BVC

Har haft praktik på vårdcentralen i 1,5 vecka nu och har hoppat runt lite mellan olika sjuksköterskor. Min handledare är distriktsköterska och har sin egna mottagning så jag får egentligen inte se så mycket utav vårdcentralsarbetet. Det är samma sak varje dag ungefär. Blodtryck, såromläggning eller blodsockerkontroll. Så rullar det på dag ut och dag in, ingenting för mig kan jag ju lätt säga! 

Fick gå med en annan sköterska som hade väntrummet förra veckan men efter 3 timmar stod jag inte ut med att gå med henne. Hon var fruktansvärt otrevlig och fyrkantig. Ifrågasatte jag något skulle hon snäsa av med att så var det visst inte och hon visste bäst. Efter att hon storbråkat med en patient i väntrummet och inne på rummet så att jag skämdes ögonen ur mig var hon superirriterad på allt och alla. Vi fick en ordination från doktorn och skulle blanda två olika inhalationer som vi skulle ge till en patient och det muttrade hon surt över. När hon blandade frågade jag hur man visste vilket läkemedel man skulle blanda hur eftersom det var några generiska namn osv. Hon svarade argt: - ja det vet inte jag, det har inte jag något svar på det bara är så!!! Jisses kvinna lugna ner dig! Jag blev så arg så att tårarna brände under ögonlocken och hon fortsatte: - du borde inte gå med mig egentligen jag tycker om att jobba själv! Jag fick vända mig om för att inte visa mina ilskna tårar och jag svarade bara okej och gick till patienten vi skulle medicinera. När vi var färdiga där skulle vi fika och jag satt och åt min macka utan att säga ett ord till henne, inom mig  kokade jag av ilska. Förutom hennes sätt att säga det på var jag också arg över hur hon dumförklarade mig i allt jag gjorde, fastän jag gjorde rätt och hon fel. Tex så vred hon syrgastuben mot Max istället för att stänga av den och då gick jag fram och vred av den istället men då snäste hon att jag vred åt fel håll men tystnade ganska snart när hon såg att jag hade stängt av den. Sånna småsaker kom hela tiden. 

Efter att jag fikat färdigt sa jag till henne att jag skulle prata med min handledare så jag gick till henne och frågade om jag kunde få gå resten av dagen med henne samtidigt som jag inte kunde dölja hur upprörd och ledsen jag var över att ha blivit behandlad som skit hela morgonen. Min handledare bad om ursäkt för det som hade hänt och sa att jag absolut inte behövde gå med henne mer och att hon skulle prata med henne om det. 

I två dagar nu har jag vart med på BVC och fått se den verksamheten. Så himla kul att få se alla små söta barn! Mindre roligt när de blir ledsna när de får vaccin men det går ju över fort som tur är. 
Imorgon förmiddag ska jag få gå med barnmorskan och se hur hon jobbar, det ska bli jättekul! Kommentar postad
Så kul att följa denna bloggen, börjar själv plugga SSK till hösten i Gbg!
Svar: Hej! Vad kul att du tycker det :) har du redan kommit in?
Julia Sundström
Kommentar postad
Svar: Ja! Jag sköt upp min studiestart till ht-15 :-)
Svar: Okej vad kul, lycka till med utbildningen :)
Julia Sundström
Kommentar postad
Så himla tråkigt att man ska behöva bli behandlad på det viset. :thumbdown: Jag fasade verkligen det när jag gick ut på min första VFU! Som tur var så var precis alla i personalen helt fantastiska.
Svar: Ja verkligen! Gud vad härligt att du hamnade på en bra vfu-plats! :)
Julia Sundström
Amanda
Kommentar postad
Vad vill du jobba som sen? Har du planer på ambulanssjuksköterska? Och måste man läsa något mer sen om du nu skulle vilja jobba på ambulansen? Skulle du kunna tänka dig att jobba på BVC? :)
Svar: Ja i framtiden vill jag bli ambulanssjuksköterska :) BVC är mysigt, kanske när jag blir äldre, innan det vill jag upptäcka allt annat spännande inom sjuksköterskeyrket :)
Julia Sundström
Kommentar postad
spännande =)
victoria
Kommentar postad
Hej! Jag tar studenten nu i juni och ska söka in till sjuksköterska i höst. Skulle du kunna skriva lite om böckerna du använder till studierna och kanske lite om vilka som man behöver köpa och vilka som räcker att bara låna?? Är lite nervös med det där med litteraturen!
Din blogg är jätteintressant och peppar mig en massor!! Kram:-)

 • 2017:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December