Opponeringen avklarad!

Idag drog opponering och försvarsveckan igång och jag och Carin hade opponering på schemat. Vi har granskat ett annat arbete som vi sedan under 10 minuter skulle inleda med att sammanfatta och sedan under 30 min diskutera med författarna. Eftersom varken jag eller Carin varit på ett slutseminarie tidigare så var åhörare på ett imorse innan det var tur för oss att opponera. Det var skönt att se lite hur det gick till och vad som förväntades av oss innan det var vår tur.

Jag måste ändå säga att vi lyckades ganska bra med opponeringen. Vi höll oss precis inom tidsramarna och enligt examinatorn tog vi upp relevanta saker och hade lagt märke till ungefär samma saker som henne. Vi lyckades även hålla igång diskussionen med författarna och höll en god ton. Dock tyckte hon att vi kanske var lite för snälla, men hellre det än att man ska få någon att känna sig påhoppad anser jag. Man vet ju själv hur det känns. 

Imorgon ska vi försvara vårt arbete, snacka om nervöst! Jobbigt att inte veta vilka frågor som kommer att ställas eller vad opponenterna och examinatorn har för synpunkter. Det känns dock ändå helt okej! Jag tyckte att opponeringen kändes mest jobbig så det är skönt att den är avklarad. När vi försvarat vår uppsats får vi prata igenom det med vår examinator och så kommer hon att ge oss kritik och synpunkter på vad vi behöver ändra/fixa lite bättre och sen får vi fixa det och skicka in igen för granskning! 

Efter att vi försvarat imorgon ska vi vara åhörare på ytterligare två seminarier och sen är vi färdiga med den här kursen (förutom det vi behöver rätta till i uppsatsen). Det ska bli sååå skönt! Imorgon tar jag alltså juluppehåll i lite drygt en månad! Hur lyxigt är inte det då? Vill skutta av glädje för att tiden går så fort! 
Kommentar postad
Hej!!

Har följt din blogg ett tag nu och tycker den är toppen. Det är så fantastiskt att se hur du kämpat på med de problem du haft med din rygg och allt!! Du är superduktig!! Jag är grymt imponerad!

Jag har själv precis fått reda på att jag kommit in på Sjuksköterskeprogrammet till VT2016 och en hel del inspiration har jag hittat här inne :) Tack för det!

Ville bara flika in ett hej och meddela att MIN resa mot sjuksköterskeyrket börjar i januari om du eller andra känner för att hänga på :)

Tack för en trevlig, läsvärd, lärorik och inspirerande blogg!

Lycka till nu här på sluttampen!!!

Hälsningar
Jessica
Svar: Hej!
Tack snälla för din kommentar, vad glad jag blir! Grattis och ett stort lycka till med utbildningen! Du har en rolig tid framför dig!
Julia Sundström
Anonym
Kommentar postad
Men Gud vad glad jag blir,och så står man och får gåshud. Just för att man minns hur tufft och vikken motgång du hade förra julen. Op- rygg sen mitt I allt hade du en Omtenta. Helt galet! Ska bli så kul få följa dig till slutspurten nu som inte är så långt kvar till dess. KAN DU FÖRSTÅ hur snabbt tiden gått?!
Det känns som om det var Igår(skojar ej) som man fick följa med dig på din resa . Det där antagningsbeskedet där det stod att du var antagen. Din första skoldag ,din första seminarium ,din första tenta , din första praktik osv. Så står du här 3 år senare snart och blir klar till sommaren typ som bara är 6mån till dit snart. Välförtjänt jullov ,passa på njut och vila upp dig riktigt ordentligt. Skönt höra att ni klarade er!
Av ren curiosa ,är det helt klart ned c-uppsatsen nu,är det såhär det går till. Vad har man kvar att göra då sista året ? Har ni mer praktik eller plågas ni med ännu mer läkemedelstester? Verkar som om dem två första åren är tuffa ,ska bli kul få följa med dig på ditt 3:e och slutligen ditt sista år.
Kram
Svar: Hej!

Vad glad jag blev för dina fina ord! Det har minsann varit en tuff resa men nu börjar jag äntligen inse att det snart är färdigt! Jag blir så lycklig av bara tanken :)
C-uppsatsen är nu helt färdig och nu väntar start på den nya kursen i termin 6 som börjar 18 januari. Under vårterminen har vi två olika kurser, ca 8 veckors praktik samt nkse på det.
Tack återigen för din fina kommentar!
Ha en underbar jul!
Julia Sundström

 • 2018:

  Mars, Maj, Juni, Augusti

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December