Jäkla skit!

Jag är så arg på mig själv. Vill ruska om mig själv och få mig att förstå! Jag MÅSTE bli bättre på att plugga. Varför kan jag inte sätta mig och plugga som alla andra? Det är omöjligt. Jag sitter ned kanske en halvtimme om dagen, mer orkar jag inte. Det räcker inte. Dessutom har jag pluggat på helt fel grejer inför tentan.
 
Igår kunde jag ingenting och efter att ha vart inne i stan och kollat vart skrivsalen låg bestämde jag mig för att nu jäklar ska jag plugga tills jag kan allt, även om det tar hela natten. Det slutade med att jag la ner så mycket tid på att försöka förstå celler och kemi att jag inte hann med allt det andra. Det värsta är ju att man inte ens behövde kunna cellen och kemin, för det hade vi ju haft på webbtentan. DUMMA MIG. Det är så mycket, ni anar inte. Man ska kunna ALLT i minsta lilla detalj och det var omöjligt för mig att hinna pga att jag sparat det mesta till sista dagen. Duktigt Julia, Duktigt. Det enda jag kan säga att jag kan helt är väl skelettet, men vad tjänar det till när det är fem STORA områden till. Satt uppe till 3 inatt, gick och la mig och gick upp vid 5 igen så att jag skulle hinna plugga lite mer innan jag åkte in för att göra tentan. Två timmar, jisses mitt huvud snurrade när jag satt mig och pluggade igen på morgonkvisten. 
 
Som ni märker så gick inte tentan bra. Maxpoäng var runt 38,5 om jag minns rätt. Jag har nog MAX 10 poäng. Heja mig! Man ska ha 70% rätt för att få godkänt. Men, jag visste det redan. Jag visste att jag inte skulle få godkänt, så på något vis har jag lyckats släppa känslan av besvikelse. Jag har accepterat att jag kommer få göra en omtenta. Det är inte hela världen har jag intalat mig själv. I slutändan kommer jag ändå att bli sjuksköterska även om det vart ett par omtentor på vägen! Jag vet iallafall hur en salstenta går till nu! Inte illa.
 
 

Aahhh

Jag kommer inte klara tentan. Det är omöjligt att allt det här ska rymmas i mitt huvud. Jäkla nervsystem, celler och kemi, jag förstår mig inte på er! 

Ångest

Tentaångest. Vad jag än gör har jag den där gnagande oron i magen. Jag hatar det, vill att det ska vara över. Nu kommer verkligen den här ångesten som jag hade i slutet på gymnasiet. Prestationsångest! Vill inte, kan inte- Men jag måste klara det. Blir arg på mig själv, varför sätter jag mig inte och pluggar? Varför skjuter jag det framför mig? Hur mycket jag än vill tänka på annat så kommer tentan närmre och närmre med stormsteg och jag måste sätta fart! Jobbar resten av helgen, ska försöka läsa lite varje kväll innan jag går och lägger mig. 

Kemi och nervceller

Idag är jag ledig vilket innebär en heldag med plugg. De ringde från sjukhuset och frågade om jag kunde jobba, men även om det tog emot så tvingades jag tacka nej då jag faktiskt måste plugga idag. Resten av veckan ska jag nämligen jobba så jag få ta chansen att plugga de få tillfällen som ges. 

Att lära sig namn och placering på ben och muskler är det lätta i det hela så det sparar jag till sist. Nu ska jag fördjupa mig i kemin och nervceller då jag inte fattar någonting av det! Jag känner mig galet efterbliven, kan inte ens förklara vad en atom är för något... 


Plugg

Helgens jobb gick väldigt bra, och på lördagkvällen när barnen gått och lagt sig kunde jag skriva färdigt kompletteringen på min examinationsuppgift på förra kursen. Det handlade bara om 6-7 rader så det gick väldigt fort! 
 
Igår morse när jag gick av mitt nattpass åkte jag hem och vilade en stund och sen kom min klasskompis hem till mig och pluggade ben och muskler. Vi använde oss av glosboken för att plugga in alla latinska namn. Dock kom vi inte så långt då det är sjukt många som ska skrivas in och vi hann inte riktigt med alla. Tänkte sätta mig med det nu och försöka få ner resten in i en övning så att man kan sätta sig och plugga på riktigt sen. Det är 11 dagar kvar till tentan, börjar bli lite nervös! 
 
Har tyvärr kommit in i en period då jag sover väldigt dåligt. Har otroligt svårt för att somna på kvällen och oftast somnar jag inte förns 1-2 på natten även om jag går och lägger mig vid 11/halv 12. Oerhört frustrerande. Det går runt så mycket tankar i huvudet som jag inte kan släppa. I fredags när jag skulle sova och jag hade legat i sängen i ca 1 timme började jag falla in i någon slags lätt sömn. Då ploppade det upp ett ord i huvuet- Kaudalt. Vad tusan är det tänkte jag och jag låg och funderade länge på vad det var för ord och vad det betydde. Jag kan inte släppa sånt förns jag kollat upp det så då var jag tvungen att googla vad det betydde innan jag kunde återgå till min sömn. Det var ett läge i kroppen. Mystistk då jag inte ens hade läst om det men läst om andra lägen i kroppen tidigare under dagen i min bok. Tänkte att jag kanske råkat läsa ordet i samband med det men jag kollade upp det och det fanns inte med, knasigt ;) Nu kommer jag aldrig glömma vad det betyder iallafall haha!
 
På grund av min dåliga sömn försov jag mig imorse. Inte ens tre larm kunde väcka mig. Bestämde mig därför att hoppa över dagens föreläsning helt då jag ändå skulle missa de första 45 minutrarna. Idag var det musklernas fysiologi som det handlade om så jag får försöka läsa igenom boken och lära mig det själv. 

Webbtenta

Har precis tagit mig igenom en djävulsk webbtenta som jag aldrig någonsin vill behöva genomlida igen! Satt i 6 timmar igår med ETT försök. Fick inte godkänt. Satt i två timmar efter det, fick inte godkänt. Sen har jag kört igenom två gånger till och nu fick jag ÄNTLIGEN godkänt. Puh. 90% rätt skulle man ha för att bli godkänd vilket motsvarar 27 ab 30 frågor. Dock innehöll varje fråga massa olika påståenden eller alternativ och man visste aldrig hur många som var korrekta. Det kunde vara en eller alla. Det gjorde det mycket svårare! Men, äntligen är den över haha. 
 
Nu ska jag skriva färdigt min del av grupparbetet vi jobbar med nu vilket handlar om D-vitamin. Behöver inte skriva så mycket så det ska nog gå fort. Imorgon blir det jobb på korttids igen följt av jobbdygn på lördag till söndag. Det blir fint det!
 
Förresten, nämnde jag min galna jobbhelg förra helgen? Lyckades klämma in 43 arbetstimmar på en helg. Inte illa va? Jobbade fredag efter skolan, hela lördag plus hela natten till söndagen samt kvällspass på sjukhuset efter det. Tryckte även in ett kvällspass på måndagen efter det, men då kom tröttheten verkligen ikapp mig! Denna helgen blir ganska lugn med bara 34 timmars jobb. 

Idag är en sorgens dag

Nä skämt åsido, men lite deprimerad är jag allt. Fick precis tillbaka resultatet på min VFU inlämning som vi hade för ca en månad sedan. Resultat: Komplettera. Visst hade jag det på känn då jag hastade mig igenom ena frågan, men ändå tråkigt. Men, ingen katastrof. Ska bara lägga till några grejer i ena frågan och skicka in innan den 1 december så det ska jag väl klara ;)
 
Det är bara att ta nya tag! Nu ska jag strax åka in till skolan för en sista föreläsning om nervsystemet. Det är verkligen inte enkelt det heller! Imorgon blir det en heldag med plugg med en klasskompis då vi har mycket att lära inför kommande salstenta!

Näringslära

Idag började vi kl 12 så jag och min kompis bestämde oss för att äta frukost på ett cafe vid linné, mycket mysigt! Därefter kom jag på att jag skulle skicka fars dag present till pappa och då blev det lite stressigt. Svettiga kom vi upp till skolan iallafall och hann i tid. Idag var det alltså Näringslära som stod på schemat vilket jag läst på gymnasiet. Vi har nästan alltid samma föreläsningssal och ändå fixar dom aldrig så att mikrofonen fungerar så man hör bara hälften av vad föreläsaren säger, så himla dåligt! Denna föreläsaren var inte heller allt för rolig och efter 45 minuter fick vi får första rast och då kände jag bara att NÄÄ nu går jag hem. Jag lärde mig absolut ingenting av henne, tyvärr. Men då vet jag det, att när hon har föreläsning är det bättre att jag stannar hemma och läser boken så sparar jag tid på det. 
 
Tänkte köpa boken "Näringslära för sjuksköterskor" men den är ganska svår att hitta begagnad sår jag får väl köpa den ny ändå. Om det är någon av er som har den och vill sälja så kan ni ju höra av er ;) 
 
 
Mysfrukost med min klasskompis Carin! 
 

Wiho

Har fått en tre-månaders anställning på korttids! Nu är jag alltså anställd och arbetar 40% fram till sista Januari! Nu slipper jag vara timvikarie! Jag är så lycklig. Dessutom fick jag löneförhöjning utan att ens ha bett om det, kan ju inte bli bättre! Jag tjänar 20 kr mer i timmen på korttids än vad jag gör på sjukhuset. Katastrofalt hur dåligt betalt man får på sjukhuset egentligen. 

På korttids hade jag kunnat jobba gratis, det är det bästa jag vet! Sjukhuset är också kul när man väl är där, men inte alls på samma sätt. Eller jag ska väl inte säga på sjukhuset, men den avdelningen jag arbetar på. Jag har ju ingen aning om hur det är att arbeta på övriga sjukhuset :) 

Igår hade vi föreläsning om cellen! Förstår inte mycket, men lite utav det minns jag iallafall från högstadiet. Dock är det ju så mycket mer invecklat nu men om jag läser lite mer grundligt i boken kanske jag kan förstå mig på det lite iallafall. Idag var det ytterligare en föreläsning om cellen och sen på eftermiddagen föreläsing om histologi och hud. När jag vaknade imorse hade jag så himla ont i huvudet att jag stannade i sängen och försökte sova bort den hemska smärtan. När jag sedan vaknade kl 10 kändes det mycket bättre. Det var då dom ringde från jobbet och sa att det hade vart bra om jag kom och skrev på papprena redan idag eftersom det var ganska brådskande, så det fick bli en ledig dag istället för histologi föreläsning. När jag hade vart på jobbet och skrivit på papper åkte jag och min kollega och åt lite lunch för att fira! Därefter tog vi en sväng och shoppade lite tomtar mm, supermysigt och skönt att få tänka på annat än skola. Nu är jag hemma igen och ska ringa lite samtal till Lönekontoret och csn och därefter ska jag läsa ikapp det jag missat under dagens föreläsningar. 

Anatomi och fysiologi introduktion

Ja, vad ska man säga? 
En heldag med föreläsningar och jag känner mig inte ett dugg klokare. Vi började med 3 timmars introduktion som egentligen inte sa så mycket nytt, den var bara väldigt seg! Andra föreläsningen gick in på  biokemi och metabolism. Eh vad är det ens haha? Föreläsaren bara rabblade på om protoner, elektroner, atomer, neutroner och jag vet inte alls. Jag förstod inte mycket, eller rättare sagt- Jag förstod INGENTING. Det var formler hit och dit och det verkade som om man förväntades vara insatt och ha grundkunskaper om detta vilket jag absolut inte har. Vet knappt vad en atom är. ÅH. Får se hur det här kommer gå alltså... 
Imorgon är det föreläsning om Cellen, får se om det blir intressantare, får rota i hjärnan efter mina gamla kunskaper. 
 • 2018:

  Mars, Maj, Juni, Augusti

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December