Dags för skolbänken igen

Hej i stugan! 
 
Semestern är slut sedan länge och livet är tillbaka i sina gamla vanor igen. Jobb, sova, äta, jobb och lite mysfikor däremellan, precis så som jag vill ha det. Ingen kan ju sticka under stol med att det varit en tuff sommar dock. MYCKET patienter och liiiite personal, men det är väl ingen ovanlighet. 
Hösten börjar ju närma sig med stormsteg och jag skall faktiskt tillbaka till skolbänken, iallafall till viss del. Jag skall dels läsa en kurs inom akutmedicin på 7,5 högskolepoäng och samtidigt som denna skall jag gå en nationell traumakurs genom jobbet. Mycket plugg, men jag känner mig faktiskt taggad. Hoppas att motivationen skall hålla i sig, vet ju utav egen erfarenhet att den där pluggångesten kommer att smyga sig på och få stressnivån att slå i taket. Det gäller nog bara att hålla huvudet kallt och fokusera på målet. I och med dessa utbidlningar kommer jag att känna mig säkrare i mina dagliga arbetsuppgifter samt få en ökad förståelse för hur allt fungerar både kroppsligt och praktiskt. Hur bra som helst? 
 
Vet att det är många som skall börja plugga på sjuksköterskeprogrammet nu i höst som kikar in här. Hoppas ni finner alla deppiga och ibland även peppande inlägg från min studietid intressanta och hjälpsamma. Vill önska er all lycka till med er utbidlning. Ibland kommer det in lite frågor och jag ser dom och svarar alltid, även om jag inte är så aktiv med att skriva inlägg här längre. 
Heja er! 
 
Ha det fint!
 
Anonym
Kommentar postad
Visst var det att jobba på ambulansen du hade som dröm förr? Hur känner du nu? Är det fortfarande något du skulle vilja jobba på? Och när isåfall skulle du vilja läsa till ambulanssjuksköterska? :)
Svar: Hej!
Jag har alltid haft en dröm om att få arbeta som ambulanssjuksköterska. Idag är inte den drömmen lika stark då jag trivs väldigt bra på akutmottagningen just nu. Jag tycker att det är viktigt att man har en bred kompetens som sjuksköterska innan man börjar arbeta i ambulansen. I framtiden skulle jag kunna tänka mig en kombinationstjänst mellan akutmottagningen och ambulansen så att jag får det bästa av två världar. Min tanke är ev. att läsa till anestesisjuksköterska i framtiden men just nu känner jag att det är långt kvar tills dess :)
Ha det fint!
Julia Sundström

 • 2018:

  Mars, Maj, Juni, Augusti

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December