Då var det slut på det roliga

Hade en tår i ögat när jag lämnade min praktikplats i torsdags. Underbara hemsjukvården, underbar personal och underbara patienter, vad jag kommer sakna det stället! 

Det blev pang på med skola direkt efter. Inlämning av vfu-uppgift på onsdagen, seminarie/redovisning igår på fredagen och på måndag har vi tenta i läkemedelsberäkning. Inte nog med det så har vi en gruppuppgift som ska vara färdig på onsdag och ett enskilt arbete som ska vara färdigt och redovisas på fredag (vad jag förstått det som, här får man ta en dag i taget om man ska hänga med). Sen på måndagen därpå drar nästa praktikperiod igång med samma saker och tempo ungefär. Jisses. Tror inte skolan hört talas om att man behöver hämta andan lite emellan alla intryck och lärdomar. 
Anonym
Kommentar postad
hej!
Hur var det att examinera för klassen första gången? Nervöst? Har du några tips hur man ska prata eller så?
Tack på förhand :-)
Svar: Hej! Jag tyckte det var jättenervöst och tycker fortfarande det! Jag tycker verkligen inte om att prata inför folk så jag har tyvärr inga tips till dig! :(
Julia Sundström
A
Kommentar postad
Hej! Jag undrar om du har något bra tips på hur man kan plugga anatomi.Det är väldigt mycket och jag vet exakt inte på vilket sätt jag skall plugga.Tips på hur man kan lära sig dem medicinska orden? Tacksam för svar :)
Svar: Hej! Jag har tyvärr inget bra svar på det då jag själv slet ihjäl mig med anatomin och fysiologin. De medicinska termerna tyckte jag var lättast att plugga in via glosboken.se vilket förutsätter att du vet vad dom heter och vart dom sitter på svenska först :) lycka till!
Julia Sundström
Lisa
Kommentar postad
Hej! Hur går det med ryggen? Har följt båda dina bloggar då jag själv har skolios (som dock inte har varit stor nog för att jag ska behöva varken korsett eller operation), alltid intressant att läsa din blogg :)

Kram
Svar: Hej! Det går inte jättebra tyvärr. Lever på hoppet att det ska bli bättre vilket min läkare tror, men jag är inte så övertygad om att jag ska vakna upp en morgon och att det plötsligt är bra ;) hoppas allt är bra med din rygg! :)
Julia Sundström
Tim
Kommentar postad
Hej. Jag funderar på att börja plugga till sjuksköterska nästa termin. Vilken termin läser man anatomin för jag kan inte alla kroppsdelar och så på svenska ens som det är nu.
MVH Tim :-P
Svar: Anatomin läser man i termin 1. Kan du dom inte nu kommer du garanterat kunna dom efter den kursen för där är så mycket mer än kroppsdelar. Lycka till
Julia Sundström

 • 2018:

  Mars, Maj, Juni, Augusti

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December