Inslaget från kvällens Nyhetssändning

För den som vill se inslaget från Tv4-nyheterna ikväll länkar jag det här: 
http://www.tv4play.se/program/nyheterna?video_id=3290320
 
Fy vad hemskt att se och höra sig själv prata i tv. Satt på jobbet med patienterna och såg inslaget nu kl 19. Reaktionerna blev: - Nämen är det du där på tvn??
Hur som haver. Vi fick fram vårt budskap och det är det viktiga. 
 
Ha en fortsatt fin helg allihopa! 
 
 

TV4

I tisdags ringde en reporter från TV4-nyheterna i Göteborg. Han ville göra ett inslag ang att man inte längre får jobba som sjuksköterska förns man fått sin legitimation. Jag och en tjej från klassen blev intervjuade och inslaget kommer att sändas i helgen. Hade inga bra svar på frågorna så jag tror inte ens jag vill titta på det själv haha. 

För övrigt är det fullt upp med skolan. Grupparbeten avlöser varandra och jag måste ju säga att det ska bli skönt när det är över. Praktiken om 7 veckor får gärna komma lite snabbare. Under de senaste veckorna när jag jobbat på sjukhuset har jag försökt gå bredvid sjuksköterskorna och lära mig så mycket som möjligt. Jag har varit med och skött cvk, blododlat en hel del samt gett trombocyter och erytrocyter. Jag har tyvärr även fått erfara ett hjärtstopp och fått utföra hlr och sett en Lucas-maskin utföra sitt jobb. Lärorikt men otroligt jobbigt för psyket. Det är nog alltid jobbigt första gången man är med om en sådan situation. 

Nästa vecka har jag simulering tillsammans med läkarstuderande. Spännande. Om några veckor har jag även en ny repetition av s-hlr. 

Seminarier och plugg

Har inte riktigt kommit igång för denna terminen känner jag samtidigt som jag i allra högsta grad är igång. Pluggar jobbar pluggar jobbar. Mitt huvud är en enda röra och jag är ännu inte insatt i kursens planering, eller kurserna ska jag väl säga. Tar vecka för vecka och gör det jag ska. Det är mycket seminarier och inlämningar nu. Inför varje seminarie ska man allt som oftast ha lämnat in en skriftlig del på mellan 500-2000 ord. Det är ju inte så värst mycket men det stressar mig varje gång. Lite grupparbeten och liknande är det också inklämt där emellan. Sen har jag ju förstås sex och samlevnadskursen som jag läser på sidan av. 

Kan inte uttrycka med ord hur mycket jag längtar efter att denna terminen och utbildningen ska vara över. Nu är jag såå trött på att plugga. Jag fyller snart 22 år och har gått i skolan konstant sedan jag var 6 år. Nu får det räcka för ett tag ;) 

Här ligger jag 00:26 och bloggar fastän jag egentligen borde sova. Börjar jobba kl 6 imorgon bitti och blev precis färdig med dagens plugg, en inlämning om hälsoekonomi och prioriteringar.  Fun fun. 
 • 2018:

  Mars, Maj, Juni, Augusti

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December