Sjuk

Har varit sjuk sedan förra Torsdagen då jag blev förkyld. Hela helgen drogs jag med superont i halsen men hade ändå min födelsedagsfest på lördagen som var riktigt lyckad! På söndag kväll fick jag lite feber. På måndag morgon var febern borta men jag var istället snorförkyld och huvudet dunkade. Bestämde mig för att stanna hemma för att gå till praktiken en hel dag hade inte funkat. På tisdagen mådde jag lite bättre och gick till praktiken. Fick gå ner en vånving och vara på avdelning ett eftersom min avdelning fortfarande var stängd för calici. Det var superkul att vara där även om arbetet var detsamma. Jag fick en sköterska att gå med som faktiskt lät mig göra saker till skillnad från min handledare. Jag fick dela läkemedel, blanda antibiotika, gå in själv till patienterna och kolla upp olika saker mm. Fick dessutom ta massa prover vilket jag älskar! Sjukt hur en sköterska man aldrig har träffat kan få större förtroende för en än sin egna handledare? Visserligen har jag bara gått med min handledare i tre dagar, men ändå. 
 
Efter praktiken hade jag blivit inringd att jobba kväll på mitt jobb på sjukhuset så jag sprang ner och bytte om och gick upp och jobbade med mina goingar. Vid 6 tiden kände jag att febern var på G igen men tänkte att äh det var ju ingen fara, får bara lite feber på kvällarna. När den vid 7 tiden hade nått upp i nästan 39 grader tvingade mina arbetskamrater hem mig att vila. Tänkte att det bara var lite kvällsfeber som vanligt men trots alla panodil och ipren gick febern inte ner och hela natten plågades jag med nästan 40 graders feber. På morgonen skulle jag gå på brandövning med jobbet och var helt inställd på det, men när jag vaknade visste jag att det inte skulle gå. Man kan inte gå på brandövning med 39 graders feber. 
 
Istället låg jag hemma och sov och tyckte synd om mig själv för att jag inte kunde gå. Hade ont i alla muskler i hela kroppen och livet sög. I och med att jag vart förkyld så länge tänkte jag att det kanske var det febern kom ifrån, men samtidigt brukar jag inte gå över mer än max 38,5 när jag har förkylningsfeber. Har jag 39-40 beror det alltid på halsfluss. Eftersom jag hade haft ont så länge i halsen och visste att det var pga förkylningen brydde jag mig inte om att titta i halsen först, men sedan fick jag ändå för mig att kolla ifall att, och jajamen de vita fläckarna på tonsillerna syntes långa vägar. Jäklar, solklar halsfluss igen! Jag som hade det för bara 4 månader sedan... 
 
Tog två panodil och satt mig i bilen till vårdcentralen. Talade tydligt om för läkaren att jag har haft halsfluss hundra gånger tidigare och vet att jag har det nu med då jag aldrig har fläckar på tonsillerna eller hög feber annars. Han kollade skeptiskt på mig eftersom han alltid själv vill ställa diagnosen, det känner jag till sedan tidigare. Han kollade i halsen och konstaterade även han belägggningar på tonsillerna. Sedan tog han ett halsprov och skickade in sköterskan för att ta tempen. Jag var också noga med att tala om för honom att snabbtestet brukar visa negativt men att det alltid brukar visa sig vara halsfluss ändå i slutändan. Jaja vi får se sa han bara. Eftersom det visade sig att jag inte hade någon feber (då jag hade tagit två panodil innan jag åkte hemifrån) samt att halsprovet självklart var negativt tyckte farbror doktorn att jag hade drabbats av virus. 
ÄR DET ETT SKÄMT? Jag var så arg att jag kokade och han såg det och sa att ja jag vet att du tror att det är halsfluss men jag är ganska säker på att det bara är ett virus. Jag behandlar dig för denna gången men nästa gång kan du väl försöka vänta ut det för antibiotika hjälper inte mot virus ändå... Ville bara slå gubben så arg jag var men jag bara skrattade åt hur korkad han var. Jag känner min kropp bäst själv och jag har haft halsfluss hundra gånger sedan jag var liten. Tar jag ett halsprov första dagen visar det alltid negativt men symtomen är alltid så klara att läkarna behandlar ändå, och redan efter 2-3 antibiotikatabletter försvinner fläckarna på tonsillerna och febern försvinner. SÅÅ hur förklarar doktorn det undrade jag då??
Jo då sa han att ja det är säkerligen bara en slump att du blivit frisk dagen efter du börjat äta antibiotikan och då trott att det är antibiotikan som hjälpt. EH NEJ. Sist när jag blev inlagd på sjukhuset med misstänkt körtelfeber (eftersom halsprovet visade negativt på halslfuss) fick jag inte antibiotika föräns två dagar efter att jag blivit megasjuk. Så fort dom satte in det blev jag markant bättre dagen innan och febern gick från 40 grader till 37,5. Det är ingen slump. Att det sedan visade sig på odlingarna dom tog att det var halsfluss visar också på att man inte kan lita på snabbtesten man tar till 100%. Tar man dom för tidigt kan dom visa negativt fastän man har halsflussen.
 
Jag mindes också något käckt från en föreläsning i mikrobiologin som jag drog upp för farbror doktorn a.k.a "jag vet bäst". Jag ifrågasatte det faktum att det faktiskt bara är grupp A streptokocker som syns på det provet och att grupp C och G också orsakar det men bara syns på odling. Men det avviftade han genom att säga att det är högst osannolikt att jag drabbats av dom varje gång jag haft "halsfluss" så att det inte alls var därför det visade negativt på testet (Ja nu har det ju inte visat negativt varje gång men ja okej). Tror han blev lite knäppt på nosen när han insåg att jag faktiskt satt på lite kunskap själv. 
 
Hur som haver. Fick min kåvepenin och allt var frid och fröjd. Blev feberfri redan morgonen efter och nästan alla fläckar i halsen var borta. HA, vad var det jag sa! Fick dock sjukskriva mig från praktiken då jag fortfarande inte var på topp med fortfarande lite förhöjd temp och en nytillkommen nackstelhet som hette duga. Hade sagt att jag kunde komma idag istället men när jag vaknade imorse dunkade huvudet fortfarande, näsan rann och nacken gjorde lika ont som igår. Det blev alltså en sjukdag idag också. Nu har jag alltså 4 missade dagar att ta igen och praktiken är slut denna veckan. Lördag söndag är jag redan inlagd så där kan jag inte heller ta igen dom. Får hoppas att jag kan gå några pass nästa vecka och hoppa över lite föreläsningar. Måste få det gjort innan jag opereras om drygt en och en halv vecka. Lite panik, men det löser sig nog. 
Anna : )
Kommentar postad
Haha va bra att du knäckte den där besserwissern till doktor! : )
Svar: Haha ja ;)
Julia Sundström

 • 2018:

  Mars, Maj, Juni, Augusti

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December