Jobba natt!

Jobbade 8-21 både fredag och lördag, söndag jobbade jag från 8:30 på morgonen till 9:00 på måndag morgon, alltså dygn. Sov jättedåligt och undrade hur jag skulle ta mig igenom dagen igår. På förmiddagen fick jag frågan om jag kunde arbeta kväll på sjukhuset och tackade ja till det. Några timmar senare ringde chefen och frågade om jag istället kunde arbeta natten och visst sa jag. Sov mellan 18 och 19 och åkte därefter till sjukhuset men var fortfarande dödstrött. 

Satt och gäspade redan första timmen och natten gick emellanåt fruktansvärt långsamt. Mellan 3 och 4 var jag dödstrött men tog mig igenom det på något sätt. Därefter gick tiden fort och kl 07:00 fick jag åka hem och sova. Sov två timmar innan några byggarbetare bestämde sig för att bygga och fixa med elen och kablarna i förrådet vägg i vägg med mitt rum, samtidigt som en gubbe stod utanför fönstret och ropade instruktioner till mannen innanför väggen. Det lät bokstavligt talat som dom stod och skrek inne i mitt rum och som om de skulle riva ner halva mitt rum. 
Åhhh där var den sömnen. Nu ska jag snart åka och jobba på korttids igen och hoppas på att överleva dagen trots att jag är helt mosig i huvudet. 
Anonym
Kommentar postad
Det låter inte särskilt patientsäkert att du arbetar så där mycket med så lite sömn, jag hade nog inte velat vara patient och haft dig som personal om jag visste att du sov så lite. Och tänk på din hälsa dessutom!
Svar: Jag skulle aldrig arbeta om jag inte gjorde ett bra jobb och det vet alla i min omgivning. Känner jag att jag inte klarar det tackar jag nej både för patienterna men också för min egen skull.
Julia Sundström
Warda
Kommentar postad
Försök ta powernap under rasten Julia. Ta hand om dig. :))
Svar: Ja det kan man alltid göra! Det ska jag, kram :)
Julia Sundström
Lena
Kommentar postad
Hur funkar det om man jobbar dygn? Får man sova oh hur länge och får. Man ändå betalt för det?

Svar: När jag jobbar dygn så jobbar jag natt från 21-08:30 och då kan jag sova så länge barnen sover! Jag får betalt men har 4 timmars "rast" då jag inte får betalt i och med att man ska sova om möjligt.
Julia Sundström
Lena
Kommentar postad
Hur funkar det om man jobbar natt? Får man sova och hur länge i så fall? Får man ändå betalt för det?

 • 2018:

  Mars, Maj, Juni

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December