Mitt jobb gör mig lycklig

Min 10 dagar långa spanieresa är nu mera ett minne blott och soliga dagar vid poolen har utbytts mot att skrapa rutorna på morgonen och sitta vid skolbänken. Men jag måste ändå säga att det är skönt att komma tillbaka till vardagen med alla dess rutiner som det innebär. 

Veckan började med föreläsningar i kursen akutsjukvård som jag läser på högskolan väst. Kul att se en annan skola men vad olik den var Göteborgs universitet! Det kändes lite som att kliva in på en gymnasieskola igen, men väldigt fina och fräscha lokaler! Vi gick igenom Cpap, bipap och abcde För barn samt hlr för barn och vad som skiljer barn mot vuxna. Väldigt intressant! 

Jag har inte riktigt kommit in i skolan än och allt vi har framför oss men det kommer nog. Igår fick jag jobba på sjukhuset igen, som jag längtat och vilken underbar härlig kväll vi fick! Härligt gäng och lugnt på avdelningen, kan ju inte bli bättre. 

Då jag ofta får hjärtklappning och känner att pulsen rusar så tog jag tyroideaprover för att utesluta hypertyreos. Kopplade även upp mig på en telemetri under ca 1,5 timme och larmade det så var det pga min puls som hela tiden låg mellan 110-135 även fast jag inte ansträngde mig. Har ofta problem med detta, inte för att jag tror att det är något farligt men det är obehagligt när hjärtat rusar eller hoppar över slag då det gör mig andfått och lite tungandad. Annars har jag inte problem med att pulsen rusar det får den gärna göra bara jag slipper känna av det så. 

Tyroideaproverna såg bra ut och lika så det EKG vi tog på varandra under kvällen. Mina enda men från gårdagen är det sugmärke EKG-sugproppen lämnade efter sig när min kära kollega skulle ha på högsta sugen ;) 

Jag älskar mina jobb över allt annat. Jag älskar att få känna att jag gör nytta för en annan människa, jag älskar att känna gemenskapen med mina kollegor och jag älskar att känna att jag lär mig något nytt varje dag. Den som någonsin funderat på att jobba inom vården, antingen som undersköterska eller sjuksköterska eller något annat vårdyrke-Satsa! Det är så kul och så meningsfullt. 

Idag hade vi som ska ha vfu på operation övning på ktc där vi övade på preoperativ handtvätt. Riktigt kul men mycket att tänka på! Minsta lilla fel och man har gjort det sterila osterilt och måste göra om hela proceduren. Mycket att tänka på hill säga. 

Här är lite bilder från de senaste dagarna! Enjoy. 


Och ja jag och Anna längst bak fick visst en del färg utomlands (den här bilden har genererat många skratt vill jag lova).
Johanna
Kommentar postad
Hej! Jag planerar att söka till sjuksköterskeprogrammet på GU nästa höst, och tänkte bara höra om du kan berätta lite om hur stämningen är i klassen och så? Jag känner inte så många i Göteborg och är rädd för att alla andra redan gör det och därför inte kommer vilja umgås utanför skolan. Hur har du upplevt det? Hittar ni på saker i klassen? Är det svårt att få vänner bland sina klasskamrater?
Tack för en toppenbra blogg!
Svar: Hej Johanna!
Människor från hela Sverige söker sig till gu, och för att glädja dig kan jag säga att du blir mer utanför om du kommer från Göteborg än om du är ny i staden ;) inte för att man blir utanför, men här känner man redan folk och jag umgås ju med mina gamla vänner, medan de andra i klassen har funnit varandra eftersom alla nästan kommit hit ensamma :) så du behöver absolut inte oroa dig för stämningen i klassen för den är kanon! Lycka till med studierna :)
Julia Sundström

 • 2018:

  Mars, Maj, Juni, Augusti

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December