Då var det slut på det roliga

Hade en tår i ögat när jag lämnade min praktikplats i torsdags. Underbara hemsjukvården, underbar personal och underbara patienter, vad jag kommer sakna det stället! 

Det blev pang på med skola direkt efter. Inlämning av vfu-uppgift på onsdagen, seminarie/redovisning igår på fredagen och på måndag har vi tenta i läkemedelsberäkning. Inte nog med det så har vi en gruppuppgift som ska vara färdig på onsdag och ett enskilt arbete som ska vara färdigt och redovisas på fredag (vad jag förstått det som, här får man ta en dag i taget om man ska hänga med). Sen på måndagen därpå drar nästa praktikperiod igång med samma saker och tempo ungefär. Jisses. Tror inte skolan hört talas om att man behöver hämta andan lite emellan alla intryck och lärdomar. 

Alltså måste tiden gå så fort?

Nu har jag bara 5 dagar kvar på min första praktikperiod! Det gör mig ledsen i hjärtat för det är min första praktikplats någonsin som jag verkligen trivs på och känner mig väl bemött. 

Har ännu inte fått kontakt med min nästa praktikplats som börjar v 10, men schema och allt är redan färdigt för den period som är vecka 15-18, hm konstigt. 

Igår och idag har jag fått gå med lss-sköterskorna. Har fått åka runt på olika boenden för funktionshindrade och gissa om jag dör av lycka över detta? Det är ju precis det här jag jobbar med vanligtvis förutom att jag nu får se hur de vuxna har det, vart mina gullungar på jobbet hamnar när de är vuxna om några år. Alltså kärlek till detta yrke! 

Fick igår skicka in en kvinna med sepsis med ambulans, bedöma en blåtira och åka runt på boenden och dela dosetter och prata med de boende. Älskar det. 

Och vet ni, det näst bästa måste ju ändå vara att man slipper sjukhusens blåställ i hemsjukvården! Privata kläder är ju bäst (förutom vid smutsigt arbete haha).  • 2018:

  Mars, Maj, Juni, Augusti

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December