Och så var sommaren här.

I torsdag var jag lycklig och hade sockerdricka i magen. Termin 4 var äntligen slut! 

Efter en låååång och intensiv och fullspäckad termin har jag äntligen sommarlov. Puh. Vetenskaplig metod var såå jobbig och ursäkta ordvalet, tråkig. Det intresserade mig tyvärr inte för fem öre. Skönt att det är överstökat för denna gång! 
Nu består sommaren utav jobb, resor och mera jobb. Jag ser fram emot stt se vad den här sommaren har att erbjuda och jag ska samla alla krafter jag kan inför termin 5. 

Termin 5, orden smakar konstigt på min tunga. Främmande och så långt borta har nu blivit så nära. Om ett år är jag förhoppningsvis sjuksköterska om inget annat tillstöter på vägen. Galet. Roligt. 

Innan jag helt och fullt kan säga att jag har sommarlov har jag dock ett seminarium nästa vecka då jag missade ett seminarium när jag var i Spanien som jag måste ta igen. Men sen så! Vet inte om jag nämnt det men jag har sökt två kurser på högskolan väst (Göteborgs utbud av valbara kurser var urkasst) akutsjukvård och något med inriktning barn. Den 9 juli får jag svar på om jag kommit in. Jag hoppas hoppas på akutsjukvård då det är det jag vill jobba med i framtiden, men även barn hade vart kul såklart. Vi får se vi får se. 

Hoppas alla ni andra studenter som läser min blogg kan pusta ut nu och ta ett ordentligt sommarlov för det är ni värda! 

Hej så länge! 
Anonym!!
Kommentar postad
Hej Julia! Jag är så glad att jag hittade din blogg! Pluggar första terminen på GU, eller är klar med första borde jag väl kanske skriva. Har dock blivit underkänd på första anatomitentan och jag känner mig helt körd på just den delen, vet inte hur jag ska lära mig mer och är helt fast verkligen. Har omtenta på onsdag (17/6) och undrar om du kan komma med typ hemliga knep eller något.. Har läst att du hade svårt med den också nämligen. Ååh detta är så ångest bara haha :((( Har du några fler gamla tentor eller vad som helst. Kommer typ bryta ihop om jag inte klarar den på onsdag känner jag….
KRAM!
Svar: Hej!
Jag känner verkligen med dig, anatomin är HEMSK :( har lagt upp de tentor jag har tyvärr :( nöt bara in alla frågor på alla gamla tentor du har, läs in dig på allt du fick fel på så att du kan det som rinnande vatten och håll tummarna :( har tyvärr inga andra knep till dig :( usch får ångest i magen bara jag tänker på det men jag är söker på att du fixar detta! Och om inte så ge inte upp, jag gjorde den 3 eller 4 gånger innan jag klarade den så du har tid på dig! Kram och ett stort lycka till jag håller tummarna för dig!
Julia Sundström
Angelica
Kommentar postad
Hej Julia. Först och främst vill jag bara säga att du har en jättefin blogg och jag följer den slaviskt.
Så här ligger det till att jag är väldigt intresserad av medicin men är inte tillräckligt smart för att bli läkare. Jag funderar då starkt på sjuksköterska.
Dock har jag ett problem. Jag jobbade inom hemtjänsten förra året och fick panik då jag skulle besöka en tant som var ganska sjuk. Det påminde mig om min mamma som dog i lungcancer när jag var liten. Hur klarar man den pressen som sjuksköterska? För jag antar att du behandlat patienter som du vet inte kommer klara sig? Tar man sig igenom det med hjälp av utbildningen eller är det så att jag inte borde bli sjuksköterska om jag har det här problemet?

 • 2018:

  Mars, Maj, Juni, Augusti

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December