Nervös!

På lördag är det dags för högskoleprovet och jag är redan supernervös! Har testat på lite gamla prov och jag kan ju säga att det går ju inte så väldans bra... Ord delen tycker jag är det lättaste i och med att jag använder mig av ganska konstiga ord i vardagen som får mig att fundera på vart jag fått ifrån haha. Matte är jag sämst på så där får jag chansa hej vilt! 
 
Egentligen spelar det ingen roll vad jag får för resultat på provet. För mig är det bara kul att ha gjort det. Den enda nyttan jag skulle ha provet till skulle vara om jag får över 1,4 och det lär aldrig ske. Ångrar lite att jag inte har gjort högskoleprovet ett par gånger innan för att testa på det och sedan plugga upp mig lite. Menmen

19 år

Idag fyller jag 19 jordsnurr, tjoho för det! Drygt 2 månader kvar tills studenten också, känns sjukt gött! I födelsedagspresent av mamma ska jag få arbetsskor inför i sommar. Ska åka iväg till Sahlgrenskas skobutik någon  dag och kolla på lite skor där :)

Min dag i ambulansen!

Ja som sagt så hade jag ju min praktikdag i ambulansen i Måndags. Var där från kl 06:45 till 17:45. Vanligtvis sa dom att de brukar få åka ut på larm ganska direkt på morgonen när de gått på sitt pass, men vi fick vårt första larm kl 10. Det visade sig vara den lugnaste dagen på länge oturligt nog haha. Allt som allt fick vi 4 larm på alla dessa timmar! Det är lika många som de brukar ha bara innan lunch. Larmen var prio 3 och prio 2 så det var inga jätte akuta larm, men det var roligt ändå!

På morgonen när vi insåg att det var vääääldigt lugnt och att vi inte kunde sitta på stationen halva dagen så bestämde vi oss för att åka ner till Mölndals akutmottagning för att jag skulle se hur det såg ut där. Därefter åkte vi på ett litet ärende inne i stan och då hittade en av de två jag gick bredvid en mobil som en patient tappat i ambulansen. Hon fick tag i en anhörig till denne så eftersom det var så lugnt tog vi en sväng till Sahlgrenska och lämnade av mobilen till patienten. När vi hade försökt fördriva tiden med detta åkte vi tillbaka till stationen igen och hann bara sätta oss innan första larmet kom, en prio trea. Där fick jag vara med och se hur det gick till när en man skulle in till sjukhuset, och jag fick lära mig hur man dokumenterade och vilka parametrar man kontrollerade osv. Det var ett väldigt krångel med hur man ska dokumentera inne på sjukhuset tyckte jag. Dubbeldokumentation lite smått. Efter det fick vi besked från SOS att vi fick lunch så då åkte vi tillbaka till stationen igen och åt. 10 minuter efter lunchen var slut fick vi ett nytt larm, en prio tvåa. En patient med njursten, intressant att se! Inne på Sahlgrenskas akut efter att ha lämnat av patienten fick jag se hur personalen jobbade med en lukas maskin på en patient. Tragiskt att se men samtidigt spännande då jag aldrig tidigare sett en sån tidigare. Därefter fick vi åka och lämna ambulansen på lagning då en grej som visade patientfallen hade blivit lite konstig. Vi var på verkstaden i ca en timme, och medans vi var där fick jag passa på att öva på blodtryck osv. 

Eftersom vi var på verkstaden så länge så sa SOS till oss att byta bil, så då var det bara att ta en annan ambulans och åka ut. Påväg till stationen fick vi nästa larm, en axelluxation. När denne patient var avlämnad på sjukhuset så började klockan närma sig slutet på dagen. Om vi hade tur skulle vi hinna med ett larm till, och det gjorde vi! När vi kommit in till stationen kom sista larmet som inte heller var något jätteakut. I det här fallet lämnade vi patienten hemma och åkte sedan tillbaka till stationen och där var dagen slut. 
 
Jag hade världens bästa dag i ambulansen och jag har nu ändrat mig angående min framtid. Jag sa tidigare att jag har fått ge upp mina drömmar om ambulansen på grund av min stelopererade rygg, men no way! En dag ska jag allt jobba som sjuksköterska i ambulansen, och jag ska aldrig någonsin låta min rygg hindra mig från detta! Jag såg många ganska unga tjejer som jobbade i ambulansen, en dag vill jag vara en av dom.
 
Här följer lite bilder ifrån dagen!
 

Ansökan är färdig!

 
Så här ser alltså mina val ut. Nu får jag vänta tills i sommar innan jag får veta hur det gått! Jag vet ju redan nu att jag inte har en chans på mitt förstahandsval, men högskolan väst kan man ju hoppas på :)

Inget öppet hus...

Av olika anledningar som jag inte tänker ta här så kom jag inte iväg på öppet hus på varken borås högskola eller Göteborgs universitet... Vad jag läste mig till igår så ska dock Göteborgs universitet lägga ut en film från deras olika seminarium så lite senare ska jag se om det går att titta lite på sjuksköterskeseminariet. Imorn är det äntligen time att skicka in ansökan till de olika högskolorna! 
 
 
 
 

Ambulansen

Eftersom jag nu läser en kurs som heter räddningsmedicin så pratade mina lärare om att vi om möjligt skulle få åka med ambulansen under en heldag. Dock är detta svårt att fixa i och med att vi bara är undersköterskor, och oftast tar de bara emot sjuksköterskor. Men, min mormors bror jobbar i ambulansen så mamma ringde och frågade honom, och yes det gick bra! På måndag är det alltså dags för mig att få åka med ambulansen i mölndal under en heldag. Det ska bli så himla spännande! Ska få hem några papper om sekretess och sånt och sen är det färdigt inför måndag. 
 
Min dröm har alltid varit att jobba i ambulansen som jag nämnt tidigare, så det här är verkligen en dröm som går i uppfyllelse. Hoppas nu att dagen blir super, och att det kommer många intressanta larm! Jag hoppas lite på ett strokelarm kanske i och med att jag ska arbeta med det i sommar. Det skulle vara roligt att få se hur det går till innan patienten kommer till sjukhuset också. 
 
Jag uppdaterar mer om detta på måndag! 

En bild på min käre vän från gårdagens lyftträning på räddningsmedicinen. Det var inte det enklaste kan jag säga!
 

Äntligen!

Nu har jag fått hem grejerna jag beställde (sjuksköterskeklocka och id-korthållare). Nu är min samling komplett inför sommaren och det enda jag behöver införskaffa mig nu är ett par bekväma skor så att jag slipper få ont i ryggen!

Klockan och id-korthållaren är från vardvaskan.se och övriga från everand.se

 • 2018:

  Mars, Maj, Juni, Augusti

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December