Tenta

Hade tenta igår, glömde säga det! Har mått väldigt dåligt och har tagit mig till skolan enbart när jag verkligen behövt den senaste veckan. Fick åka in till akuten i söndags igen, feber och hemsk smärta i lungan, blir hemskickad efter 6 timmar av en medicindoktor som förklarar att det är normalt att ha ont i revbenen efter att man opererat dom. Jotack jag vet. 
Kunde där med inte plugga så himla bra utan satsade på en provomgång för att få en överblick över vad det faktiskt var För typ av tenta eftersom ingen hade koll på detta (vi är försökskaniner då de aldrig tidigare haft denna tentan). 
Jag kan ju säga att det kom lite allt möjligt, allt från läkemedel och dess biverkningar inom alla möjliga områden, psykisk ohälsa, barn och ungdom, äldre, palliativ vård, lagar, blodtransfusion mm. Det värsta var att papprena låg i en hög och man fick bara  ta ett åt gången. När man hade lagt ner sitt papper i en plastficka fick man inte ta tillbaka det igen även om man kom på något man ville tillägga. När man lagt ner pappret fick man ta nästa och så höll vi på. Jag hade en läkartid till min läkare som opererat mig precis efter så jag hann precis svara på alla frågor när det gått en timme och jag fick lov att gå. 

Det var sjukt jobbigt att ta sig in till stan med tåg och spårvagn och sitta och skriva tentan. Redan när jag hoppade av spårvagnen brast jag ut i gråt och fick torka tårarna ett bra tag och raska upp mig lite och sen gå in och göra tentan. 

Väl hos läkaren var det äntligen någon som tog mig på allvar. Han sa att jag har en förmodad pleurit i lungan och att det möjligtvis är det som ger mig feber. Sen kom jag på att jag tror att jag har UVI så då blev det test och odling på det med. Dock visade Stickan negativt men jag har väldigt ont bak på vänster sida av ryggen och jag och min läkare spekulerade om det kunde vara pyleonefrit men vi får väl se vad odlingen visar. 
Mitt crp är inte speciellt förhöjt så ingen vet egentligen vart febern kommer ifrån. Börjar bli jobbigt att må såhär dåligt iallafall... Min läkare ville lägga in mig på Sahlgrenska så att han kunde hålla koll på mig men jag tackade nej till det. Vill inte ligga där när jag egentligen inte är speciellt sjuk. Får komma på ett nytt besök på tisdag och ta nya prover, vi får se vad de visar då! 

Nu är vi lediga från skolan tills måndag iallafall. Skönt! Redo för termin 4! 

Sover förresten numera som en prinsessa i mitt nyfixade rum med ny säng och allt! 
Kommentar postad
Usch vad du verkar ha det kämpigt:( men ändå krigar du på! Så stark. Hoppas allt vänder snart <3 Vad ska ni läsa för kurser i termin 4 och ska ni ut på praktik? Kram :)
Svar: Tack snälla! <3 vi läser omgivningens betydelse vid hälsa och ohälsa, och i den har vi totalt 12 veckors praktik :) kram!
Julia Sundström
Kommentar postad
Krya på dig Julia! Hoppas du blir pigg snart :)
Svar: Tack snälla!
Julia Sundström
Jossan
Kommentar postad
Saknar verkligen dina uppdateringar :( krya på ryggen!
Svar: Tack förlåt att jag är sämst på att blogga! :( kram
Julia Sundström

 • 2018:

  Mars, Maj, Juni, Augusti

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December