Snart på banan igen

Igår kom jag hem från pappa som hämtade mig på sjukhuset i lördags så nu är jag äntligen tillbaka i min älskade säng igen. Har fortfarande väldigt ont men försöker dra ner på medicinerna så gott det går. 

Är besviken på sjuksköterska och läkare fortfarande som skrev ut mig i lördags utan att för det första veta att jag kunde kissa ordentligt och för det andra att skriva ut mig utan att ge mig något laxerande för fem öre. Äter man så mycket morfinpreparat som jag gör så kan vem som helst räkna ut vad som händer med magen. Tidigare gånger jag opererat mig för detta har jag fått laxerande medel redan första dagen och sedan fått det morgon och kväll för att undvika förstoppning (om det ens går att undvika). Denna gången fick jag laxdroppar första kvällen och sen glömdes det liksom av så något mer har jag inte fått. Ska inte snacka sånt nu men jag kan ju säga att efter en vecka mår inte min mage så bra och den börjar bli riktigt stor och göra ont... Snälla blivande sjuksköterskor, tänk alltid på detta inför era framtida patienter som äter morfin eller andra förstoppade läkemedel! Att jag dessutom haft panik i flera dagar för att jag inte kunnat kissa har inte heller vart så kul. Hade totalt stopp under en hel dag sen kunde jag kissa lite ibland. Sen funkade det bra under en eftermiddag och sen var det stopp hela natten och förmiddagen och sedan kunde jag kissa lite ibland igen. Hade 250 ml i blåsan efter  att ha kissat men nej då säger sköterskan till läkare att jag har kunnat kissa bra och hem for Julia på två sekunder! Tack för den. Andas Julia andas, inte ska man vara bitter. 
Gustav
Kommentar postad
Julia!

Nu är ju inte jag så insatt i Ssk-yrket dåe...men tänker iaf att all den erfarenhet Du har som patient måste vara i princip ovärderlig i din framtida roll som Ssk?! Vilken fröjd att bli behandlad av någon som själv vet hur det känns eller kan kännas?!

Såå..släpp inte taget om din dröm för tusan! Vad spelar det för roll om det tar lite extra tid om det är det Du vill bli? :-)

Och krya på dig! :-)
Svar: Åh tack snälla du vad glad du gör mig! För min del känns det som en enorm trygghet för mig att själv ha varit på "den andra sidan" och inte bara upplever sjukvården från en vårdares perspektiv. Jag försöker utefter mina egna erfarenheter alltid tänka ett steg längre och försöka förstå patientens situation och hur sårbar man faktiskt är som patient. Det är för mig en grym erfarenhet att ha fått vara patient och jag hade aldrig velat byta bort det :) Jag lovar, jag ska inte ge upp! Just nu känner jag mig mer taggad än någonsin på att det är sjuksköterska jag vill bli. Tack ännu en gång för lite pepp, det behövdes! :) Ha det fint!
Julia Sundström
Kommentar postad
Krya på dig och hoppas du blir bra snart :)
Svar: Tack snälla Milla!
Julia Sundström
Kommentar postad
Bästa du! <3 Blir så himla arg och ledsen när dom skrev ut dig fast du inte var redo! usch :( kramar <3
Svar: Tack fina du, jag med :( Kram <3
Julia Sundström
Kommentar postad
Inte klokt ju!!! Hoppas du mår bättre nu och att det gått bra med tentorna. Du verkar vara en riktig kämpe. Tror verkligen att du kommer bli en grym sjuksköterska.

 • 2018:

  Mars, Maj, Juni, Augusti

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December