Akuten

Nu har jag hunnit arbeta fyra dagar på mitt nya jobb - akutmottagningen. Det är rörigt, mycket nya människor, stundvis svårt, intressant men framförallt SÅ KUL. Det är ju precis det här jag längtat efter. Varierande och samtidigt så intressant och lärorikt. Jag skulle kunna använda 100 adjektiv till men väljer att stanna där. 
 
Fyra dagar har som sagt passerat vilka jag har arbetat dagtid. I veckan efter en behövlig långledighet går jag nu över på natt för att gå bredvid innan jag därefter går bredvid på dagtid en vecka till innan jag slutligen börjar arbeta självständigt nattetid. Efter mitten av december kommer jag att arbeta tre-skift vilket var det jag hade önskat från start. Nu blir det alltså någon månads nattarbete vilket känns helt okej. Tempot är något annorlunda på natten och framförallt rutinerna. Dock är det mer ensamarbete och det ställs högre krav på att man skall klara sig själv om det vill sig illa och de andra är upptagna. Jag ser med spänning fram emot mitt framtida yrkesliv. 
 
Jag tänker dock mycket på den avdelning jag lämnat. Jag saknar mina kollegor såklart men saknar inte det kaos som efterlämnades. När jag hör mina kollegor beskriva avdelningens situation blir jag mörkrädd och önskar att alla kunde slippa den stressen det innebär att arbeta under dessa förutsättningar. Jag är dock ändå så glad att jag valde att arbeta på avdelningen under mitt första år för att lära mig grunderna. Jag vet att jag vunnit stort på det, jag har med mig baskunskaper in till akuten och behöver inte lära upp allt från början. Jag vet inte hur lång tid det tog för mig att bli säker i mig själv som person efter att ha kommit ut som nyexad och jag är glad att slippa den osäkerhetsperioden på en såpass stor verksamhet som akutkliniken faktiskt är. 
Andréa
Kommentar postad
Kul!! :)
Franciiis
Kommentar postad
Vad kul att jag hittade hit när jag googlade efter antagningspoäng för SSK utbildningen den här bloggen kändes varm och fin och jag snokade vidare och har hamnat hos dig! Inte många som hittar sina bloggare i IRL först och sedan på nätet ;-)

Känns ju ångestframkallande när man räknar ut sitt snittbetyg då mitt sista år i gymnasiet inte var bra alls, men det är väl så med stökiga ungar, de få sota fan för det när de kommer till insikt.

Roligt att det känns så bra för dig på AKM men det känns konstigt att veta att man inte se dig på den gamla avd mer.

Just den känslan som du beskriver är vedervärdig, går förbi stället många gånger i veckan och ofta hugger det till i hjärtat när man tänker på hur kul och trevligt man har haft det, men stressen och tyngden gick inte att uthärda för min del längre och på min nya avd känns det som om jag orka fram till pension iaf ;-).

kram franciis...
Svar: Franciiis ❤️❤️
Julia Sundström

 • 2018:

  Mars, Maj, Juni, Augusti

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December