C-uppsats

Så var vi igång med c-uppsatsen! Känns som det är något jag gått och bävat över sedan termin 1 och helt plötsligt står jag här och om 9 veckor ska en fullständig c-uppsats vara inlämnad och vi ska försvara och opponera. Galet. 

Vi har börjat lite smått carin och jag. Letat artiklar och börjar formulera vårt syfte. Dock har vi inte fått tag i vår handledare vilket gör att det blir svårt att göra mer än så innan vi pratat igenom allt med henne. 

Tror ändå att jag kommer att gilla den här tiden! Lite plugg varvat med fika och mys. Det kommer vara en bra kurs! När den här kursen är över har jag inget mer förns i mitten av januari eftersom jag valde att läsa min valbara kurs nu i september parallellt med den andra kursen. Ska bli skönt att vara ledig från skolan över jul! 

Håll tummarna för att vi grejar en bra uppsats nu! 

Såhär jobbigt hade vi det igår när vi pluggade. Behöver jag ens nämna att jag kommer gå upp i vikt under den här perioden? Anonym
Kommentar postad
Bra jobbat! Sista året eller?!
C-uppsatsen vad menar du Julia med försvara?! Är det inför sin klassa eller i en aula inför flera hundra människor. Fasar över sånt här. Galet att jag följt fin resa fina dy från start,lite sårligt för min del då jag blev sjuk precis när du började, är fortsatt sjuk , gör ont på det sättet att hade jag börjat då hade jag Också haft min sista år ,men jag ska inte gnälla ,det finns en mening med allt ,men hoppas jag kan få klartecken till nästa vår kanske kan man söka till denna efterlängtade utbildning då. Skön inblick kul att du delar med dig av kursen olika moment så man vet på ett ungefär vad som står och väntar på en.
Juste ja ,hur mår ryggen din efter op? Tycker du det går åt rätt håll ?
Håller alla tummar och tår för dig du kommer ro hem det här med bravur. Kör hårt sista året NU!
Stor Kram på dig!
Svar: Tack snälla! Ja nu är det sista året, termin 5 går jag nu. Tråkigt att höra att du blivit sjuk, jag hoppas att du ska må bättre snart och kan börja plugga! Kämpa på! Med ryggen är det sådär men jag vägrar låta ryggen stoppa mig. Nu är jag så nära mitt mål :) tack för din kommentar! Ha en fin dag :)
Julia Sundström
Kommentar postad
Haha, kommer ihåg att det blev extra mycket fika för mig när jag skrev C-uppsatsen! Ibland var det frustrerande som tusan, men det gick bra tillslut och när man väl kom igång ordentligt så var det bara att köra på sen. :)
Svar: Ja det blir nog lätt så ;) ska bli skönt när det är färdigt sen men samtidigt är det kul att vara i det nu också :)
Julia Sundström
Anonym
Kommentar postad
Bästa julia!
Tack! Din resa till utbildningen,hur var det nu kom du in via betyg eller skrev du ett skapligt HP . Jag tror det är min enda väg in,till min undran köpte du på dig ett sånt där HP-guiden för att öva?! Var det bra eller dåligt,något att rekommendera?!.Klarade du dig med dem tester som ligger ute gamla HP?! . Har en lång väg kantad av motgångar och däremellan åkt på jobbiga sjukdomar varav ett av dem nästan kostade mig livet. Allt pga man drar sig så för att söka ,erfarenheter byggda på att man tyvärr möt okloka människor i vården. Man ligger redan ner och blir sparkad på ,varför ska man behöva ens komma på tanken att armbåga sig fram för att få hjälp. Det svaret gav en sköterska?!
Vi behövs<3 ,gärna folk med empati. Jag lovar att kämpa!
Tack för en grym blogg,fortsätt såhär och du kommer nå långt och gå ut som en segrare här i livet.
Heja dig!;)
Mvh blogg vän

Svar: Hej!
Jag kom faktiskt in på mitt betyg. Mitt resultat på högskoleprovet räckte inte till Göteborgs universitet men till andra högskolor jag sökte. Jag pluggade aldrig till högskoleprovet utan gjorde det bara för skojs skull så jag kan tyvärr inte svara på det :/ jag skulle råda dig till att öva på gamla prov, läsa mycket böcker och texter både på svenska och engelska samt repetera matten. Lägg inte pengar på något plugg utan det kan du fixa ändå! Tråkigt att höra om alla dina motgångar! Du kommer bli en toppenbra sjuksköterska en vacker dag! Kämpa på. Kram Julia
Julia Sundström
Kommentar postad
Hej! Jag behöver anställa någon student i Göteborg som vill arbeta extra två eftermiddagar i veckan som barnvakt. Har du tips? Känner du någon som letar extrajobb? Eller helt enkelt, hur får jag tag i studenter?!!
Anonym
Kommentar postad
Tack Julia!
ska göra så. Jag hade kommit in i lindköping vt 14 men kunde ej pga sjukdom. Men snittet har ökat med en poäng över det jag hade i ht samma år 2014 . Sen nu vt 2015 och ht så hade den ökat med 20 p mer i snitt än vad jag hade i HP. Men ska öva på gamla prov och får hoppas man kan skrapa ihop så man får nån chans till ht,och tack för tipset.
Kram
Felicia
Kommentar postad
Hej Julia! Tack för din blogg där jag som blivande (förhoppningsvis) ssk-student kan få lite mer kött på benen. Jag har en fråga angående utbildningen som jag inte kan hitta svar på någonstans men som du kanske kan säga något om. Hur långt innan får man info om när föreläsningar planeras att hållas? Jag kommer nämligen behöva jobba parallellt med studierna så det känns tråkigt om jag missar föreläsningar pga att info om dessa kommer upp senare än typ en månad i förväg och jag därför inte hinner byta bort jobbpass. Jag har sökt in till högskolor i Stockholm men antar att det ändå fungerar hyfsat likadant på alla skolor i landet? :) Kram
Svar: Hej! Jag har lite samma problem som dig med jobbet. Ibland är det väldigt svårt att lägga schema på jobbet pga att man inte vet hur schemat i skolan ser ut. Schemat för varje ny kurs får man ca 2 veckor innan kursstart men gruppindelning osv kan ske en vecka efter kursstart och ibland baseras schemat på vilken grupp man tillhör och då blir det verkligen krångligt att få till det med jobbet. Jag har lyckats pussla under dessa två år men det har verkligen inte varit lätt!
Hoppas det löser sig för dig och lycka till :)
Julia Sundström
Anonym
Kommentar postad
Hej Julia!
Av ren "kuriosa" läser din söta tvillingsyster du nämt du har "häftigt det där med vara tvilling";) läser hon också till sjuksköterska eller nåt inom medicinen värld?
Har en väninna som är tvillingar båda är idag verksamma biomedicinska analytiker.
Kram
Svar: Hej!
Nej hon har valt ett helt annat spår än mig och är bagare :) ha en fin kväll!
Julia Sundström
Anonym
Kommentar postad
Naaaw så gulligt<3!
Häftigt det där med vara tvilling!
Tack detsamma och ha en fin dag
Elin, sjuksköterskestudent
Kommentar postad
Hej! Skriv mer, skriv mer!
Älskar att läsa din blogg!! :)
Svar: Haha förlåt för att jag är urusel på att uppdatera! Ska försöka bättra mig :) ha en fin dag!
Julia Sundström
Lisa
Kommentar postad
Hej! Jag kikar in här ibland och det är kul att läsa vad ni får göra på er utbildning! Jag läser till ssk, är än så länge bara på termin 2. Precis som du hade så har jag problem med anatomitentan och det känns skönt (förlåt för min skadeglädje, du förstår nog hur jag menar!) att du också hade problem... Då känner jag mig inte lika konstig.
Du kommer bli en fantastisk sköterska!
Svar: Hej!
Förstår dig precis, man vill ändå veta att man inte är ensam om att ha det svårt ibland! Lycka till med fortsättningen! Heja heja!
Julia Sundström
Anonym
Kommentar postad
Hej jag har följt din blogg jätte länge nu! Grymt jobbat du kämpar verkligen.
Jag pluggar också till ssk dock i MDH i Eskilstuna. Går nu termin 3 tänkte fråga dig om du har tips inför farmakoterapi tentan är så himla nervös får magsår de har sagt att många kuggar denna tenta. Har du instuderingsfrågor med svar till denna tenta som du skulle vilja dela med dig av.
PS det kommer gå superbra för dig !
Frida

 • 2018:

  Mars, Maj, Juni, Augusti

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December