kram
Julia Sundström
Kommentar postad
Hur funkar det att jobba med ryggen? :-/ Jag är ju inte riktigt i samma situation som du, men jag har också ont i ryggen där jag också är stelopererad för skolios.Blev mer påtagligt tills jag började jobba inom omvårdnad.
Svar: Det funkar oftast bra men jag kan inte göra alla tunga sysslor tyvärr :/
Julia Sundström
Madde
Kommentar postad
Hej Julia!

Hoppas allt går bra för dig!

Jag undrar om du skulle kunna prata lite om hur det var att ansöka till utbildningen, hade du bra gymnasiebetyg och hur mycket hade du i meritpoäng osv. Gjorde du högskoleprovet?
Jag vill nämligen ansöka till utbildningen men är nästan 100% säker att jag ej kommer in. Var tyvärr sjuk ett halvår i gymnasiet vilket påverkade mitt betyg en del.

Tack för var!
Svar: Hej! Jag kom in på mina gymnasiebetyg som var ganska bra! Jag testade att göra högskoleprovet men fick inte så bra! Mitt tips till dig är att göra högskoleprovet för det kan verkligen göra det lättare om man inte kommer in på gymnasiebetygen!
Julia Sundström
Kommentar postad
Vad har hänt med ryggen?:(
Krya på dig och lycka till med studierna.
Svar: Jag har Skolios! Tack snälla <3
Julia Sundström

 • 2018:

  Mars, Maj, Juni

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December