Det börjar närma sig!

Om en månad drar skolan igång igen och jag känner på mig att tiden kommer flyga förbi fram tills dess. Om två veckor börjar även omtentorna dra igång så nu börjar ångesten över dom komma till mig på nätterna och hålla mig vaken. Nu börjar verkligheten igen. 
 
Har fått veta att jag får ett förlängt månadsvikariat på mitt jobb till hösten och det glädjer mig väldigt mycket! (skönt att veta då jag både köpt bil och har en hyra att betala). Dock är det svårt för mig att lägga schema nu då kommunen har ändrat avtalet så att vi inte längre kan ha plus och minustid eller byta våra turer. Tidigare har jag kunnat lägga ett schema och sen ändra eller ta bort turer om jag har råkat dubbelboka det med skolan, men nu kan jag inte längre det så det kommer att bli klurigt för mig. Speciellt när det är mycket grupparbeten i skolan då jag inte bara behöver anpassa mig efter mig själv utan efter en hel grupp. Ganska tidigt på terminen kommer vi att gå ut på en fem veckors praktik så det ska bli roligt att inte gå så himla länge innan man får komma ut i verkligheten igen! 
 
Men, än så länge har jag sommarlov och tänker njuta av den sista månaden (- tentorna) genom att jobba på mitt älskade jobb, sola och bada och bara leva livet. Vi hörs! 
 
 
Kommentar postad
Kul med praktik, vet du vart du ska vara?:)
Svar: Ja jag ska vara på en reumatologavdelning, det ska bli kul :)
Julia Sundström
Anonym
Kommentar postad
Har du körkort! Manuell eller automat?
Svar: Manuell :)
Julia Sundström
Amanda
Kommentar postad
Hej Julia!
Jag har halkat in på din blogg av en slump, när jag googlade efter sjuksköterske-bloggar. Jag funderar nämligen på att börja plugga till sjuksköterska i vår, men är så himla osäker på om jag kommer passa som det. Allra helst vill jag jobba inom ambulansen. Har tidigare jobbat inom vården, på gruppbostäder, men det är ju absolut inte samma sak. Är inte heller utbildad USK, så intresset för SSK kom inte den vägen.

I vilket fall, så är jag så himla osäker på yrket i sig. Jag vet att ju att du velat bli det ett tag, men känner du dig osäker mellan varven? Det är jag nog mest rädd för. Att börja och sedan inte trivas. Har svårt att bland annat se mig själv sätta nålar, inte för att jag är rädd, utan bara för att jag aldrig gjort det innan. Men det kanske är en vanesak. Jag har redan hoppat av en universitetsutbildning tidigare och vill inte göra samma tabbe igen.

Jag tycker i vilket fall att SSK verkar vara ett spännande yrke, med möjligheter att utvecklas inom. Dessutom gillar jag att jobba oregelbundet också :)

Kämpa på med tentorna! Du kommer klara dem! :)
Svar: Tack snälla du! Och vill du testa att läsa till sjuksköterska tycker jag att du ska göra det! På den skolan som jag läser på (i Göteborg) så får vi en kort praktik redan första terminen så att man får känna på om det är något man vill bli eller om det inte passar en. Jag tycker du ska testa för gör du inte det kommer du aldrig att veta om det är något för dig, och annars är det bara att hoppa av :)
Julia Sundström
M.
Kommentar postad
Lycka till på omtentorna :)

Vad köpte du för bil? o varför inte automat? ;) mycket smidigare o skönare .. haha!!
M.
Kommentar postad
Lycka till på omtentorna :)

Vad köpte du för bil? och varför inte automat? mycket skönare.. haha!!

Btw, om du kommer ihåg hur uppkörningen gick till kan du inte skriva lite om det? :) klarade du den på 1.a försöket?

och uppskrivningen var frågorna ungefär som teoritesterna som man gjorde? ( de olika faserna ) :)
Svar: Tack :) jag anser att ett körkort till automat är värdelöst då man inom många arbeten behöver körkort men på manuell och de flesta bilar idag är manuella fortfarande. Automat är också dyrare så jag har valt att köpa en bil som ligger i min prisklass som student :) klarade båda på första försöket!
Julia Sundström
Anonym
Kommentar postad
Tror du 11 dagar räcker om jag börjar plugga till teori provet idag? :)
M.
Kommentar postad
Vad tyckte du om uppkörningen och uppskrivningen? På uppskrivningen beviset ungefär samma frågor som på teoritesterna ( faserna ) man gör hemma? :)

 • 2018:

  Mars, Maj

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December