Så besviken

Är så besviken på mig Själv. Tentan idag kändes helt okej fastän det mestadels kom saker jag inte hade läst något om. Kände att jag kanske kunde få godkänt till jag pratade med Carin som nämnde något om astma. Då berättade hon vad hon svarat på en fråga och jag insåg att jag inte läst frågan ordentligt utan svarat på det som gällde de första symtomen och missade helt sista meningen. Därav skrev jag om fel sjukdom och missade alla poäng på den frågan. Då kan jag omöjligt få godkänt. Menmen, vi får se. Som tur är har jag en gång i januari på mig också. Jag gillade faktiskt den här tentan, det första som Jag tyckt vart intressant att plugga på.

Godmorgon!

Stiger upp med tuppen även idag men inte för jobb eller praktik, utan en dum omtenta! Dags för symtom och tecken vid ohälsa för andra gången! Får se om jag kan mer än sist, det är sjukt mycket som snurrar i mitt huvud om alla möjliga sjukdomar. Ja, för så är det. Vi ska kunna nästan alla sjukdomar man kan tänkas komma på. Typ. Nästan. Usch.

Annars är det jobb som gäller för hela slanten denna helgen. Har saknat mina goingar jättemycket denna månaden när jag bara har jobbat mina två helger och inget mer. Ska trax åka in till tentasalen och försöka hitta en parkeringsplats, måste ha bilen om jag ska hinna till jobbet vilket inte är det lättaste i Göteborg med tanke på att det aldrig finns parkeringsplatser. 


Snart så

Den 15 december har jag lyckats få en tid till operation. Skönt! Missar alltså bara en vecka i skolan innan det blir juluppehåll. Förhoppningsvis klarar jag av att ta mig tillbaka efter 4 veckor när det är tenta igen i början av januari. Får se beroende på hur mina revben mår som kommer att vara det mest smärtsamma (de ska kapa av ett par revben? Förkorta Dom och sen sätta ihop dom igen. Ajaj.

Idag på praktiken fick jag vara med på mottagningen istället för vårdavdelningen. Fick följa en patient på alla olika stationer så som kurator, arbetsterapeut, sjukgymnast, läkare och sjuksköterska. Intressant men föredrar sjuksköterskeyrket ;) på måndag ska jag vara där igen på eftermiddagen fast vara med på lab och ta prover, kul! 

Det är superkul att ha praktik men kan inte låta bli att längta tillbaka till skolan och få lite vardag igen. Mår inte bra av att gå upp tidigt, skratta ni men min kropp klarar inte av att gå upp vi 5 varje dag haha. 

Fick svar läkemedelsberäkningen var underkänd igen. Lyckats få 1 fel 3 gånger nu! Vad sysslar jag
Med?? Har en sista chans den 11 december, får satsa stenhårt då.

Halva praktiken är gjord!

Nu har jag gått halva tiden på min praktik, tiden flyger iväg! 
 
Några har undrat hur det går och vad jag får göra så tänkte svara på det. 
Jag tycker att det går bra men det är svårt att ha koll på allt som jag skrev i tidigare inlägg. Häromdan fick jag ha en egen patient vilket var väldigt kul, men rörigt då jag hade noll koll på vad som ska göras när en patient precis kommit in. Patienten var lika gammal som mig och hade föräldrarna vid sidan. Då tycker jag att det är jobbigt att ta ledningen när jag själv är osäker på det som ska göras och sägas, men det gick nog bra ändå tror jag. 
 
Det jag får göra under min praktik nu är väl det mesta som sjuksköterskor gör i sitt dagliga arbete. Jag får ta blodprover och sätta pvk:er själv nu, jag får dela läkemedel och lära mig vad det är för läkemedel och vart de står på hyllan. Min handledare står endast och övervakar. Jag får blanda antibiotika och dropp och sätta dessa. Jag har lärt mig hur man använder en droppräknare när det behövs. Sedan är det ju det där med dokumentation och läkarronder. Jag börjar få en uppfattning vad de olika proverna innebär men långt ifrån alla. På läkarronderna tycker jag att det är lite svårt att hänga med ibland men det är ju tur att jag inte ska komma ihåg allt själv än. 
Till sist är det ju såklart också omvårdnaden av patienter, som är princip samma som när jag arbetar som undersköterska. 
 
Imorgon ska jag ha utvecklingssamtal med en ansvarig lärare från skolan, min huvudhandledare på praktiken och min handledare som jag går med mest (jag har tre stycken). Behöver jag ens nämna att det är toknervöst? Jag har inte riktigt fått någon uppfattning från min handledare om jag har en så kallad betryggande utveckling eller inte men vi får väl hoppas på det bästa. 
 
Idag går jag ett kvällspass så har utnyttjat en välbehövd sovmorgon. Skulle haft sovmorgon igår också men då stod bredbandsgubben utanför dörren kl 8 på morgonen så det blev inget med det. Nu försöker jag nå operationskoordinatorn för att boka in min operation i december, allt blir lite lättare med planering av skolan om jag får en tid och vet vad jag kommer att missa och inte. Men vi får väl se, med en telfontid 1 timme om dagen 4 dagar i veckan är det inte så lätt att få kontakt med henne då det nog är fler än jag som behöver utbyta ett par ord och det inte finns något kösystem. Heja sahlgrenska. 

Praktikar för fullt

Har nu gått 1,5 vecka på praktiken och jisses vad roligt! Har fått sätta massa pvk:er vilket är jätteroligt. Till och med att få dela mediciner tycker jag är roligt som inte fick göra något sådant på min förra praktik knappt. 
Idag var jag med på en gastroskopi och en koloskopi, riktigt häftigt att se men fy så obehagligt för patienten. Det hoppas jag att jag aldrig behöver vara med om själv. 
 
Samtidigt som det är superkul att ha praktik blir jag så himla osäker på min egen förmåga att klara alla dessa arbetsuppgifter själv om 1,5 år. Jag menar det är ju 100 000 saker man ska kunna och ha koll på som sjuksköterska. Jag har inte koll på hälften av allt som ska göras under dagen så det är då himla tur för patienterna att det inte är jag som har ansvar för dom för då hade det slutat illa. Nä, skämt åsido men det är sjukt mycket och det gör att jag får sådana där tankar igen att jag kanske inte klarar att bli sjuksköterska. Förhoppningsvis får man bättre koll med tiden? Jag är ju trots allt bara på termin 3. 
 
Jag är dödstrött av alla tidiga mornar. 6:45 är inte kul när man måste gå upp 5 varje morgon. Och jag ska väl inte klaga jag bor bara 40 minuter från Sahlgrenska med kollektivtrafiken, det finns dom som åker mycket längre, but still, dödstrött. Har bara fått 4 kvällspass på 5 veckor, hatar dagpass haha! Hade jag fått önska hade jag tagit bara kvällspass så att man får sovmorgon... Låter som en trött tonåring vilket jag nu nääästan är haha. 
 • 2018:

  Mars, Maj, Juni, Augusti

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December