NKSE

Idag skrevs NKSE över hela Sverige (eller rättare sagt de lärosäten som gör den). Kl 8 imorse satt vi i tentasalen och tänkte och skrev allt vi kunde minnas från allt vi lärt oss under de senaste 3 åren. Jag kan ju säga att jag är glad att jag inte la ner ett halvårs plugg på denna tenta för man hade ändå inte vetat vad som skulle dyka upp. Dagens lycka ligger alltså i att jag inte lagt ner onödig tid på tid på att plugga utan nytta. 

Jag tyckte tentan kändes helt okej. Jag har ingen aning om hur det gick men jag är ganska säker att läkemedelsberäkningen är fixad iallafall så hur det än blir är den iallafall avklarad. Nu efteråt så har jag släppt på all press jag burit på det senaste. Känner mig nästan febrig nu när jag kan slappna av ordentligt och pusta ut. Hade ställt kl på 05:00 för att hinna titta igenom lite anteckningar det sista innan jag begav mig in till stan, så blev det dock inte då jag vaknade med ett ryck 06:35 istället och insåg att jag stängt av larmet i sömnen. Tack gode Gud att jag vaknade i tid och inte sov igenom hela tentatiden. 

Nu ska jag ha en välförtjänt ledig kväll och sen har jag praktik och jobb resten av helgen! Skål för det. 
Stefan
Kommentar postad
Ingår livsåskådning eller religion på nåt sätt när man läser till sjuksköterska ? Fick inte a mitt ors på mig när jag skulle opereras. Lite sur av det:-(
Svar: Hej!Vi lär oss om människan som ett helhetsperspektiv, vilket innefattar även livsåskådning. Att du inte fick ha ditt kors på dig vid en operation handlar om att man oavsett livsåskådning eller religion måste följa de hygieniska bestämmelser som råder vid kirurgiska ingrepp. Förhoppningsvis fick du ha ditt kors igen efter operationen :)
Julia Sundström
Elin
Kommentar postad
Skrev också nkse. Hoppas att läkemedelsberäkningen gick vägen men svårt att veta när svaren inte stod :)
Svar: Jaa precis! Håller tummarna för oss :)
Julia Sundström
Sandra
Kommentar postad
Hej !
Har du möjligtvis hämtat ut tentan från Omvårdnad vid symtom och tecken på ohälsa från termin 3? Är nyfiken på hur den ser ut.

 • 2018:

  Mars, Maj, Juni, Augusti

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December