TV4

I tisdags ringde en reporter från TV4-nyheterna i Göteborg. Han ville göra ett inslag ang att man inte längre får jobba som sjuksköterska förns man fått sin legitimation. Jag och en tjej från klassen blev intervjuade och inslaget kommer att sändas i helgen. Hade inga bra svar på frågorna så jag tror inte ens jag vill titta på det själv haha. 

För övrigt är det fullt upp med skolan. Grupparbeten avlöser varandra och jag måste ju säga att det ska bli skönt när det är över. Praktiken om 7 veckor får gärna komma lite snabbare. Under de senaste veckorna när jag jobbat på sjukhuset har jag försökt gå bredvid sjuksköterskorna och lära mig så mycket som möjligt. Jag har varit med och skött cvk, blododlat en hel del samt gett trombocyter och erytrocyter. Jag har tyvärr även fått erfara ett hjärtstopp och fått utföra hlr och sett en Lucas-maskin utföra sitt jobb. Lärorikt men otroligt jobbigt för psyket. Det är nog alltid jobbigt första gången man är med om en sådan situation. 

Nästa vecka har jag simulering tillsammans med läkarstuderande. Spännande. Om några veckor har jag även en ny repetition av s-hlr. 
Ida
Kommentar postad
Du var ju grym! Hittade dig via Google för ett år sedan och har sedan tittat in har lite då och då. Såg dig på tv nu och tyckte att jag kände igen dig ;) du såg säker ut och hade bra svar och jämförelse! Håller med dig, klart man ska få jobba som ssk tidigare! // ssk t3 från Småland
Svar: Tack så mycket vad gulligt av dig :) kram
Julia Sundström
Johanna
Kommentar postad
Tittat in lite då o då på din blogg.. Är trevligt att läsa, speciellt eftersom jag själv jobbar i sjukvården.
Jag jobbar som usk, på en intensivvårdsavdelning.
Ja, hjärtstopp är ju speciellt.
Har jobbat 3 år som usk. O har varit med om 3 st hjärtstopp

 • 2018:

  Mars, Maj, Juni, Augusti

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December