Det är faktiskt kul!

För första gången på en praktikplats känner jag mig välkommen. Sjuksköterskorna i gruppen är jättegulliga och det finns inga sura bittra undersköterskor som inte vill heja på morgonen när man kommer. Det känns bara så himla bra! 

Att arbetet inte är något som lockar mig i framtiden är ju ett mindre problem. Jag känner ändå att jag kan lära mig något utav att vara i hemsjukvården nu och inte bara på sjukhus. För första gången känner jag mig som en halv sjuksköterska, vilket jag faktiskt är. Jag har bara gått tre dagar men jag känner ändå att jag har koll på läget och kan utföra mina sysslor utan osäkerhet eller känslan av att min handledare står bakom och tänker saker om mig, jag vågar ta för mig mer framför patienterna, känner inte att jag måste stå bakom och vara tyst. Jag är så tacksam över det! 

Mitt enda hinder jag ska komma över under dessa fyra veckor är att våga ringa samtal. Jag vill kunna ringa samtal och tro på att jag fixar det. Just nu är det min största skräck- att bli tvingad till att ringa ett samtal där jag knappt själv vet vad jag ska fråga om, och att en handledare sitter bredvid och övervakar och bedömer varenda ord man använder, fy! 

Så mitt mål under denna period är att våga ta de samtal jag känner obehag för nu, det borde jag kunna fixa va? Så får vi se vad mitt/mina mål är under nästa period. Fortsättning följer haha. 
Kommentar postad
Jag har också haft den mentala spärren att ringa runt till olika instanser, patienter och anhöriga. När man väl gjort det ett par gånger så släpper det helt plötsligt!!! Så märkligt. Lycka till :D
Svar: Åh vad skönt att höra, då kanske det kan släppa för mig med snart förhoppningsvis :D
Julia Sundström
maria
Kommentar postad
jag har också haft svårt för att ringa till anhöriga m.m
Kommer ihåg min första samtal till en anhörig på mitt första sommarvikariat och det var nog det jobbigaste samtal jag har gjort. var tvungen att ringa och meddela att deras mamma inte hade långt kvar och att det skulle vara bra om dom kom.
efter det samtalet så släppte min spärr och jag har utan problem kunnat ringa.

det kommer säkert släppa för dig ockå. lycka till.
Linn
Kommentar postad
Läser också till ssk :) Jag pluggar jätte mycket men kuggar ändå i allt, mina klasskamrater säger öppet att jag är lat, inte bryr mig, och borde hoppa av. Jag började tro att de hade rätt. Men så hittade jag din blogg. Din historia berörde mig djupt. Du är så modig och positiv och det är otroligt inspirerande att läsa. Tack för det. Tack för att du påminde mig om det viktigaste av allt:
Att aldrig ge upp:love:
Svar: Hej! Vad tråkigt att höra! Lyssna inte på dina klasskamrater, tro mig du kommer att fixa det tillslut! :) kämpa på och ge inte upp, kram!
Julia Sundström
Anonym
Kommentar postad
Hej Julia tog du studielån? Jag vill verkligen inte göra det och känner för att skinna ett år så jag kan spara pengar :)
Svar: Hej! Jag tar 50% lån och är nöjd med det. Sammanlagt med bidrag och lån får jag ut 4500 kr i månaden och det är lagom för mig eftersom jag jobbar mycket också! Jag tycker inte att du ska vara så rädd för att ta lån, du kan alltid välja om du vill ta 50, 75 eller 100 %. Det är dessutom ett utav de bästa lånen man kan ta med väldigt låg ränta :) men du får ju självklart själv känna hur du vill göra!
Julia Sundström
Mirja
Kommentar postad
Hejsan! Har följt din blogg ett tag nu och idag så ringde dom från högskolan och sa att jag var antagen som reserv till sjuksköterskeprogrammet!! :D:D
Men nu är det att jag ligger efter i det hela och känner mig helt lost... Hur var det för dig i början osv? Har du några tips? :)

MVH
Svar: Hej!
Vad kul, grattis :D jag tror att alla känner sig lost till en början men när man väl kommer in i det kommer det att gå lättare! Ha alltid i tankarna att det är lugnt att få underkänt eller komplettera, du fixar det ändå i slutändan och har dessutom fått en överblick över uppgiften eller tentan. Nu säger jag inte att du ska satsa på underkänt men till en början kan det bli så om man inte hittat tekniken eller förstått vad det går ut på :) mitt tips är nog att prata med kurskamrater och försöka få klarhet genom dom, att plugga tillsammans är ju alltid bra :) lycka till med allt! Kram
Julia Sundström

 • 2018:

  Mars, Maj

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December