Legitimation

Nu har jag äntligen skickat in min ansökan om legitimation. Det var lite frågetecken huruvida jag skulle hämta ut den nu eller vänta till precis innan jag skall börja jobba i och med att man enligt socialstyrelsen inte får lov att jobba som undersköterska när man har legitimation som sjuksköterska. Efter samtal med min chef så har vi ändå kommit fram till att jag ska hämta ut min legitimation nu för att kunna skriva på anställningsavtal inför hösten men jag får ändå lov att arbeta extra som undersköterska under sommaren. 
 
Jag kommer att börja gå bredvid som sjuksköterska den 5 September. Jag får även en veckas semester under hösten vilket jag blev överlycklig över. Nu ska jag boka in en resa till spanien i november. Är ju lite galen i att resa som ni kanske märkt. Annars ser jag fram emot hösten väldigt mycket! ska bli så kul att äntligen få börja jobba som sjuksköterska. Nu när jag är inne och jobbar extra på avdelningen som uska svider det lite i hjärtat när jag inte får använda min fina sjuksköterskenamnskylt eller utöva de färdigheter jag har med mig efter tre års studier. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge har jag hört. Nu väntar jag spänt på att få min legitimation så att jag kan skriva på anställningsavtal och få ett schema inför hösten. 
 
Jag vet inte om jag nämnt det men jag har valt att arbeta 80% som sjuksköterska och 30% som stödassistent på mitt ordinarie jobb som jag haft nu de senaste åren. Jag känner mig inte redo att lämna alla goa barn och undomar där. Jag kommer alltså att jobba en helg i månaden på boendet och resten på sjukhuset. Det känns väldigt bra för mig då jag haft ångest över att behöva sluta där sedan jag började läsa till sjuksköterska. Nu under sommaren ska jag dock njuta fullt ut av att arbeta på boendet och få känna att jag gör något bra där för barnen min sista sommar. 
Anonym
Kommentar postad
Är det ett medvetet val att gå som undersköterska under sommaren eller hur tänkte du där?? Nyfiken!
Svar: Hej! Ja det är det. Jag valde självmant att arbeta en sista sommar på boendet som jag är fastanställd på. I och med att jag arbetar heltid där har jag heller ingen tid till att gå bredvid som sjuksköterska, vilket gör att jag får arbeta som uska de dagar jag går in extra på sjukhuset.
Julia Sundström
Kommentar postad
Hej.

Nu när du är nykläckt sjuksköterska har du några planer på att läsa vidare ?

Grattis 😁 Gå in på min blogg www.emelysskstudent.blogg.seSvar: Hej! I framtiden vill jag läsa till ambulanssjuksköterska, men just nu vill jag bara komma ut och få träna upp mina färdigheter som sjuksköterska ☺️
Julia Sundström
Emely.
Kommentar postad
Jaha ja vad roligt 😁 Längtar till den dagen jag kan säga detsamma 😁

Lycka till i framtiden.
Svar: Tack snälla och lycka till, snart är du där du med! :)
Julia Sundström
Kommentar postad
Hänger inte med rikitgt. Varför behöver du legitimationen för att skriva på anställningsavtalet? Det behövde inte jag. Jag fick visa mitt examensbevis från skolan och sen fick jag ett tillfälligt anställningsavtal så länge.
Svar: Jaadu! Bra fråga. Tyckte också att det lät konstigt när min chef sa det 🤔
Julia Sundström
Kommentar postad
Stort grattis till ditt yrkesval, det behövs verkligen fler inom vården. Lycka till med allt :)
Svar: Tack snälla du! 😊
Julia Sundström

 • 2018:

  Mars, Maj, Juni, Augusti

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December