Och däääär var betygen satta

Nu vet jag vad jag har fått för betyg i alla ämnen och det känns himla skönt! Idag gjorde jag även min sista skoldag i och med att jag ska på min kompis student imorgon. Torsdag är studentdagen så det räknas ju inte som skoldag. Förutom betygssnack med lärarna så gjorde vi vårt lakan som ska hänga på flaket. Ingen förutom vår klass och våra mentorer kommer att förstå men äsch ;) Våra två mentorer jobbade tidigare i Vänersborg och det har vi allt fått höra ett antal gången haha... Där av texten! 
 
 
Nu när jag har alla mina betyg kunde jag räkna ut min fullständiga poäng. Utan merit har jag 17,90 och med merit 19,40. Jag kommer alltså att söka in till sjuksköterskeprogrammet med 19,40 och det känns väldigt skönt! Jag hade aldrig ens trott att jag skulle komma över 18 så för mig är det något att vara glad över. 

Färdig

Jag är nu officiellt färdig med gymnasiet. Sista uppgiften skickade jag in nu 23:59 och jag är fääääärdig. Jag har aldrig varit så lättad i hela mitt liv. Jag är färdig med gymnasiet! Hur ska jag fira detta? Hoppa i sängen av glädje eller korka upp roséflaskan som står på mitt nattduksbord redo för champagnefrukost? Nää ja ska nog göra varken eller. Här ska sovas för att orka upp till världshistoriens sista måndag i gymnasiet. Betygsnack är det för hela slanten imorgon. Vet på ett ungefär vad jag kommer att få men i 4 ämnen har jag inte fått något besked än. Spännande. 
 
Min post-it lapp på skrivbordet på datorn har varit överfylld sedan i december då jag opererade ryggen och missade drygt två veckor av skolan. Nu är den äntligen tom och inga måsten eller stressande meningar skriker mot mig varje gång jag startar datorn. Imorn ska jag för först gången på länge gå till jobbet efter skolan utan att känna ångest över att jag borde plugga. Tjoho. 
 

Kämpar med de sista skoluppgifterna

Under helgen har jag samlat på mig en hel del att göra färdigt inför betygsättningen nästa vecka. Har en komplettering och en utökning på en hemtenta i etiken, en uppgift om demokrati och en om 30-talets ekonomi i samhällskunskapen. Har även en stor uppgift om hälsa i människan socialt och kulturellt. SEN är allt färdigt, detta måste bara göras klart också haha... 
 
Fick godkänt på mitt mattenationella vilket innebär godkänt i Matte B halleluhja! Nu är jag garanterad en plats på ssk utbildningen till hösten någonstans i sverige iallafall. Satt och räknade lite på vad jag kommer att få för poäng i och med att jag fått betyg i nästan alla kurser nu. Ramlade nästan av stolen när jag fick se vad det stod för siffra på skärmen. MINST 19,00 och MAX 19,70. Tjoho! Jag som hade räknat med max 18,00. (Högsta man kan få är 22,5). Om jag bara hade ansträngt mig lite mer  tidigare hade jag kunnat komma in på GU som har runt 20,50 i intagning men det gör mig inget längre, är helt inställd på Högskolan väst nu och där bör jag komma in om inte hela Sveriges elit söker dit just i år! 
 
Är så sjukt taggad.
 
Det här spenderade jag min kväll med igår istället för att plugga... Som vanligt då
 
 
Nu får jag se till att bli färdig med iallafall etiken,ska jobba natt och börjar 20:45 så har en stund på mig iallafall. Tar nog med mig skolarbetet ifall jag har lust att göra lite ikväll på jobbet också. 

En vecka

Tjoho, en vecka kvar! Kan inte förstå att jag går ur gymnasiet om en vecka. Att jag är utbildad undersköterska, redo för att jobba och faktiskt kalla mig vuxen. 70 dagar kvar tills jag flyttar hemifrån, vad får man kalla sig då? Ännu mer vuxen? Livet är allt bra ofattbart ibland.
 
Idag gjorde jag mitt förhoppningsvis sista prov. Mattenationella i matte B. Gick inte bra alls men hoppas innerligt att jag fick godkänt. Egentligen är jag en person som hatar att få ett G, men när det kommer till matte b får det nog allt duga. Blir överlycklig om jag slipper ett IG i den kursen för då kan jag inte plugga till ssk till hösten. Hemska tanke. 
 
Fick veta mitt betyg på mitt prov i Etiken också, MVG. Så om jag gör dom två sista uppgifterna väldigt bra så lutar det nog mot MVG i slutbetyg även där. Hoppas hoppas hoppas. Behöver samla ihop alla MVG jag kan få nu. 
 
Har idag även rensat ut hela mitt skåp så nu står det ekande tomt utöver ett par pennor och en mattebok. Hade önskat att jag kunde säga att jag aldrig mer behöver tänka på skolan på ett tag nu som resten av klassen, dock har jag fortfarande 4 uppgifter kvar att göra. Illa. Egentligen borde jag väl göra det istället för att sitta här och blogga, men är man skoltrött så är man. Hoppas jag har helgen på mig. Denna helgen är det nog första gången jag är ledig på länge. Eller nää ledig kan man väl inte kalla det, jobbar lördag natt men annars ledig. Det är ju nästan ledig menar jag. 

En bild på hur jag egentligen borde se ut nu, med näsan i en bok djupt koncentrerad. Jag vill inteee
 

Flytta hemifrån

Jippii jag fick idag reda på att jag fick en lägenhet som jag var på visning på i fredags! Såå himla glad. Det blir jag och min syster som flyttar in i en 2,5:a. Underbart! Den 31 Juli flyttar vi och jag längtar som en galning. 
 
 
Det bästa av allt, En walk in closet som tyvärr inte finns med på bild. 

Stress, Stress och bara stress

10 dagar kvar till studenten och det märks vill jag lova. Aldrig tidigare har jag varit så stressad över alla dessa skolarbeten. Har under helgen betat av en hög med grejer som skulle vart inskickat men än är det inte slut. Stressad över att jag måste boka tid hos frisören och slinga mitt gräsliga hår innan studenten och även att jag måste beställa en tårta till den stora dagen. När tusan ska jag hinna allt? Jag som älskar att jobba fick tacka nej till jobb på torsdag, uuhhh. Snälla låt det vara slut snart! Har denna veckan på mig att lämna in alla uppgifter. Imorgon har jag två prov och på torsdag, exakt en vecka innan studenten är det mattenationella. Älskar planeringen. 

Här har ni min lista för denna veckan. Gjorde precis färdigt min hemtenta i etiken och nu är det dags för att plugga lite inför de två proven jag har imorgon. Bra Julia, bra. 

Hälsodag!

13 dagar kvar till studenten och vi spenderade denna vackra fredag både ute i solen men även inomhus med en rad olika hälsoaktiviteter i skolan. Vi var indelade i olika grupper som ansvarade för såväl fysiska övningar till mat, och självklart skulle det vara nyttigt! Det blev fys, fotbad, ansiktsmask, avslappning samt nyttiga fröknäckebröd och smoothies. En toppendag!

Martina

En av de kurser vi läst denna terminen heter människan socialt och kulturellt. För några veckor sedan fick vi där se en dokumentär som följer Martina med downs syndrom under ca 35 år eller liknande. Hela klassen blev otroligt berörda av denna dokumentär och eftersom hon även bodde i Göteborg bestämde vi oss för att skicka ett brev till henne. 

Några dagar senare fick jag ett mejl från Martina och efter lite kontakt hade ett par tjejer från klassen blivit hembjudna på fika hos henne. Super!
 
Förra veckan var vi alltså hos Martina och vi fick höra henne och hennes mamma Berit berätta om kampen för att Martina ska få leva ett så normalt liv som möjligt. Vill ni veta mer om Martina kan ni se hennes dokumentär: Martina mot alla odds här ----> http://www.oppetarkiv.se/video/1146569?type=embed
 
Lite bilder från fikakvällen hos Martina:
 

Stockholm

Ja som jag nämnde i mitt tidigare inlägg så var jag i Stockholm i fredags innan balen! Som jag även nämnt tidigade har jag en diagnos som heter skolios vilket jag också opererats för. Driver en skoliosblogg tillsammans med en vän (http://julhaz.blogg.se)
 
Genom den kontaktade en arbetsterapeut oss  på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Stockholm och bad oss att komma och berätta om våra erfarenheter om korsett och operation på ett nationellt nätverksmöte för sjukgymnaster och arbetsterapeuter som arbetar med skoliospatienter. Självklart tackade vi ja till detta och samma dag fick jag reda på att jag skulle ha bal här hemma i Göteborg. Inga problem tyckte jag, det var bara att beställa tågbiljett till första bästa tåg hem efter föreläsningen så var det fixat! 
 
Sagt och gjort, och därav den stressiga balfrisyren och allt! Föreläsningen på sjukhuset gick bra och det var riktigt kul att få berätta om sina egna tankar och upplevelser för folk som faktiskt jobbar med just dessa patienter. Awesome! 
 
 

 

Bal!

 
Igår var den efterlängtade balen och idag är det enbart 19 dagar kvar till studenten! Gårdagen var skitkul rent ut sagt, och även om jag stressade hem från stockholm (ska berätta om det i ett senare inlägg) så hann jag klä upp mig lite i alla fall! 

Schemaändring!

Blev uppringd av den ena chefen på sjukhuset igår. Hon hade fått in en förfrågan från en annan sommarvikarie om byte av dag i juli så självklart ställde jag upp! Sa även till att jag gärna kan jobba midsommarhelgen ifall någon annan skulle vilja ha ledigt då, så det skulle hon ha med sig! Jag menar för min del spelar det ju ingen roll i och med att jag ändå inte har några planer inför den helgen. Hoppas på att jag kanske kan få någon extra dag ledig v 29 istället få jag jobbar 6 av 7 dagar. Hade ju vart skönt så att jag kan hjälpa till på mitt andra jobb den veckan! 
 
 

Ny design!

Superfina Ida har gjort denna snygga design till mig! Hon är så himla duktig så eftersom jag själv är mer än kass på sådant så gick mina tankar direkt till Ida när det var dags att ta hjälp av någon! Tack snälla du! 
 
 

Mitt schema har anlänt!

Fick mitt schema för i sommar på posten här om dagen! Jag tycker det verkar helt okej faktiskt! Många tidiga turer men så är det ju. Jag jobbar på midsommarafton men är ledig de två dagarna efter. Mig hade det egentligen inte spelat någon roll om jag jobbade hela midsommarhelgen eftersom jag ändå inte ska göra något speciellt. Jag har 7 dagar med bredvidgång och min andra dag är det en gemensam introduktionskurs för alla sommarvikarier. Spännande! 
 
Grönmarkerade dagar är bredvidgång! Har även skickat iväg mina lediga dagar till mitt andra jobb ifall de skulle behöva en vikarie under några dagar, framför allt under V28 och 29 då det är som mest att göra för dom! Får se hur det blir men hoppas på att få hoppa in ett par dagar även där, annars kommer jag att sakna dom alldeles för mycket över sommaren! 

Mitt slutgiltiga resultat på högskoleprovet

Idag fick jag mitt riktiga resultat på högskoleprovet! Det visade sig att jag hade fått tre poäng mer än vad jag trodde vilket ledde till att jag kom upp i 0,8. Skönt! Visst, det var ändå inte det bästa menmen, lite bättre än 0,75 som jag trodde först!
 
Medelvärdet i år låg på 0,9. Hade hoppats på att hamna på medel ialalfall, men det får bli en annan gång. Troligtvis kommer jag ju in på högskolan till hösten, men jag kan ju göra det för skojskull någon gång igen och se om jag kan förbättra mitt resultat!
 
 
 
 • 2018:

  Mars, Maj, Juni, Augusti

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December