Det gick

Jag lyckades ta mig igenom ett 10-timmarspass en fredag kväll utan att avlida av tristess. Fick under de första 5 timmarna gå med en underbart gullig skötare. Det var hon som var med när jag blev slagen häromkvällen. Vi var på vårdplanering, läkarsamtal och pysslade om patienterna. Hon skyddade mig för sitt liv och gick framför mig och följde mig vid min sida vart jag än skulle. Med henne kände jag mig trygg. 

Det var kul att få vara med på en vårdplanering för första gången! Intressant att se vad alla olika professioner hade för roll i detta. Även kul att få höra anhörigas version och upplevelse av den närståendes sjukdom. Det gav mig mycket! 

Under kvällen gick jag med min handledare. Jag fick dela mediciner och dokumentera men annars var det inte så mycket mer. Vi satt, vi pratade och vi satt lite till. Ibland kommer en patient och ber om någon medicin exempelvis lugnande eller klådstillande, då får man ge det men annars händer det inte så mycket. Vi gick ut på avdelningen en sväng för att kolla av med skötarna, men det var lite oroligt på avdelningen med en patient som var orolig så skötarna ville att jag skulle vara på expeditionen så då var det bara att gå tillbaka. Alla säger att det är den tuffaste perioden de haft på avdelningen på väldigt länge. Otur att det blev så just när vi fick vår praktik där. Menmen. Jag kände ändå ingen ångest över att vara där som jag gjorde i förrgår. Det gick okej helt enkelt. 

På måndag ska jag och min kompanjon i klassen vara på öppenvården. Dit kommer patienter som är utskrivna från sjukhuset men fortfarande behöver stöd och vård, lite som en vårdcentral för psykiskt sjuka. De kan komma dit och få sina injektioner tex eller också kan de få hembesök. Det ska bli kul att se deras sätt att arbeta med patienterna! Det ska också bli kul att se en patientgrupp som inte är i sitt sjukaste och mest akuta skede av sin sjukdom. 

Nu ska jag ha en härlig helg som startar med kalas för min lillasyster som fyller 9. Sen ska jag jobba kväll idag och imorgon på sjukhuset. Det ska bli kul! 

Ha en härlig helg! 

Mariah
Kommentar postad
Vad är fördelar med epidural smärtlindring?


Vilka komplikationer kan uppstå vid denna smärtlindring?

 • 2018:

  Mars, Maj, Juni, Augusti

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December