Vård i livets slutskede

I två veckor har vi haft den delkurs med inriktning på vård i livets slutskede. Det har varit extremt intensivt med ett eget arbete i ämnet samt tre seminarier samt gruppredovisning. Vi ska också granska två andras arbeten och skicka in det och därefter läsa någons granskning av mitt arbete och sedan ändra det om det behövs och skicka in igen. Puh. På måndag börjar nästa delkurs som handlar om barn och ungdomar, det ska bli kul! 

Nu har jag bara två veckor kvar i skolan innan jag blir sjukskriven och det är först nu jag inser hur mycket jag har att göra på dessa två veckor. Alla julklappar ska vara inhandlade, allt jag behöver inför operationen ska vara fixat och alla uppgifter i skolan ska vara färdiga, inklusive de jag missar när jag är sjukskriven. 

Måste ändå säga att jag gillar de här kurserna bättre än de superteoretiska med alla svåra salstentor. Den 11 har jag läkemedelsberäkning igen och blir så nervös att jag inte ska fixa den denna gång heller, men jag bör inte bli spärrad, eller? Den är typ på 1 poäng det kan inte vara någon fara att ta med det till nästa termin kan jag tycka. Vi får väl hoppas på det bästa. 

Sorry igen för den otroligt dåliga uppdateringen här. Glömmer av bloggen mitt i all skola och jobb, för ni som känner mig vet ju att jag har fullt upp ;) jobbar 95% november/december och det känns så skönt att kunna göra det i denna kursen. 

Ha det bäst tills vi hörs igen! Vätskebalans

Gjorde tentan i vätskebalans idag och för en gång skull känns det faktiskt helt okej efter en tenta! Vi får se vad resultatet blir, spännande! På en fråga där man skulle fylla i ett vätskebalansschema fanns svaret redan ifyllt och jag blev helt förvirrad och trodde att jag var helt dum i huvuet. När jag sedan såg att alla andra var lika förvirrade som jag så blev jag lite lättad, det var frågan det var fel på inte mig! Det fanns inte heller någon angiven plats att fylla i sin tentakod på pappret så jag gjorde aldrig det. När jag var färdig kom jag på att det hade ju vart smart att göra för hur sjutton ska dom kunna veta att det är min tenta nu? Blir galen på mig själv men framförallt på läraren. Vad gör man nu liksom. 
 
På torsdag är det examination i grupparbetet vi håller på med nu, ska bli skönt när det är över! Börjar räkna ner dagarna i skolan nu innan det äntligen är lite juluppehåll (sjukskrivning för min del). Ska bli skönt att få fokusera på lite annat utöver skolan faktiskt. 
Igår var jag på seans/sittning och fick lite budskap från andra sidan (ni som inte tror på sånt kan ju skratta eller sluta läsa här ;) ). Fick till mig massa saker som verkligen stämde in på mig och något som verkligen fick mig att känna mig varm i hjärtat var när hon sa till mig att jag var en person med många bollar i luften och att jag skulle fortsätta med det för att jag klarade av det och mådde bra av det. TACK, det är just det jag försökt säga till alla som säger till mig att sluta jobba. Skönt. Lite bekräftelse som iallafall får mig att fortsätta med det jag gör. Fick även till mig att jag skulle lyckas med det jag gjorde nu, kan ju inte bli bättre haha. 
 
 

Hejsan hoppsan november

En vecka in i november och terminen flyger förbi snabbare än jag hinner med. Jisses, mer än halva termin 3 är gjord. Har inte uppdaterat på ett tag men der har (som vanligt) vart fullt upp. 
 
Fick fina omdömen på min praktik och allt var frid och fröjd. Kändes dock tråkigt att sluta när man väl kommit in i arbetet men samtidigt skönt att komma tillbaka till skolan och de vanliga rutinerna. Just nu håller vi på med grupparbete där vi ska skriva en rapport om ett valfritt symtom och jag tillsammans med två härliga människor i klassen har valt att skriva om whiplash. Kul kul! Vi börjar äntligen bli färdiga och på torsdag är det redovisning/examination sen är vi även färdiga med denna delen. På tisdag har vi tenta i vätskebalans och lite panikslagen är jag då jag knappt vet vad vätskebalans är. Lite onice när man har grupparbete och tentaplugg samtidigt. 
 
Fick väldigt väldigt glada besked idag, jag blev godkänd på Symtom och tecken på ohälsa- tentan! Tjoho. Det betyder att jag nu endast har en liten liten del kvar i läkemedelsberäkningen sen ligger jag inte efter med en enda tenta. Fy tusan vad skönt det känns! Fick även godkänt på ett arbete vi hade under praktiken där vi skulle skriva om ett samtal med en patient- "Det vårdande samtalet" och reflektera över massa olika begrepp så som lidande hopp tröst etc. Skönt, livet börjar komma på rätsida igen. Nu är det bara det lilla lilla problemet med min rygg som förstör min vardag och jag får allt mer ångest över min framtid då jag vet att kommande månader kommer vara oerhört tuffa med smärta och ångest som jag inte kan göra något åt. En månad kvar till operation, gissa om jag försöker leva livet så mycket som möjligt nu innan medan jag fortfarande är rörlig och är nästan mig själv. 
 
Nu ska jag plugga vätskebalans innan det är dags för lite skönhetssömn. En 37 timmars arbetshelg ligger laddad för mig så lite sömn är nog bra att ha. Ha det fint! 
 • 2018:

  Mars, Maj, Juni, Augusti

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December