Halva praktiken är gjord!

Nu har jag gått halva tiden på min praktik, tiden flyger iväg! 
 
Några har undrat hur det går och vad jag får göra så tänkte svara på det. 
Jag tycker att det går bra men det är svårt att ha koll på allt som jag skrev i tidigare inlägg. Häromdan fick jag ha en egen patient vilket var väldigt kul, men rörigt då jag hade noll koll på vad som ska göras när en patient precis kommit in. Patienten var lika gammal som mig och hade föräldrarna vid sidan. Då tycker jag att det är jobbigt att ta ledningen när jag själv är osäker på det som ska göras och sägas, men det gick nog bra ändå tror jag. 
 
Det jag får göra under min praktik nu är väl det mesta som sjuksköterskor gör i sitt dagliga arbete. Jag får ta blodprover och sätta pvk:er själv nu, jag får dela läkemedel och lära mig vad det är för läkemedel och vart de står på hyllan. Min handledare står endast och övervakar. Jag får blanda antibiotika och dropp och sätta dessa. Jag har lärt mig hur man använder en droppräknare när det behövs. Sedan är det ju det där med dokumentation och läkarronder. Jag börjar få en uppfattning vad de olika proverna innebär men långt ifrån alla. På läkarronderna tycker jag att det är lite svårt att hänga med ibland men det är ju tur att jag inte ska komma ihåg allt själv än. 
Till sist är det ju såklart också omvårdnaden av patienter, som är princip samma som när jag arbetar som undersköterska. 
 
Imorgon ska jag ha utvecklingssamtal med en ansvarig lärare från skolan, min huvudhandledare på praktiken och min handledare som jag går med mest (jag har tre stycken). Behöver jag ens nämna att det är toknervöst? Jag har inte riktigt fått någon uppfattning från min handledare om jag har en så kallad betryggande utveckling eller inte men vi får väl hoppas på det bästa. 
 
Idag går jag ett kvällspass så har utnyttjat en välbehövd sovmorgon. Skulle haft sovmorgon igår också men då stod bredbandsgubben utanför dörren kl 8 på morgonen så det blev inget med det. Nu försöker jag nå operationskoordinatorn för att boka in min operation i december, allt blir lite lättare med planering av skolan om jag får en tid och vet vad jag kommer att missa och inte. Men vi får väl se, med en telfontid 1 timme om dagen 4 dagar i veckan är det inte så lätt att få kontakt med henne då det nog är fler än jag som behöver utbyta ett par ord och det inte finns något kösystem. Heja sahlgrenska. 
Kommentar postad
Vad kul :) alltså vill också ut på praktik nu! Hundra gånger roligare än att sitta och plugga :)
Svar: Ja visst är det så! ;)
Julia Sundström
Anonym
Kommentar postad
åh vad kuul!!! längtar tills jag själv får börja praktisera!! men jag känner mig så nervös inför detta så lite som en vecka kvar men kan du rekommendera något innan man börjar på praktiken?
Svar: Ja det är kul! Har nog inga tips, var bara dig själv, ställ mycket frågor och läs på om de specifika sjukdomar/åkommor som är vanliga där just du har praktik! Kram
Julia Sundström
Kommentar postad
Vad är det för kurser man läser när man pluggar till sjuksköterska? :)
Svar: Hej! Det är ganska många kurser och jag har tyvärr inte koll på det själv ens, men om du vill se alla kurser som man läser på något universitet eller en högskola nära dig kan du kika på deras hemsida :)
Julia Sundström

 • 2018:

  Mars, Maj, Juni, Augusti

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December