Praktikar för fullt

Har nu gått 1,5 vecka på praktiken och jisses vad roligt! Har fått sätta massa pvk:er vilket är jätteroligt. Till och med att få dela mediciner tycker jag är roligt som inte fick göra något sådant på min förra praktik knappt. 
Idag var jag med på en gastroskopi och en koloskopi, riktigt häftigt att se men fy så obehagligt för patienten. Det hoppas jag att jag aldrig behöver vara med om själv. 
 
Samtidigt som det är superkul att ha praktik blir jag så himla osäker på min egen förmåga att klara alla dessa arbetsuppgifter själv om 1,5 år. Jag menar det är ju 100 000 saker man ska kunna och ha koll på som sjuksköterska. Jag har inte koll på hälften av allt som ska göras under dagen så det är då himla tur för patienterna att det inte är jag som har ansvar för dom för då hade det slutat illa. Nä, skämt åsido men det är sjukt mycket och det gör att jag får sådana där tankar igen att jag kanske inte klarar att bli sjuksköterska. Förhoppningsvis får man bättre koll med tiden? Jag är ju trots allt bara på termin 3. 
 
Jag är dödstrött av alla tidiga mornar. 6:45 är inte kul när man måste gå upp 5 varje morgon. Och jag ska väl inte klaga jag bor bara 40 minuter från Sahlgrenska med kollektivtrafiken, det finns dom som åker mycket längre, but still, dödstrött. Har bara fått 4 kvällspass på 5 veckor, hatar dagpass haha! Hade jag fått önska hade jag tagit bara kvällspass så att man får sovmorgon... Låter som en trött tonåring vilket jag nu nääästan är haha. 
Maja
Kommentar postad
kul med nya utmaningar ju! ähm...DU? jag åker 2,5 enkel väg till skolan :P hehe
ibland går jag upp 3:40. Och ja, det suger...

kram på dig!
Svar: Jo som sagt så vet jag att folk har det mycket värre än mig men jag tycker det är jobbigt ändå ;)) kram!
Julia Sundström
Anonym
Kommentar postad
Åh vad roligt! jag själv ska praktisera på urologen vilket jag tror kommer vara jätte kul. Älskar njursjukdomarna särskilt när jag själv också har haft problem med njurarna för några år sedan! Men kan inte du berätta lite mer detaljerat om dina arbetsuppgifter? Skulle vara jätte roligt att få läsa om det.
Lycka till på praktiken! ;-);-)
Svar: Åh vad kul! Det är kul när man själv har erfarenhet av det man jobbar med för man har lite mer intresse av det då :D kram!
Julia Sundström
Kommentar postad
Det kommer att komma med tiden! Eller ja, en del iallafall :)

Jag känner mig otroligt nervös fortfarande trots att jag går termin 6, men man ska ju inte kunna ALLT om ALLT när man är klar. Så det kommer att ordna sig, så tänker jag iallafall :)
Svar: Jo men precis, du har så rätt så! :) sjukt att du snart är färdig! Gud vad härligt! :)
Julia Sundström
Kommentar postad
Jag hoppas att det går bra för dig på din praktik! Väntar med spänning på en liten uppdatering om hur det går :)

 • 2018:

  Mars, Maj, Juni, Augusti

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December