Jag fick godkänt!

Jag fick godkänt på anatomi 2 vilket innebär att jag inte längre har någon spärr för nästa termin!! Såååå himla glad!! 
I tre dagar har jag hållt hus i Stockholm och imorse var jag på spa och tog det lugnt! Så himla härligt. 


Att få beröm

Att få höra fina ord från patienter och anhöriga gör mig alltid så himla lycklig. Det ger mig bekräftelse på att det jag gör faktiskt uppskattas, att den energi jag lägger ner på en patient läggs märke till. Inatt snodde sig en gammal dam en kram av mig och drog nästan ner mig i sängen för att hon tyckte att jag var så gullig (haha). En annan man inatt skrev ner mitt namn så att han skulle minnas den unga tjejen som var så snäll och duktig. Det värmer verkligen i hjärtat att få höra dom små kommentarerna. 
 
Sedan finns det ju även de som ska klaga på och ifrågasätta allt man gör, men då får man leva på den värme man får från andra patienter så det gör inte så himla mycket. 
 
 
Har precis kommit hem från jobbet och är nöjd med hur dagen har varit trots en trött morgon! Det har varit en lugn och härlig kväll på jobbet och vi låg på soffan en stund och kollade på tingeling, så mysigt. Imorgon är jag ledig och ska ta en efterlängtad sovmorgon och sedan åka in till stan och handla lite saker inför min resa till cypern om knappt två veckor. Vad jag längtar! En veckas semester ska bli underbart. 

Jobba natt!

Jobbade 8-21 både fredag och lördag, söndag jobbade jag från 8:30 på morgonen till 9:00 på måndag morgon, alltså dygn. Sov jättedåligt och undrade hur jag skulle ta mig igenom dagen igår. På förmiddagen fick jag frågan om jag kunde arbeta kväll på sjukhuset och tackade ja till det. Några timmar senare ringde chefen och frågade om jag istället kunde arbeta natten och visst sa jag. Sov mellan 18 och 19 och åkte därefter till sjukhuset men var fortfarande dödstrött. 

Satt och gäspade redan första timmen och natten gick emellanåt fruktansvärt långsamt. Mellan 3 och 4 var jag dödstrött men tog mig igenom det på något sätt. Därefter gick tiden fort och kl 07:00 fick jag åka hem och sova. Sov två timmar innan några byggarbetare bestämde sig för att bygga och fixa med elen och kablarna i förrådet vägg i vägg med mitt rum, samtidigt som en gubbe stod utanför fönstret och ropade instruktioner till mannen innanför väggen. Det lät bokstavligt talat som dom stod och skrek inne i mitt rum och som om de skulle riva ner halva mitt rum. 
Åhhh där var den sömnen. Nu ska jag snart åka och jobba på korttids igen och hoppas på att överleva dagen trots att jag är helt mosig i huvudet. 
För jag är godkänd woho!

JAG FICK GODKÄNT!

Det var som sagt muntlig tenta idag och jag var sååå nervös. Jag satt mitt emot de två föreläsarna och kursexaminatorerna och fick en vanlig tenta på papper. Skillnaden från en skriftlig tenta var att de läste frågorna för mig och jag svarade och de skrev ner mina svar på tentan istället för att jag gjorde det själv. Dom visade inga tecken på om jag hade rätt eller fel i mina svar och det var väldigt läskigt haha. Ibland bad de mig utveckla eller försöka komma med mer och det var skönt att de kunde säga till om det var en mer omfattande fråga eller inte. Det var mycket mycket mer stressande att ha en muntlig tenta men samtidigt skönt att kunna ha en konversation! 

De sa att jag skulle göra hela tentan och sen gå ut en stund medan de räknade poängen. När jag hade besvarat sista frågan sa dom att nej jag behöver inte gå ut för vi behöver inte ens räkna poängen för jag hade klarat det jättebra och var klart godkänt! Sedan gick vi igenom alla frågor tillsammans och några småsaker missade jag på men inte mycket och jag var såååå lättad jag är så lycklig! 

Nu är det bara att vänta på svaret på tenta 2 och se om jag får gå vidare till hösten eller inte! Igen- jag är så lycklig! 
Jag är så glad att jag äntligen har fått in allt detta med anatomin i huvudet. Mitt uppe i en fråga avbröt den ena mig och frågade när jag egentligen hade den här kursen. Gud jag blev helt ställd mitt uppe i mitt svar och sa: i höstas, sa jag något fel nu???? Han ba nejnej jag undrade bara. Efter Förklarade han att han frågade för att han var imponerad över hur säker jag var på allt efter så lång tid, och det var jätteroligt att höra för jag har verkligen inte känt mig säker på detta! 

WiiSå nervös!

Har min muntliga tenta imorgon och här sitter jag inomhus och pluggar korsbryggecyklar och hormoner istället för att vara ute i den fina kvällssolen! Jag är så himla nervös, mest för att den är muntlig och att jag ska sitta ensam med två experter som ska bedöma varje ord jag kläcker ur mig. Jag kommer antagligen drabbas av både tunghäfta och hjärnsläpp men någonstans inom mig hoppas jag ändå på att jag ska få ur mig något bra, att få visa det jag kan! Håll tummarna för mig imorgon! 


Älskade sommar!

Åh vad jag trivs bra med sommaren! Jag är så lycklig och jag älskar att jobba ännu mer nu när man kan få vara ute en liten stund med barnen istället för instängd på en vårdavdelning på ett sjukhus, jag njuter av varje sekund! 

I helgen jobbade jag natt på Korttids och söndag kväll på sjukhuset. Lite tråkigt var det allt att byta ut kjol och linne mot blåstället på sjukhuset, men ibland är det värt det när man får jobba med alla goingar en kväll! 

Idag har jag jobbat på Korttids och vädret har varit kanon. Shortsen var på och ut flög barnen och vi körde kubbmatch på kubbmatch. Så härligt! Lite brunbrända ben skadar ju aldrig 👌 

Läkemedelsberäkning

För er som är intresserade av hur läkemedelstentan såg ut så kommer den här! Fel på infusion nr 3 och fråga inte hur jag tänkte där haha! Fy bubblan vad jag gillar sommarlov

Jobbade lördag och söndag och har vart ledig efter det. Så skönt! Eller egentligen blir jag extremt uttråkad men ändå att få känna känslan av att inte behöva plugga hela tiden eller att kunna sova ut på morgonen, det är fina grejer det. 
Imorgon jobbar jag 6:30- 13:00 och därefter är jag ledig och ska dra hit Carin på en sushi+Eva&Adam-kväll. Mysigt! På torsdag ska jag gå på min fina vän carolinas examen då hon äntligen är färdig sjuksköterska! Så glad för hennes skull och samtidigt så avundsjuk! Ska bli kul att få fira henne, men tråkigt att hon slutar på jobbet nu för att börja jobba som sjuksköterska inom hemsjukvården.
 
I helgen jobbar jag bara natt så det kommer bli mycket ledigt denna veckan =Massa tid med Carin då hennes pojkvän är bortrest denna veckan. Fina grejer det. Nästa torsdag har jag muntlig tenta och jag kan inte låta bli att bli lite nervös redan nu. Lilla jag ensam framför två kursansvariga som sitter på massa kunskap om anatomi och fysiologi, inte direkt så jag kan dra till med vilda gissningar som jag annars gör på de skriftliga tentorna när jag inte kan. Då är det iallafall ingen som kan se vem det är som skrivit något sådant korkat haha... Men jag är positiv till detta och hoppas på att det ska gå bra!
 
Inatt drömde jag att jag fick svar på anatomi 2 och att jag var 1 poäng ifrån godkänt även denna gång. Den förtvivlan jag kände i sömnen vill jag helst inte behöva känna igen. Fy. Vill gärna ha dessa två tentorna överstökade nu nu nu. 
 • 2018:

  Mars, Maj, Juni, Augusti

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December