IPL dag 1

Gårdagen spenderades på korttidsboendet där vi blev introducerade till lokaler och den utvalda patienten, därefter fick vi själva lägga upp vår dag lite och arbeta självständigt. Ingen handledare som gick med och ingen som satt i ett hörn och lyssnade. Skönt! 

Vi började med att läsa igenom beslutet på korttidsvistelsen och därefter läkemedelslistan. Därefter valde vi att inte läsa patientens journal utan ta en egen anamnes med alla frågor vi kunde komma på. Det blev ett bra möte med patienten. En sådan motiverad patient har jag sällan skådat. Trots motgångar med sin sjukdom såg hon ändå positivt på livet och utmanade sig själv varje dag för att nå sina mål. 

Efter patientmötet sammanfattade vi vår uppfattning om patienten men det fanns såklart en del frågetecken kvar. Sen läste vi igenom hela journalen och sen dokumenterad vi vår anamnestagning. Därefter planerade vi utefter detta planerade åtgärder som ska göras idag (dag nr 2). 

Det var en intressant! Får se vad denna dagen har att erbjuda! 

IPL

Under de kommande två veckorna har jag IPL-team, en del av kursen som läses tillsammans med arbetsterapeutstudenter, socionomstudenter, fysioterapeutstudenter och dietiststudenter. Detta går ut på att vi blir sammansatta i team med allt från 2-5 olika professioner. Därefter ska vi samarbeta ute i en verksamhet under tre dagar där vi träffar en patient som vi arbetar med tillsammans. Därefter har vi lite grupparbete, workshop och redovisning i skolan. 

Mitt team består av mig, en till sjuksköterskestudent samt en fysioterapeutstudent. Vi ska onsdag-fredag vara på ett korttidsboende i Göteborg där vi får träffa en patient. Spännande! 


Namnskylt och klocka!

Nu är det endast två månader kvar tills jag kan kalla mig för sjuksköterska, och vad passar då inte bättre än att få hem denna snygga namnskylt och klocka från http://vavnamn.se/

Vårdväskan i all ära, men jag älskar att vävnamn har lite andra mönster och motiv att välja på. Och som jag tidigare nämnde, jag har ju barnssinnet kvar och var bara tvungen att välja den söta hello-Kitty klockan! Och för att på något vis skilja mig från min nuvarande roll som undersköterska med rosa set från vårdväskan är dessa superbra! 

Jag ser fram emot att få använda dessa om två månader. Två månader är ju ingenting? När sprang tiden förbi mig? 




22 år

Idag fyller jag 22 år vilket får mig att känna mig ytterst gammal. Sedan jag var liten har jag alltid sagt "när jag är 22 år är jag sjuksköterska", och nu är jag där med två månader kvar till examen. Sjuk känsla. 
Samtidigt känns det lite jobbigt. Jag är 22 år och känner mig ibland som 15 och ibland som 30. Jag hoppas att jag klarat av att bära upp allt ansvar och förväntningar som ligger på mig som sjuksköterska och 22 åring. Jag är ju faktiskt inget barn längre även om barnasinnet inte kommer lämna mig på länge! 
Glad påsk på er! 


Bjuder på en bild från när jag var liten en vacker dag som denna! 

Snart blir det sol och semester

Just nu har jag en relativt lugn period i skolan. Det har varit en intensiv period med grupparbeten, seminarier och simulering men nu är det snart färdigt. På tisdag ska jag lämna in delprov 2 i sex och samlevnadskursen och jag ska även redovisa det senaste grupparbetet i klinisk omvårdnad. Sen mina vänner är det semester för hela slanten! På onsdag åker jag till Spanien och är där i en vecka. SÅÅ skönt. 

Har även varit på intervju på den avdelningen jag jobbar på för tillfället. Det kändes bra men vi får se vad som sker i framtiden. Om jag vill får jag en tillsvidareanställning på 100%. Det är ju inte helt fel. Dock kommer jag välja att bara jobba 80% och resten på mitt andra jobb. Hur ska jag någonsin bli redo att lämna det stället?

Hur som helst. Jag ser fram emot hösten och jag ser verkligen fram emot att bli färdig i skolan. 
Har sökt ett par extra kursen inom litteratur inför sommaren. Lika bra att fortsätta plugga när man ändå är igång. Kul att plugga något annat som ligger utanför området sjukvård och hälsa. 
 • 2018:

  Mars, Maj, Juni, Augusti

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December