Ktc- vecka

Denna veckan har vi haft ktc hela veckan och övat på blodtransfusion, cvk, sår och kompressionsbehandlingar,  sjukhusHLR och simulering. Måste säga att simuleringen var superkul. Vi fick ett fall där en docka var patient. Bakom en vägg satt lärarna och styrde patienten med bland annat mikrofon och de kunde styra blodtryck, puls och saturation. Vi fick inte veta något om fallet innan vi klev in i rummet. 3 skulle ta hand om patienten och 3 stycken analyserade vad man gjorde. Lite läskigt men väldigt kul! Nu kan jag snart ABCDE systemet som ett rinnande vatten vill jag lova. 


Vad händer med mitt liv egentligen


Vad ska jag säga? Finner inte ens några ord just nu. Visst har jag kännt att ryggen blivit lite sned igen men aldrig hade jag kunnat tro att jag har blivit lika sned som jag var innan min första steloperation. Tillbaka på ruta ett... 

Eftersom min rygg redan är stelopererad är det inte bara att göra om det igen utan då skulle man behöva kapa av ryggen helt vilket medför risker för ryggmärgsskador som man inte vill ta. Mellan två kotor har inte benet de la i under steloperationen läkt, så det är det som min läkare tror gör ont. Därför ska man sätta in stag över dom få kotorna och hoppas på att det även rätar upp kröken lite. Mitt andra stora problem är min revbenspuckel bak på höger sida vilket orsakar smärta när jag sitter lutad mot stolar osv. Därför ska de under operationen även göra en revbensplastik där de kapar alla revben och förkortar dom innan de sätts ihop igen. Ouch. 

Såå efter praktiken som är slut i början av november ska jag alltså operera min rygg för fjärde gången på 2,5 år. Vill verkligen verkligen inte behöva genomgå denna smärts igen men jag kan inte leva som jag gör idag. 

Nu till det värsta. En sjukskrivning på tre månader... Hoppas dock att det bara gäller jobb och inte skola. Men hur ska jag klara mig... Har massa utgifter varje månad och att inte få jobba på tre månader kommer att bli tufft. Och att dessutom ha heltidsstudier i skolan med en opererar rygg med läkningstid på minst 3 månader är inte heller lätt. 
Mycket oro och ångest idag som jag nu ska försöka sova bort efter en tuff kväll på jobbet på sjukhuset. 

Godkänd tenta!

Helt galet det här, är godkänt på mikrobiologin! Trodde ALDRIG att det skulle gå men jisses vad glad jag är nu! Det är den jag haft mardrömmar om på nätterna när jag haft ångest och tankar om att behöva ta ett studieuppehåll. Nu känns det ändå som om det kommer gå det här! Wiho. 

Nu har jag symtom och tecken på ohälsa kvar och sen den lilla delen på läkemedelsberäkningen som jag lyckades tabba mig på IGEN. Haha

Idag gick vi på sticktränig på ktc efter en intensiv föreläsningsdag. Har satt pvk vilket känns skönt att öva lite mer på även om jag kommer att få öva mer på praktiken som förövrigt börjar om två veckor. Spännande spännande! 

Imorgon ska jag äntligen till läkaren och röntga ryggen och prata om hur vi ska gå vidare efter två månaders väntan. Har aldrig varit så nervös inför ett läkarbesök! Hoppas hoppas jag kan få hjälp med det här nu... Efter läkarbesöket ska jag jobba kväll på sjukhuset! Ska bli himla kul att få komma dit en sväng igen. 

Nu drar det igång!

Imorgon börjar skolan igen och ångesten är ett faktum. Vill känna glädje men just nu känner jag bara ångest över det hela. Hoppas att det känns bättre när det väl drar igång! Omvårdnad vid hälsa och ohälsa heter kursen och den håller på hela terminen. Vi kommer bara ha två salstentor och resten är andra slags examinationer så det känns oerhört skönt. Salstentor är ju som ni vet inte min starka sida. 

Ser att jag får massa frågor från er men jag har tyvärr inte kunnat svara för jag har inget internet för tillfället och kan bara gå in via mobilen och då är det inte lika enkelt att svara på kommentarer. Ska göra det så fort jag skaffat internet till min lägenhet igen ( har surfat på grannens i ett år och nu är det borttaget buhu). 
Satt och skrev ner mitt schema i kalendern och nu är det fullt i kalendern vill jag lova. Uuhh


 • 2018:

  Mars, Maj, Juni, Augusti

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December