Mitt Resultat på högskoleprovet!

Igår släpptes normeringstabellerna för högskoleprovet och jag fick passa på och gå och in räkna ut min poäng igår när jag kom till jobbet. Även om jag visste att mina resultat inte var de bästa så blev jag ju ändå lite besviken när jag insåg hur dåligt det faktiskt hade gått, menmen! 
 
0,75 fick jag i och med att det från och med i år är två decimaler som räknas med. annars har jag hört att det avrundas uppåt? Vet inte hur det hela ligger till men ja, 0,75 blev det så det räcker ju inte så långt när man vill komma in på Göteborgs universitet. Men ska jag vara ärlig så deppar jag inte över det. Jag är glad bara jag kommer in på Högskolan väst, har nämligen hört att de var rekordmånga sökande till sjuksköterskeprogrammet där i år. Attans. 

5 saker ni kanske inte visste om mig

För att lära känna mig lite bättre här i bloggen tänkte jag slänga upp 5 saker om mig som ni kanske inte hade koll på om mig. Lite onödigt vetande är väl alltid kul, eller?
 
 1. Jag har sett varenda avsnitt av alla säsonger av serien sjukhuset som gått på tv3. (Mycket lärorikt må jag säga)
 2. Jag är beroende av öronproppar sedan sisådär 10 år tillbaka. Kan inte sova utan dom. 
 3. Jag har en tvillingsyster.
 4. Mitt favoritämne i skolan förutom vårdämnena är Svenska. 
 5. Jag har skolios och stelopererade 9 kotor av min ryggrad för ett år sedan. 

Sista ansökningsdagen

Idag är det den 15 april vilket innebär att det är sista dagen att skicka in sin ansökan till högskolan. Jag har som jag tidigare skrivit, sökt in till 4 olika skolor som jag skulle vilja gå på. I och med att det är sista dagen bestämde jag mig för att lägga till ett par extra, man vet ju aldrig vad som kan hända och det skadar inte att ha en back-up!
 
Mina tidigare fyra val har jag redan visat, så här kommer resten! 
 

Mina nya skor!

Fick pallrat mig iväg till Sahlgrenskas skobutik tidigare i veckan och köpt mig ett par skor att ha på jobbet i sommar som jag pratat om tidigare. Det fanns så mycket skor att välja på, men tillslut kom jag fram till att ett par sandaler nog är bäst då jag hatar när man blir svettig om fötterna! Haha jag har ju aldrig tyckt att sandaler är speciellt snyggt, speciellt inte med strumpor i, men nu bryr jag mig inte om det!

För mig är det viktigt att ha ett par skor som gör att jag inte får så ont i ryggen samt att jag inte vill svettas om fötterna som sagt. Dessa var riktigt bra och de hade lite upphöjning i hålfoten vilket kändes bra då jag är väldigt plattfotad! Dock sitter inte vänstra skon lika bra just på grund av min extrema plattfothet på den foten. Den vill liksom inte följa formen på skon, men äsch!
 
Här har ni snyggingarna!
 
 
Dessa är av märket Teva och kostade 899 kr.
Jag valde ett par grå/svarta med lite lila detljer. Egentligen älskar jag färger och hade lätt kunnat köpa de hel-lila men jag ägnade en tanke åt att jag kanske skulle ha färgade strumpor någon gång och då passar det inte sådär jättebäst med färgade skor! Dessa fick det alltså bli och jag är helnöjd! 

Barncancer

Jag tittade idag som vanligt på gamla avsnitt av Sjukhuset som tidigare gått på Tv3. Kom till sista avsnittet av säsong 4 och fick se hur den lille glada killen Victor förlorade kampen mot Cancern. Blev så himla rörd och ledsen för både honom och hans fina familj som kämpat så för honom! Har läst mammans blogg hela kvällen nu och kan inte låta bli att fälla en tår. Länk HÄR!

För ett par år sedan var jag ganska säker på att om jag inte skulle jobba inom ambulansen så var det med cancersjuka barn jag ville jobba med! Vem vet, en dag kanske jag hamnar där. Det skulle vara guld värt att få vara en del av dessa underbart starka barns kamp för livet. 

Även om just Victors insamling på barncancerfondens hemsida är avslutad så valde jag att skänka en liten slant till just barncancerfonden. Alltid kan det göra något! Vill du också skänka pengar till barncancerfonden? Klicka HÄR!

Haha oj det gick inte så bra!

Direkt efter provet igår åkte jag till jobbet så fort jag bara kunde då jag började kl 17. Hade tid att rätta mitt prov lite snabbt och det var inte många rätt där inte ;) Haha inte ens hälften rätt, oops! Men, jag deppar inte över det. Jag ville göra högskoleprovet för att testa på hur det kändes och nu vet jag :) Mattedelarna var riktigt svåra, hann för det första inte med att göra alla uppgifter utan fick gissa hejvilt, och på de uppgifterna jag hann på just matten så kunde jag inte mycket! Statistiken och kartorna var dock lite lättare :)


Sista delprovet, det verbala fick jag bäst på! Skönt att det inte var det dom plockade bort!

Högskoleprovet!

Idag är det högskoleprovet för hela slanten! Sitter just nu hemma och äter lunch efter att ha avklarat 3 av 5 provdelar. Vi har haft två verbala och en kvantitativ än så länge! Om jag förstått det rätt så kommer det nog bli 1 kvantitativ till och en verbal till. Matten gick åt skogen, verkligen! Gissade mig igenom hela den delen! När jag kom till kartor och diagram tog tiden slut så jag fick skynda mig att fylla i några svarsalternativ. Tråkigt då det är det jag kan lite av iallafall, om man jämför med matten! 

Första verbala delen gick inte heller så superbra! Svåra ord, och den engelska läsförståelsen var riktigt lång och jobbig! Hoppas att det är den delen dom kommer att ta bort sen som "testprov"!
 
Ska försöka hinna med att räkna mina poäng efter kl 17 då de lagt upp facit. Ska åka och jobba direkt efter sista provet men ska försöka att rätta det när jag kommer dit! 
 • 2018:

  Mars, Maj, Juni, Augusti

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December