Vilken mysig jul

På julaftons dag jobbade jag och hade det så mysigt. Vi åt lite go julfrukost och sen kom ljudet av trumpeter från utsidan. Vi tog med ett par patienter ut till huvudentrén där det hade kommit en kör och några killar som spelade trumpet. Alla fick vara med och sjunga och det hela i kombination med julmusik på trumpet fick mig att rysa. Patienterna grät av tacksamhet och det var nästan så att jag ville gråta själv för att det var så fint. 

Efter jobbet åkte jag till min pappa och hans familj och firade jul på kvällen. Mysigt även där men nästa år känner jag att jag kanske kan offra mig och jobba julaftonskväll istället. Jag tycker det är viktigare för de som har barn att de får vara hemma med sin familj istället. 

Den 22 fick jag även besked från praktikplatsen.se att jag fick mitt förstahandsval, dvs den avdelningen som är på samma sjukhus som jag redan jobbar. Wiho vilken lycka. Jag hoppas av hela mitt hjärta att jag kommer att trivas där och att det är en bra personalgrupp. 
Godkänd C-uppsats!

Igår kom dagen som vi väntat på! Vi är äntligen färdiga med vår c-uppsats och godkända av vår examinator. Vi fick lite att komplettera men det gick relativt enkelt. Nu är vi officiellt färdiga med termin 5 och har jullov på riktigt! 
Vilken lycka! Hur konstigt är inte det här? Jag som inte ens trodde att jag skulle ta mig igenom termin 2 sitter nu och ska snart börja termin 6. Galet. 
 
Under förrförra veckan fick vi önska praktikplatser. Den 23 December får vi veta vart vi hamnar. Jag har sökt några intressanta placeringar så egentligen spelar det ingen roll vilket utav dem jag hamnar på, men jag hoppas lite extra på mitt förstahandsval på en avdelning på samma sjukhus som jag jobbar på i dagsläget. Det tar 5 min för mig med bilen, jag har redan omklädningsrum, passerkort och parkeringstilstånd. Det underlättar ju lite extra när man ändå ska vara där i 6 veckor. Håll tummarna med mig! För övrigt sökte jag en extra kurs på distans på 7,5 hp till våren. Står som reserv så vi får väl se vart det slutar. Jag blir inte jätteledsen om jag inte kommer in. Extrakurser finns det alltid tid för senare i livet. 
 
Julen närmar sig med stormsteg och jag hinner knappt med. När blev det ens december? Det här året är verkligen det år som gått snabbast i mitt liv. Det är ett helt år sedan jag låg inne på Sahlgrenska och hade gjort den största ryggoperationerna av dem alla. På facebook ploppar minnen upp varje dag vad jag gjorde förra året vid den här tiden, dvs gick i de långa sjukhuskorridorerna med rollator, tränade på att stå med gåbord, grät, åt mat och godis som gjorde att jag kräktes osv. Alla minnen finns där som om det vore igår. Bilderna får mig dock att vara så tacksam för att jag inte befinner mig där idag. Jag minns att jag fick in ett julkort från personalen. Jag lovade mig själv där och då att denna julen var det jag som skulle jobba och sprida glädje bland patienterna och inte tvärt om. I år jobbar jag på sjukhuset på julen och ska absolut förgylla patienternas jul precis som personalen på Sahlgrenska gjorde för mig förra året. 
 
Med dessa ord vill jag önska er en riktigt härlig jul. Ny uppdatering blir det nog när jag fått besked om min praktikplats. Ha det gott så länge! 
 
 
En bild från vårt respondentskap

Opponeringen avklarad!

Idag drog opponering och försvarsveckan igång och jag och Carin hade opponering på schemat. Vi har granskat ett annat arbete som vi sedan under 10 minuter skulle inleda med att sammanfatta och sedan under 30 min diskutera med författarna. Eftersom varken jag eller Carin varit på ett slutseminarie tidigare så var åhörare på ett imorse innan det var tur för oss att opponera. Det var skönt att se lite hur det gick till och vad som förväntades av oss innan det var vår tur.

Jag måste ändå säga att vi lyckades ganska bra med opponeringen. Vi höll oss precis inom tidsramarna och enligt examinatorn tog vi upp relevanta saker och hade lagt märke till ungefär samma saker som henne. Vi lyckades även hålla igång diskussionen med författarna och höll en god ton. Dock tyckte hon att vi kanske var lite för snälla, men hellre det än att man ska få någon att känna sig påhoppad anser jag. Man vet ju själv hur det känns. 

Imorgon ska vi försvara vårt arbete, snacka om nervöst! Jobbigt att inte veta vilka frågor som kommer att ställas eller vad opponenterna och examinatorn har för synpunkter. Det känns dock ändå helt okej! Jag tyckte att opponeringen kändes mest jobbig så det är skönt att den är avklarad. När vi försvarat vår uppsats får vi prata igenom det med vår examinator och så kommer hon att ge oss kritik och synpunkter på vad vi behöver ändra/fixa lite bättre och sen får vi fixa det och skicka in igen för granskning! 

Efter att vi försvarat imorgon ska vi vara åhörare på ytterligare två seminarier och sen är vi färdiga med den här kursen (förutom det vi behöver rätta till i uppsatsen). Det ska bli sååå skönt! Imorgon tar jag alltså juluppehåll i lite drygt en månad! Hur lyxigt är inte det då? Vill skutta av glädje för att tiden går så fort! 
 • 2018:

  Mars, Maj, Juni, Augusti

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December