Första uppgiften!

Nu har vi blivit introducerade för vår första uppgift (eller ja igår, är ledig idag). Den första uppgiften nu är en gruppuppgift som handlar om hållbar utveckling! Det är egentligen ingen stor uppgift men lite krånglig tycker jag att den är då jag ännu känner mig helt efterbliven och inte fattar någonting. Vet inte hur jag ska skriva, vet inte hur dom vill ha källhänvisningen och vet inte vad man förväntas kunna osv . Menmen, det ska väl lösa sig. 
 
 
Min grupp ville dela upp frågorna och jag har fått första frågan. Spännande, det som jag absolut inte fattar något om! Nu blir det pluggeliplugg under helgen. 
 

Dyrt ska det va

1400 för tre böcker. Ajaj. Inte gick dom att få tag i begagnade heller för de såldes på bara några minuter så fort en annons var upplagd! Föreläsningar dagarna i ända, ser fram emot nästa vecka då vi ska ha lite klinisk träning! Inte för att jag ska få lära mig något nytt men ändå ;) Bädda sängar och liknande ska vi få lära oss, något jag gjort hela sommaren ;)

En fin sista dag på jobbet

Nu är jag äntligen färdig på sjukhuset! Känns skönt, har längtat efter att få börja skolan igen. 
Dagen började med lite panik eftersom det var misstänkt calisi på ett av "mina" rum och det verkade vara fullt upp! Dock blev det en himla lugn dag och vi kände att vi fick gjort det vi skulle utan att stressa och vi kunde även ge lite extra tid till patienterna vilket inte händer ofta. Inte är det ofta man nästan övertalat patienter att ta en dusch. I vanliga fall kanske man frågar, svarar de nej så stressar man vidare till nästa. Idag kunde både jag och min kollega ta det lugnt och duscha en patient tillsammans utan någon stress, himla skönt! 
 
Fika paus hann vi också med på slutet innan jag gick hem. Var uppe halva natten och bakadee jordgubbspaj eftersom jag kom hem så himla sent igårkväll. Något gott måste man ju bjuda på! Pajen uppskattades av alla och jag fick många lyckoönskningar inför skolan och framtiden. Det var lite tråkigt att lämna samtidigt som det var väldigt skönt. Jag vet ju att jag kommer att återvända snart igen! Redan nästa vecka har btr chefen frågat om hur mitt schema ser ut i skolan så jag vet att de har många luckor att fylla. 
 
Nu ska jag snart dra vidare till mitt andra jobb för att jobba natten. Ska bli mysigt! Imorgon ska jag till liseberg med en fin vän, även det väldigt mysigt och en bra avslutning på sommaren inför terminstarten på måndag! 

Registreringen

Igår (Torsdag) var jag på registreringen i skolan! Det var massor av folk och även de som ska läsa till röntgensjuksköterskor var där för information så riktigt lika många blir vi väl inte sen när grupperna är delade. Märkte direkt att många redan lärt känna varandra lite eftersom dom gått på nollningen, önskar också att jag hade kunnat gå på den... Synd att jag hade jobb hela den här veckan! Dock ska man väl komma in i det och lära känna folk ändå sen får man väl hoppas. Känns konstigt att vara yngst igen. Jag och min klasskompis therese var några utav de 94or som fanns där men de flesta måste jag uppskatta vara lite äldre, runt 20 och uppåt, vissa i 40 års åldern! 
 
Dagen bestod av information från alla möjliga människor i en föreläsningssal. Inte det roligaste jag vart med om och inte kommer jag ihåg något heller men man lär sig väl haha. Höll på att somna fram mot eftermiddagen, var så himla trött! Får se hur bra jag kommer att klara av föreläsningarna sedan hehe. 
 
Fick lite nyttig information iallafall. Praktik startar V38 och då har vi en dag i veckan i 5 veckor. Ser fram emot det och hoppas på en sjukhusplats! Dom sa även att alla kanske inte fick plats i Göteborg under praktikerna utan att vissa kunde bli placerade i trollhättan, skövde, halmstad osv så jag hoppas verkligen inte att jag ska ha en sådan otur! 
 
Lite läskigt ska det allt bli tycker jag. Det känns lite som att man förväntas kunna väldigt mycket mer än vad jag faktiskt gör, exempelvis med hur man ska skriva alla inlämningar korrekt med tex källhänvisning osv. Visst har vi jobbat mycket med det innan på gymnasiet, mer än många andra skolor och program tror jag, men man vet ju aldrig om dom vill ha det på samma sätt här. Vi får helt enkelt vänta och se! 
 
Svårt är det också att hitta måste jag säga. Vi virrade runt med en oläslig karta för att hitta rätt byggnad och nummer bland alla universitetshus där uppe på berget. Hittade tillslut men lätt var det inte och nästa gång är det en annan sal!
 
En annan sak som jag också funderar på är litteraturen. Kommer bli urfattig om jag ska köpa alla böcker som fanns med i listan bara till första kursen nu. Måste man ha alla böcker? Fattig student med lägenhet hejhej. 

Registrering och upprop

På Torsdag är det dags för registrering och upprop på skolan. Jag fick hem brev med tider för dagen vilket var ca 10-15. Det dumma var att jag jobbar dag den dagen och fick i panik försöka få ledigt från min chef. Går man inte dit den dagen mister man sin plats. Eftersom jag jobbar min sista dag på fredag den 23 och redan jobbar alla dagar fram tills dess (Ja ni ver mitt fullspäckade schema med två jobb) så fick jag ta ett pass lördagen den 24, dagen efter att jag egentligen skulle ha slutat där. Jag fick ta en dagtur i och med att jag ska jobba natt samma dag på mitt andra jobb. Där efter är jag bara ledig en dag, söndagen efter att jag gått av mitt natt-pass. Då ska jag spendera dagen med en kompis och gå på liseberg hela dagen. Måndagen därpå börjar skolan! Hade hoppats på några dagars ledigt men Göteborgs universitet börjar tidigare än andra skolor! 
 
Ska dock bli så kul att få dra igång! Ser fram emot att få lite mer information på torsdag osv. Ska gå dit tillsammans med min gamla klasskompis som också kom in där! Skönt att ha någon att villa bort sig med bland alla byggnader. Är så himla taggad på att få börja min utbildning nu, verkligen! Kommer dock klaga över uppsatser och plugg snart men sånt hör väl till haha. Spännande ska det bli! 

Fyfan för Sveriges sjukvård

Vi har slitit häcken av oss rent ut sagt under denna sommaren, och allra värst har det varit de senaste veckorna. Idag ville jag bara gömma mig under ett täcke och fly från den hemska värld vi lever i. 6 personal som ska ta hand om 25 patienter som många av dem kräver mycket tillsyn och omvårdnad. Att vi klarade oss genom dagen är ett under. Alla är i upplösningstillstånd. Personalen får utbrott, klarar inte mer, säger upp sig. Ingen vill jobba kvar på avdelningen, vi är för lite personal för alla dessa patienter. 4 överbeläggningar, patienter som rymmer, patienter som ramlar, patienter som gråter, patienter som behöver bäcken/gå på toa, och patienter som röker inne på rummet. HUR ska man klara allt på 4 pers samt 2 sjuksköterskor som måste ta hand om mediciner och annat viktigt för alla dessa patienter? HUR? Jag har aldrig förstått hur verkligheten faktiskt ser ut på sjukhusen. Extra tungt är det just på vår avdelning, det håller alla med om på sjukhuset. Personal från andra avdelningar som testat på våran säger att de aldrig skulle klara av det. Har haft ångest över att gå dit på morgonen. Yes, personalen på min avdelning har det så varje dag. Jag kan skratta mig lycklig som bara har det så över en sommar. Som det är nu kan jag inte tänka mig att ens vara timvikarie på avdelningen. Får för mycket ångest när jag ens tänker på att gå dit. Så har jag aldrig tidigare känt inför ett jobb.

Något måste hända. Regeringen måste göra något, annars står snart sjukhusen utan personal! 


Mycket passande låt som jag tycker att alla borde lyssna på. 

Csn

Nu har jag ansökt om biddrag och csn lån! Skönt, då var det fixat! Nu väntar jag på info från skolan om när allt börjar osv. Jag har egentligen noll koll på hur allt sånt här funkar. Vet att det brukar vara någon nollning men vet knappt vad den innebär. Hur som haver är nollningen redan veckan innan och då har jag inte slutat jobba än så kan inte vara med på det ändå! 

Längtar lite efter att få börja nu! Hoppas att jag inte blir lika omotiverad till att göra mina uppgifter som jag var i slutet av Gymnasiet nu! 

Antagen!!!

Woho jag är så lycklig så jag svävar på moln! Jag blev antagen till Göteborgs universitet, något jag aldrig vågade drömma om! All oro och ångest är nu som bortblåst, jag klarade det! Nu ska jag bara klara utbildningen också!

Jag lever

De senaste veckorna har jag haft så himla mycket att göra. Packat, jobbat, vart sjuk och flyttat!

I torsdags landade jag i min nya lägenhet och mellan jobb och sovande har jag bara tid till matlagning och bygga möbler mm.

Det känns tråkigt att säga men jag har börjar räkna ner dagarna tills jobbet är slut. De senaste dagarna har fått mig att tappa suget helt! Det funkar men inte mer. Nu känner jag mig redo för skola och plugg igen.

På tal om det, imorgon kommer andra antagningsbeskedet! Nervöst och spännande. Hoppas på att mitt reservnummer blivit lite bättre! Uppdaterar imorgon!

 • 2018:

  Mars, Maj, Juni, Augusti

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December