Sommarlov!

Idag är det ett helt år sedan jag tog studenten. Fy bubblan vad fort tiden går! 

Idag gjorde jag också min "sista" tenta för denna terminen. Anatomi 2 stod på schemat idag och om jag vågar säga det så tror jag att det gick helt okej! Håll tummarna för mig för jag tror att det kanske kan ha gått vägen! 

De andra i klassen gjorde tenta i symtom och tecken så när jag var färdig mötte jag de andra utanför deras tentasal och sedan gick vi till systemet och Hemköp och handlade massa gott och grillade med massa sköna människor i Slottskogen! Mysig avslutning på det första året på sjuksköterskeprogrammet! 


Ett år går galet fort! Känns som igår! 


 Termin 2 är äntligen slut! Wihooo

Muntlig tenta

Idag var jag och pratade med kursansvarig i anatomi och fysiologi. Jag lät henne titta igenom min tenta en gång till för att se om hon kanske kunde hitta något litet som kunde göra mig godkänd. Jag sa också att dom i mikrobiologi och farmakologin har gett godkänt till de som legat någon poäng under. Hon tyckte det lät konstigt och sa att så brukar man inte göra. 

Hon sa att hon inte kunde ge mig godkänt men förstod mig ändå då jag varit så nära två gånger i rad. Det var sjukt konstiga frågor på nervsystemet denna gång men det förklarade hon med att det var nya föreläsare för de som går i termin 1 (de var deras tenta jag gjorde) så det förklarar ju saken. 

Hon kunde dock erbjuda mig att få göra tentan muntligt med henne och den andra examinatorn då de ställer följdfrågor osv. Den 12 juni ska jag alltså få göra den muntligt, och klarar jag den inte då får jag ändå göra omtentan den 18 juni så det känns så himla skönt. Jag blev så glad att hon gav mig den här chansen! Nu jäklar ska jag fixa den! 

Tråkig stämning

Nä nu har jag bestämt mig, nu får det vara slut på den deppiga stämning som råder här på min otroligt tråkiga blogg. Jag har ångest och panik över mina anatomitentor men nu vill jag inte dras ned av det mer och framförallt inte göra min blogg mer omunter än vad den redan är. 

Såå lite positiva grejor i mitt liv nu då (yaaay). 
* Jag har äntligen kunnat jobba med mina goingar på sjukhuset igen. 
* min rygg mår mycket bättre och allt känns bra (förutom att sova) 
* imorgon är det min sista riktiga skoldag för denna terminen (YAAAAY).
* min 100% iga lön denna månaden är fett Nice. 
* på onsdag ska jag till Liseberg och leka av mig med jobbet. 
* på fredag eftermiddag får jag sommarlov (!!!!!)
* om drygt en månad åker jag till Cypern. 
* Om drygt en månad kommer min bff hem från sitt år i USA (Wii)

Ja ni ser ju, hur mycket bra grejer som helst finns det ju att se fram emot också! Heja Julia, tänk positivt! 

Förresten. En dement go dam på sjukhuset tyckte att jag var otroligt vacker. Ni skulle sett mitt enorma leende (lycka på hög nivå) och jag blev helt varm av kärlek och lycka till den gulliga tanten. Mitt leende försvann snabbt när tanten fortsatte och sa att jag tyvärr hade en djävul i mig, och hon visste för hon hade också vart i den skiten, det fanns tyvärr inget jag kunde göra. Mitt leende byttes ut till asgarv vill jag lova. Tur att patienterna kan muntra upp tillvaron! 
Åhh så nära igen!

Hämtade ut min anatomitenta idag, eller rättare sagt kopierade ut den istället för att kunna granska den. 1,25 poäng ifrån godkänt. HUR ÄR DET MÖJLIGT. Förra gången var jag en poäng ifrån och nu 1,25 kan jag aldrig lyckas! Jag är så ledsen. Detta lilla poänget gör att jag kanske inte får fortsätta till hösten. 
Denna tentan var supersvår tyckte jag och jag är förvånad att jag kom såpass nära som jag gjorde ändå! 
 
 


Tentaresultat anatomi och läkemedelsberäkning

Igår fick jag veta att jag var underkänd även denna gång på anatomin, men det var ju ingen överraskning för det visste jag redan att jag skulle bli när jag skrev den! 

Idag fick vi även svar på läkemedelsberäkningen och jag var underkänd men bara på en del så jag klarade alla delar förutom infusionen! Rackarns! Jag tror alltså att jag bara har ett fel, och det är ett slarvfel! Så typiskt. Men jag deppar inte över det, det känns enormt skönt att de infört ett nytt system där vi bara behöver göra om de delar vi får underkänt på, så när vi har omtenta i augusti behöver jag bara göra 3 frågor, skönt! Det ska jag nog fixa haha! 

Jag blir mer och mer stressad över anatomin. Jag får be till gudarna att jag klarar anatomi 2 den 30 maj nu så att jag bara har del ett kvar att göra sen i juni! Snälla alla håll tummarna för mig! Pluggar lite smått på kvällarna och en del sitter ju sedan de tidigare två tentorna så det är skönt. 

Imorgon ska vi ha ktc och lära oss att sätta sond och därefter ska jag åka direkt till praktiken och göra pass 3/4, skönt! Igår när jag inte gick med min handledare fick jag göra massa roligt, bland annat sätta min första pvk på en patient! Min handledare för dagen tyckte att jag var jätteduktig så det kändes ju skönt, det är något man inte får höra från min riktiga handledare ;) 


Ergonomi!

Under vår VFU fick vi i uppgift att se ut några saker ur ergonomiska synpunkter som vi ville ta upp med sjukgymnaststudenter under en lektion. Nu var det inte så att vi såg så himla mycket som sjukgymnasterna kan hjälpa oss med, men vill lärarna ha det så så är det så ;) Sååå idag är det alltså dags för en gemensam lektion på KTC med sjukgymnaststudenter som ska visa oss hur man ska gå till väga i dessa "problem". Det ska bli lite kul att få undervisning av andra studenter :) 
 
Förresten, ni kanske inte visste men jag är lite utav en fantast av kenzas klädmärke Ivyrevel. Har dock en topp/linne som jag inte använt som jag nu tänkte sälja för de som är mer intresserade utav att använda det. Om ni vill kan  ni kika här och se om det är något som passar er! :) http://www.tradera.com/ombloggad-kenza-ivyrevel-tifton-top-strl-xs-s--auktion_342738_208045436

Snart så!

Längtar så tills vi får sommarlov, den 30 maj är det tenta och sen är det äntligen uppehåll! Har börjat ta sommarlov redan nu i och med att jag inte ska göra tentan med resten av klassen vilket alla föreläsningar handlar om nu. Har en del färdighetsövningar kvar på Ktc under kommande veckor med bland annat sondsättning och Pvk, sen en ergonomilektion med sjukgymnasterna. Har en redovisning på ett grupparbete vi gjorde färdigt i veckan också men sen är det inte så mycket mer att komma med. Ska bli så skönt att få fokusera på jobb och ledighet ett tag (med undantag för mina omtentor i sommar). Sa jag förresten att jag hittade ett till tillfälle för omtenta i anatomi 1? I juni har dom knökat in en omtenta för den också vilket känns super! Då ska jag väl åtminstone klara den! 
 
Jag vill så gärna bli bra i ryggen nu så att jag kan göra färdigt mina 4 dagar på praktiken! Vill få det avklarat och godkänt innan sommaren, men det här med ryggen förstör för mig! Kan inte nysa, inte hosta, inte bära, inte skratta, inte böja mig och inte resa mig. Jag undrar när jag ska bli bra! 

Iiiihhh

Jag är godkänd på farmakologin som jag gjorde omtenta på för en månad sedan! Jag har aldrig varit såhär lycklig! Min första godkända tenta, efter ett halvårs slit med massa tentor har det äntligen gett resultat! Wii vad jag är lycklig! 
 • 2018:

  Mars, Maj, Juni, Augusti

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December