En stund över

Jag har den senaste veckan tänkt mycket på hur värdefullt det är när man mitt uppe i allt kaos faktiskt får en stund över. En stund du kan välja att lägga på någon behövande. Det kan vara en patient eller anhörig. Under föregående veckas nattskift var det ont om dessa stunder, men mitt i allt kaos fick jag en stund över. Jag valde att lägga den stunden på en anhörig som vakade över en döende patient. 
 
Där och då insåg jag vad viktig min tid var. Min tid att lägga på denna anhöriga som uppskattade min närvaro så mycket. Jag behövde inte säga mycket. Bara att jag satt ner, lyssnade, förstod och gav ett leende och en klapp på armen gjorde så mycket. Det var en fin stund. Jag önskar att jag fick uppleva det oftare. 
 
Jag läste som många vet en kurs inom palliativ vård i våras. Det betyder mycket för mig att få ge lite extra till dessa patienter och anhöriga. Jag vill så gärna att det ska bli ett bra avslut. Jag lägger mycket tid och kärlek i dessa patienter. Pysslar om anhöriga, visar att jag ser dem och låter dom veta att de inte är ensamma. En kopp kaffe, kolla hur de mår. Vara intressera utav deras önskemål. Det gör så mycket! Ta till er det alla ni som jobbar med dessa patienter. Det gör så mycket att lägga en extra minut. 
 
För övrigt: Nattjobbet flyter på bra. Vissa nätter vill jag springa gråtandes hem och andra rullar på fint. Det har gått bättre än vad jag vågat hoppas på! Visst är man ganska utelämnad på natten, ensam i många beslut med en husjour som har fullt upp. Men, man lär sig så himla mycket på det! Jag tror att jag slog rekord i MIG-larm förra veckan. Alltid något. Jag kan faktiskt tänka mig att fortsätta att delvis jobba natt i höst. Absolut inte på heltid, men några pass då och då. 
 • 2018:

  Mars, Maj, Juni, Augusti

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December