Öppet hus

Får hem papper nästan varje dag nu från olika högskolor angående öppet hus osv. Hade mer än gärna velat gå och kolla på Göteborgs universitet, högskolan i borås och högskolan väst, men det dumma är att jag för det första är ensam om att vilja gå dit samt att det oftast ligger på dagtid då jag går i skolan, så det blir lite svårt! Menmen. 
 
Även om jag vet att jag inte kommer in på Göteborgs universitet är det ändå dit jag hellst vill gå och kolla. Det verkar himlans bra, synd att jag varit så lat i skolan säger jag bara... Eller, kanske ska man tyckta att det är synd att de har så hög intagning att man inte kommer in, har inte bestämt mig för vilket än. 
 
På tal om inget så beslutades det idag att min skola ska läggas ner efter denna termin. Ettorna som går på skolan nu tvingas att byta skola medans tvåorna får går kvar sitt sista år. Jag är så otroligt tacksam över att jag tar studenten snart och slipper alla de problem som alla elever fått nu! Tycker dock otroligt synd om de som tvingas bryta upp efter ett år och starta om sin utbilndning på en annan skola... Sämst! 

Sjuksköterskeklocka

I sommar när jag ska jobba på sjukhuset så vill jag gärna ha en tjusig sjuksköterskeklocka som det så fint heter. Mamma sa till mig,
- Men vad ska du med en sån till? Du är ju inte sjuksköterska än?
 
Jag är inte sjuksköterska än på 3 år, men jag vill allt ha en nu i sommar när jag "bara" är undersköterska ;) 
 
Det finns många fina men funderar på någon av dessa två. Rosa just för att de ska matcha min rosa namnskylt, brosch och pennficka som jag har sedan tidigare. 
 
Rosa sjuksköterskeklocka, ICE
Rosa sjuksköterskeklocka
Min samling inför sommaren: 
 
 
 Och förresten:
 
 
Följ min blogg med Bloglovin om ni vill läsa mer om min resa mot sjuksköterskedrömmen :)

Snittbetyg

Sitter och räknar på lite vart jag kommer att landa i slutbetyg. Om jag räknar mina poäng utifrån de kurser jag fått betyg i än så länge och sedan sätter G på övriga och lägger till 1,5 i merit, slutar jag på 17,27 som minst. Om jag inte får något ig (som ligger väääääldigt långt borta isåfall) så kommer jag som sämst ha 17,27 i slutbetyg. Någonstans måste jag väl ta mig in på sjuksköterskeprogrammet då? 
 
Jag blir så ledsen när jag ser hur det bara blir svårare och svårare att komma in på Göteborgs universitets sjuksköterskeprogram. Hösten 2012 låg det på 20,70 vad jag kunde se. Det är ju galet mycket?? synd att Göteborgs universitet var min drömskola och att mina betyg inte är bättre. Nu får jag hoppas att jag kommer in på Högskolan väst istället, där låg intagningen på runt 18 vad jag kan minnas. Om några veckor öppnar antagningen, Can´t wait! 

Jobb och det obefintliga pluggandet

Har under denna veckan haft sportlov och skulle egentligen ha två lediga dagar. Dessa två dagar skulle spenderas på att plugga det sista i sjukvårdskursen som avslutas på måndag. Ligger lite efter och har tre ganska stora inlämningar som ska in. Skäms över att säga att de ännu inte är klara, då jag istället valde att tacka ja till mer jobb under veckan. 
 
Imorgon söndag jobbar jag dygn från 8 på morgonen till kl 8 måndag morgon. Får hoppas att det blir en lugn kväll så att jag kan plugga det sista innan jag ska sova, alternativ plugga lite på morgonen efter innan jag går till skolan. Det känns skönt att en kurs avslutas, det är lite närmre studenten skulle man kunna säga. Dock påbörjas nu en ny kurs, alternativ medicin. Jag som är väldigt intresserad av att lära mig om sjukdomar osv tycker att det är väldigt tråkigt att sjukvårdskursen är slut, men denna kommer väl att vara intressant den med antar jag!
 
Ett konstigt och meningslöst inlägg om ingenting, men ja. Så är läget just nu! 

Hejsan!

Mitt namn är Julia och jag är en tjej som snart fyller 19 år och jag bor i Göteborg. Jag läser just nu mitt tredje år på omvårdnadsprogrammet och den 30 maj tar jag studenten. Jag har sedan barnsben varit intresserad av sjukvård och som liten drömde jag om att bli ambulanssjuksköterska. Den drömmen höll i sig fram tills jag gick mitt första år på gymnasiet. Jag fick en ryggdiagnos och tvingades att steloperera min rygg för snart ett år sedan. Därav fick jag överge mina drömmar om ambulansyrket, men det gör mig inget längre. Nu har jag nya mål och drömmar, att få arbeta med ryggar eller alternativt med akutsjukvård. 
 
Under det senaste året har jag arbetat som timvikarie med funktionshindrade barn och trivs jättebra med det. Hur bra jag änt trivs med detta så är min dröm att få arbeta på sjukhus, och denna dröm slog in för knappt en månad sedan då jag fick anställning på en strokenhet som sommarvikarie under 10 veckor i sommar. Jag hoppas med hjälp av detta att lära mig mycket nytt och ha roligt under min sommar för att kunna ta med detta i mitt tänk när jag sedan sätter mig i skolbänken igen till hösten. 
 
En liten kort presentation av mig, mer kommer ni att få ju längre tiden går ;)
 • 2018:

  Mars, Maj, Juni, Augusti

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December