Vilken mysig jul

På julaftons dag jobbade jag och hade det så mysigt. Vi åt lite go julfrukost och sen kom ljudet av trumpeter från utsidan. Vi tog med ett par patienter ut till huvudentrén där det hade kommit en kör och några killar som spelade trumpet. Alla fick vara med och sjunga och det hela i kombination med julmusik på trumpet fick mig att rysa. Patienterna grät av tacksamhet och det var nästan så att jag ville gråta själv för att det var så fint. 

Efter jobbet åkte jag till min pappa och hans familj och firade jul på kvällen. Mysigt även där men nästa år känner jag att jag kanske kan offra mig och jobba julaftonskväll istället. Jag tycker det är viktigare för de som har barn att de får vara hemma med sin familj istället. 

Den 22 fick jag även besked från praktikplatsen.se att jag fick mitt förstahandsval, dvs den avdelningen som är på samma sjukhus som jag redan jobbar. Wiho vilken lycka. Jag hoppas av hela mitt hjärta att jag kommer att trivas där och att det är en bra personalgrupp. 
Kommentar postad
Vad mysigt det låter! <3
Madeleine
Kommentar postad
Hej! Jag ska börja sjuksköterskeutbildningen till våren och undrar vilken kurs som du tycker var/är jobbigast? Och sen några tips och idéer som du lärt dig under utbildningens gång och vill dela med dig av helt allmänt? :D
Anonym
Kommentar postad
Hej!

Var det tufft att läsa två kurser parallellt i början av termin 5? Eller funkade det bra? Vad tyckte du om kursen du läste i Trollhättan?

Jag läser själv till sjuksköterska på GU och börjar termin 4 nu och funderar på att göra samma sak som du att läsa den valbara kursen i början av termin 5. Men funderar på om kursen GU ger är jobbig och hur det skulle fungera att läsa en till kurs i Trollhättan. :-d
Svar: Hej!
Jag tyckte inte att det var speciellt jobbigt eftersom det ändå funkade bra med de två scheman jag hade. Hade det vart en annan kurs och schemat hade krockat hade det nog vart jobbigare. Enkelt kan jag inte säga att det var men helt okej :) om jag får säga mitt var inte kursen i Trollhättan på samma nivå som i Göteborg, dvs att den var ganska enkel :)
Julia Sundström
Anonym
Kommentar postad
Om du redan gjort C uppsatsen vad består termin6 av då? På karolinska i sthlm görs den i T6
Svar: Det är nytt på GU att den skrivs i termin 5 istället. Nu i termin 6 läser vi ledarskap och lärande samt har slutpraktiken osv.
Julia Sundström

 • 2018:

  Mars, Maj, Juni, Augusti

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December