Sommar

Det är uuunderbart med sommarlov måste jag säga! De dagar jag har varit ledig har jag fyllt med massa roliga saker, det här är verkligen en sommar jag tagit tillvara på till Max! Jag var i Cypern för lite drygt två veckor sedan och det var ju inte helt fel! Har även hunnit med en trip till Helsingborg och Köpenhamn, varit hos mormor och pappsen och släkten i Hunnebostrand, Kungshamn och Bohus-Malmön. Där emellan har jag ju såklart världens bästa jobb också där vi flänger omkring i en minibuss med glada barn och härlig musik. 

Nog om sommaren. Termin 5 närmar sig med stormsteg och jag har blivit tilldelad en praktikplats eftersom vi har en veckas vfu redan i början av terminen i en kurs som heter komplexa vårdsituationer. Jag hade hoppats på akutmottagning eller ambulans men sådan tur har ju inte jag. Jag fick däremot på ortopedoperation vilket jag tycker är väldigt intressant så jag är nöjd ändå även om det svider lite i hjärtat när jag tänker på att jag hade kunnat få testa på mitt drömyrke under en vecka. 

Jag har länge varit intresserad av ortopedi så det ska bli kul! Jag undrar vad man som sjuksköterskestudent får göra på just operation. Förmodligen är det mest att iaktta och lära sig utifrån det. Jag har ju som tidigare nämnt varit med på en ryggoperation när jag läste till undersköterska. Jag blev då erbjuden av min egna ryggläkare att vara med honom när han opererade. Stod från 7 på morgonen till 16 på eftermiddagen på en pall vid patientens huvud och kikade på när de skruvade ihop och gjorde en rygg rak. Det ni, det var grejer det! Kan ju dock säga att jag var lite matt i benen efter den dagen utan lunch osv. 

Jag ser fram emot den här praktiken och se vad den har att erbjuda! 

Slänger in en go bild från Helsingborg i torsdags. Svensk sommar i ett nötskal! Kommentar postad
Jag minns att jag älskade praktiken på ortopedoperation som ssk-student. Fick assistera kirurgen och operera. Kul som bara den :)
Svar: Åh vad kul det låter! :) ser fram emot praktiken väldigt mycket :)
Julia Sundström
Bonnie
Kommentar postad
Hej! Jag kommer börja första terminen på ssk-programmet i augusti, ser verkligen fram emot det! Undrar hur du tycker att det fungerar att kombinera studierna med extrajobb vid sidan av? Hur mycket jobbar du i veckorna osv?
Svar: Hej!
Grattis till en härlig utbildning! Personligen tycker jag att det fungerar bra, men sen är inte jag som alla andra kanske ;) jag älskar att jobba och skulle aldrig orka med skolan om jag inte fick jobba samtidigt. Jag jobbar nästan varje helg och ofta någon kväll eller dag i veckan också. Du får testa lite försiktigt i början och sen se om du känner att du orkar med det :) lycka till!
Julia Sundström
Amanda
Kommentar postad
Men har ni inte någon mer praktik sen? För då kanske du har chans att vara på ambulansen? :) och vad är det spm avgör att du inte fick vara där nu? :)
Svar: Jo en slutpraktik men då ska jag vara i hemsjukvården :) det är enbart lottning/slumpen som avgör vart man hamnar, man får inte lov att önska plats utan tilldelas bara en :)
Julia Sundström

 • 2018:

  Mars, Maj, Juni, Augusti

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December