Imorgon åker jag äntligen hem!

Dan före dopparedan får jag äntligen komma hem från sjukhuset! Nu har jag legat i mitt lilla rum på Sahlgrenska i totalt 9 dagar så det ska bli skönt att komma "hem". Riktigt hem ska jag ju inte riktigt för jag klarar mig inte ensam riktigt än eftersom jag bor i egen lägenhet, men jag ska bo hos min fina "väninna/arbetskamrat/extramamma" som ska hjälpa mig den närmsta tiden och som jag även ska få fira jul med. 

Det har varit en oerhört tuff vecka och jag är så glad att den är över och så tacksam för den otroligt fina personalen som hjälpt mig så mycket! Kärlek till er. Tack alla

Op har gått bra men men ögonen får i kors konstant för jag är så trött och hög mm. Vi hörs 

Y
Bilderna från igår 

Nervös

Opereras imorgon bitti och börjar bli lite nervös kan man väl säga. Jag börjar bli van efter de tre tidigare operationerna men man kan nog aldrig vänja sig helt skulle jag tro. Ha en fin jul om jag skulle vara borta ifrån bloggen allt för länge! 
Läkemedelsberäkning

Imorgon ska jag skriva läkemedelsberäkningen för 4 gången gillt. Infusion som jag från början trodde jag skulle fixa bäst är det som blivit mitt fall varje gång! Ett fel varje gång, men imorgon hoppas jag på att fixa den! Det hade vart sååå skönt, även om jag förmodligen får en godkänd dispensansökan om att få börja termin 4 även med den efter mig. Håll tummarna för mig imorgon! 

Imorgon är även min sista dag i skolan för det här året. Så skönt, nu har jag bara plugg hemma efter operationen och sen börjar skolan den 7 januari. Kan inte börja skolan då pga ryggen men ska försöka komma dit på processorienterade handledningen som är 1,5 h lång, därefter får jag pallra mig iväg och skriva tenta den 13 januari. Massa delkurser

Denna kurs har de senaste veckorna bara bestått av nya delkurser typ varje vecka. Jisses! Har precis avslutat en vecka med barn och ungdomssjukvård där det egentligen bara vart ett grupparbete och lite föreläsningar. Skönt faktiskt! 

Nu har jag bara en vecka kvar i skolan innan jag opererar mig. Förlåt för mycket ryggsnack här men det är något väldigt centralt i mitt liv just nu. 

Fick mig ett bryt på inskrivningsdagen på Sahlgrenska i tisdags. Man är där en heldag inför operationen och lämnar prover, röntgar sig, pratar med läkaren, pratar med sjuksköterska och man ska även prata med sjukgymnast (eller fysioterapeut kanske jag ska säga nu) samt arbetsterapeut. Jag blev undersökt av en läkare jag aldrig tidigare träffat eftersom min vanliga läkare är upptagen med sitt sådana dagar. Hon visste egentligen inte så mycket om operationen (tro mig jag är en jobbig patient med 100 frågor, jag gillar att ha kontroll över situationen). Hon fick där med hämta min vanliga läkare, min kirurg som jag alltid träffar annars. Han kom in i rummet, mätte min rygg och höll på att gå innan jag stoppade honom. Läkare behöver sig verkligen en kurs i bemötande! 

I vilket fall som helst, han sa rakt ut att om inget är löst i ryggen så kan de inte göra något åt den utan kommer bara att göra en revbensplastik på höger sida för att få bort puckeln jag har på ryggen. Där med kan de inte steloperera ryggen så länge inte något är felläkt sedan tidigare operationer. Det fick mig att störtlipa där inne i undersökningsrummet Då jag insåg att jag kanske alltid kommer att få leva med denna enorma smärta i ryggen. 

Jag sa även till honom att min rygg kändes väldigt sned och han ryckte på axlarna och sa att ja som jag sagt är en liten korrektionsförlust normalt, 7-8 grader har han menat på tidigare. Han skickade därefter upp mig på röntgen och sen var det inget mer med det. 

På röntgen blev jag omhändertagen av en störtskön undersköterska som fick mig att le mitt i allt kaos, tack gode Gud för honom! Nyfiken som jag är (jobbig enligt personalen haha) knödde jag mig in och kollade på datorn hur bilden såg ut och fick mig en chock.  Fy bubblan min ryggrad mår inte bra. Tråkigt nog fick aldrig min läkare se bilden innan jag gick hem, skulle velat få en förklaring på denna progression av kröken. Den blir sned men man kan inte räta ut den enligt min läkare, det är knasigt! Man kan inre operera min rygg rak igen eftersom den redan stelopererats vilket innebär att det ligger ihopläkt ben över kotornA. Det var en stor sorg att få höra detta. 

Den 15 är det alltså dags, drygt en vecka kvar! Jag ska ligga på uppvaket i ett dygn, jag kommer att få kateter, dränage i ryggen, morfinpump som jag själv kan trycka på var 5e minut när jag får ont och jag kommer ha 6 avbrutna och förkortade revben bak på ryggen samt eventuellt stag i mitten av ryggen som håller ihop min ryggrad. Det är smärtsamt vill jag lova! En vecka kommer jag ligga på sjukhuset ungefär och får sedan åka hem i liggande sjuktransport och fira jul hög som ett hus av all smärtlindring! Nice,

Sista veckan i skolan nu handlar om psykisk ohälsa och därefter missar jag sista veckan som också är om psykisk ohälsa. Kommer att få ta igen två seminarier som jag missar annars är det ingen fara. Vi har en delkurs parallellt bredvid den vanliga kursen som heter processorienterad handledning. Där är vi en grupp som var tredje onsdag samlas med en handledande lärare och diskuterar problem och svårigheter efter exempelvis praktik osv. Det är 100% närvaro på den kursen för att få godkänt så där måste jag också komplettera med en skriftlig inlämning av ett problem, men det fixar sig ganska lätt. 

Hoppas ni som också pluggar kämpar på det sista inför jul nu och att ni andra har det bra med allt vad ni tar er för! Vi hörs :) ska uppdatera snart om kommande praktikperiod! 

Min röntgen från i tisdags!  • 2018:

  Mars, Maj, Juni, Augusti

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December