Livet kommer åter

Hej igen. 

Det vankas sommar och dagarna pryds utav solglimtar, brunbrända ben, bebismys och ett glas vin på uteserveringarna. Samtidigt som solen börjar värma min frusna kropp har även livsglädjen börjat återfinna sig. Sorgset har jag fått inse att jag är en riktig björn som går i ide vinteritid och nu har jag äntligen slått upp ögonen och är förväntasfull inför vad sommaren har att erbjuda. Jag önskar att jag vore lika hungrig på livet året runt. 

Förutom min vinterdvala har jag insett att mitt mående har haft andra orsaker också. Först nu har jag nog insett hur dåligt jag mådde av att byta jobb. Att flytta mig från min trygghet, min avdelning och mina kollegor till akutmottagningen några 100 meter bort med helt främmande människor och arbetssätt påverkade mig mer än vad jag någonsin kunde ana. Jag har alltid varit väldigt osäker i mig själv, något som jag arbetat mycket med och lyckats gömma under ytan de senaste åren. Samma dag som jag steg in på akutmottagningen blottades hela mitt osäkra jag, och allt jag jobbat på de senaste åren försvann, kvar fanns bara mitt osäkra lilla jag. Jag trodde att jag hade kommit längre med mig själv än vad jag uppenbarligen gjort. Åter igen kretsade mina tankar kring vad folk skulle tycka om mig, vad folk sa om mig bakom stängda dörrar. Alla mina timmar på jobbet gick åt till att tänka på hur jag såg ut, hur jag förde mig, vad jag sa och hur jag presterade. Mina tankar åt upp mig själv. 

På nya arbetsplatser är jag livrädd och jag låter mig själv likt en snigel dra mig tillbaka och gömma mig i mitt skal. Låter inte någon komma nära. Jag har varit på ostadig mark sedan dess, men kan nu äntligen känna att jag börjat hitta tillbaka till mig själv. Jag har låtit folk lära känna min rätta sida en aning, och jag kan äntligen känna att jag mår helt okej på jobbet. Det finns fortfarande dagar då allt känns jobbigt och jag vill gömma mig någonstans och gråta, men det finns övervägande fler dagar då jag skrattar och känner mig lycklig över att jag har en fantastisk arbetsplats med fina kollegor. Akutsjukvård är enligt mig världens roligaste jobb, men det har också varit det svåraste jag gjort hittils, och det kommer fortsatt att vara. Varje dag får jag lära mig så mycket nytt, och jag är så himla tacksam för den möjligheten. 

 • 2018:

  Mars, Maj, Juni, Augusti

 • 2017:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2016:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, December

 • 2015:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2014:

  Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December

 • 2013:

  Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November, December