Termin 6

Såå igår var det äntligen dags. Första dagen på sista terminen var här. Vi läser nu två kurser parallellt, klinisk omvårdnad och Ledarskap & lärande. Igår hade vi kursintroduktion där allt var lika rörigt och jobbigt som alltid vid en kursstart, som tur är vet man ju att det klarnar mer under terminens gång. Under kursintroduktionen fick man verkligen känslan att det är nära nu. Det pratades om den 3 juni, dagen vi tar examen, och det pratades om anställning som sjuksköterska och vad man ska tänka på osv. Flera i klassen har bokat in arbetsintevjuer och jag har redan jobbet fixat. Nu önskar jag att den här terminen ska gå superfort så att jag kan lägga allt som heter skola bakom mig för ett tag.  
 
Under denna terminen har vi bland annat 6 veckors praktik, två veckors IPL där vi tillsammans med andra studenter inom andra vårdprofessioner arbetar tillsammans med patientfall. Vi har även simulering på Östra sjukhuset här i göteborg tillsammans med läkarstudenter där vi examineras tillsammans med dem i hur väl vi kan samarbeta osv. Kul! Vi har även S-HLR igen och vi har NKSE i april. Det kommer definitivt vara en späckad vår! 
 
Idag vaknade hela Göteborg upp till ett snökaos utan dess like. All kollektivtrafik var inställd eller knappt fungerande så dagens föreläsningar ställdes in. För en gångs skull hade jag sett fram emot att gå till skolan men icke. Det blev en heldag hemma med välbehövt städ istället. Igår började även min extrakurs Sex och samlevnad ur ett hälsofrämjande perspektiv. Jag läser den på distans på kristiansstads högskola och vår första uppgift var att presentera oss själva på en halv A4 sida. Inte så jobbigt. Jag hoppas det blir en bra kurs och jag ser fram emot va den har att erbjuda! 
 
 
ssk-student
Kommentar postad
hej hopp! Har du möjligtvis några tentor från termin 3 som ligger på hyllan/mailen? :* Läst din blogg sedan jag började ssk! :D
Kommentar postad
Wow, kommer ihåg den känslan! Första dagen på sista terminen! Snart är du där! Snart är du klar! <3
Kommentar postad
Härligt med sista terminen! Har läst din blogg sen du började så kul att följa hela vägen. Även kul hur lärare på min skola (KI) tipsade om din blogg :D lycka till
Svar: Oj är det sant haha? Vad kul att du hängt med så länge :D tack så mycket!
Julia Sundström
Emely
Kommentar postad
Hej. Bor du hemma eller bor du i en egen lägenhet ? :) jag läser just nu anatomi och fysiologi och undrar om den muntliga tentan var lättare än den skriftliga ?

Har nämligen anmält mig till den muntliga.

Mvh Emely
Svar: Hej igen!
Jag bor i egen lägenhet och har gjort det i snart 3 år :)
Jag har svarat på din förra kommentar!
Kram
Julia Sundström

 • 2018:

  Mars, Maj, Juni, Augusti

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December